Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Akár napi négy tonnát is szállít a szegedi Rácz Anett

Egy nyolctonnás teherautó volánjánál megszokott látvány az izzadt, szőrös sofőr. Annak sem kell elkeserednie, aki egy filigrán, csinos szőke nőt látna szívesebben a pilótafülkében: a szegedi Rácz Anett lassan tíz éve teherfuvarozó. Leginkább tolatni szeret.
„Vigyázat! Szőke nő a volánnál!" – olvasható a fehér teherautó hátulján. A figyelmeztetés csak részben jogos: sofőrje ugyanis a valóban szőke, 28 éves Rácz Anett. A csinos szegedi lány szokatlan szakmát választott: egy nyolctonnás DAF teherautóval fuvarozza egy helyi cég mirelit húsáruit és zöldségeit – ám a baljós felirat ellenére zökkenőmentesen.

– A fiúk vették nekem a feliratot, imádnak zrikálni. Nincs is más célpontjuk: közvetlen munkatársaink között nincs másik nő. Bár Baján már találkoztam egy kamionos nővel – mondja a konkurenciáról a Szöszkének becézett Anett, aki nem az a tipikus izzadt rakodómunkás: apró kertésznadrágot és fehér topot visel, kellemes parfümillat lengi körül.

Nem csak dísz

Anett mellett egyszer megállt egy motoros rendőr a lámpánál, átpillantott és megkérdezte: „Kisasszony, van magának C kategóriás jogosítványa?" A lány viszont nem veszítette el humorérzékét: – Nem, én csak dísz vagyok – felelte.

Csinos, szolidan lakkozott, ápolt körmeire pillantok. – Hogy bírják a strapát? – kérdezem. – Ne is mondd, mindennap kezelni kell. Néha nem is úgy nézek ki, mint egy nő. A munkámnak csupán ezek a hátrányai: olykor tiszta kosz vagyok, ráadásul pakolni is kell rendesen – vall nehézségeiről. S valóban: naponta akár több mint 4 tonna élelmiszert is szállít, gyakran a 25 kilogrammos zsákokat is maga cipeli. 49 kilósan. – Hízókúrán vagyok éppen, fel kellene szedni egy kicsit a pakoláshoz – fogalmaz, hozzátéve: munka után már nem hiányzik neki a fitnesz.
Könnyebb a dolga, mikor 4 és fél éves kislánya, Panni is „besegít" neki: felül anyu mellé, bár ő nem teherautós, hanem motoros lesz.

Rá nem dudálnak

A városban is sok rajongója van a csinos lánynak: a Vitéz utcában lakó fiatalemberek mondják, megszokott jelenet, hogy Anett megáll egy pillanatra az úton, hogy lepakolja az árut. Kollégáit ilyenkor a türelmetlen autósok ledudálják az útról. Mikor azonban meglátják Anettot apró forrónadrágjában, egyből angyali türelem szállja meg őket.

Anett 1998 óta foglalkozik teherfuvarozással, kezdetben „csupán" három és fél tonnás autóval közlekedett, 2004-ben viszont megszerezte a C típusú jogosítványt. S ez még egyáltalán nem a vége. – Nekem a nyerges nagyon tetszik, szívesen vezetnék kamiont. De itt is remekül elvagyok, ismerek és szeretek mindenkit, mindenki segítőkész. A családom is mellettem áll. A vevőkkel is jó a kapcsolatom: van olyan, aki kifejezetten a „kis szőkét", azaz engem szokott kérni – közli, hozzátéve: magas, barna férfikollégájának is akad rajongója. Állítja: nem az a tipikus aktakukac, szeret mozgolódni, így pedig bejárhatja Csongrád és Békés megyét, de Kecskemétre, Budapestre, Debrecenbe, Pécsre is eljut néha. Egy nap akár 5-600 kilométert is vezet, ha vidékre megy. S mindig alig várja, hogy megérkezzen, hiszen a legjobban tolatni szeret.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A modellmustra bája

Szőke, barna, vörös, fekete, magas és kevésbé, miniszoknyás vagy nadrágkosztümös, mosolygós, esetleg… Tovább olvasom