Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Akadálymentesen buliztunk

Akadálymentes bulin jártunk péntek este az IH-ban. A rendhagyó rendezvényen sérült és egészséges fiatalok mulattak együtt. A szervezők remélik, hogy hamarosan megrendezhetik a másodikat is.
Igazi házibuli hangulatba a csöppentünk, amikor megérkeztünk péntek este az első szegedi akadálymentes buliba az IH-ba. A pogácsáktól és szendvicsektől roskadozó asztal mellett nem tudunk elmenni anélkül, hogy meg ne kóstoljuk a süteményeket, és a házi diópalinkát sem hagytuk ki.

- Nagyon jól érzem magam, örülök, hogy eljöttem! - mosolygott Andi. A 25 éves hódmezővásárhelyi kerekesszékes lány az egyik közösségi oldalon értesült az eseményről. Pár perccel később már a táncparkett közepén mulatott a barátaival.

Buli, akadálymentesen. Fotó: Kovács Kriszta (képgaléria)

Merthogy a fogyatékossággal elő fiatalok is szeretnek bulizni, ahogyan az egészségesek, ezt a tényt akarták megmutatni a szervezők - tudtuk meg Fedor Péter Mózestől. A Csongrád megyei CSEÖH irodavezetője elmondta, a rendezvényt szeretnék minél többször megismételni.

A civilek által szervezett eseményen bárki részt vehetett, a bejáratnál kihívást is választhattak a vendégek, vagyis bárki beleülhetett egy kerekesszékbe, vagy beköthették a szemét.

- Szerintem 165 centi magas lehetsz, szőkésbarna hajú, copfos - találgatta a bekötött szemű Kovács Eszti, hogyan is nézhetek ki. A gyógyszerésznek tanuló lány egy szórólapról értesült a rendezvényről, és nagyon jól érezte magát. - Még a vakvezető kutyával is sétálhattam! - mesélte. Az okos kutyus pedig nem bánta, hogy éjszaka is kísérni kell a gazdit, és nagyot nyújtózva tűrte, mikor jól megdögönyöztük.

Buli, akadálymentesen. Fotó: Kovács Kriszta (képgaléria)

- Vak vezet világtalant! - nevetett Hack János, aki hasznos tanácsokkal látta el Esztit, hogy hogyan tajékozódjon, mire figyeljen, ha már nem látja a körülötte lévő világot.

A CsakAzertIs! elnevezésű buliba a belepés ingyenes volt, a zenéről Dj Alma gondoskodott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sóki Károly aranymiséje Domaszéken

Teljesen megtöltötték a hívek a domaszéki Szent Kereszt felmagasztalása templomot Sóki Károly… Tovább olvasom