Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Akcióznak a katasztrófavédők: várják a társasházak lakóit, közös képviselőit

A nyílt napokon közvetlenül fordulhatnak az érdeklődők a katasztrófavédőkhöz a társasházak tűzvédelme kapcsán - még kedden és szerdán.
A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Céljuk nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonságának javítása, azonban gyakran mégis több százezer forintos bírságot kell súlyos vagy ismétlődő hibák miatt kiszabni. Tavaly mintegy nyolcszáz alkalommal riasztották a tűzoltókat társasházban keletkezett tűzhöz, a hazai társasházakban összesen 3400 négyzetméternyi területen pusztítottak a lángok.

Idén eddig országosan 579 ilyen eset volt, nagy valószínűséggel ezeknek egy részét meg lehetett volna előzni. Szeptember közepén egy háromnapos akció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.

Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy a társasházban hova szabad vagyonvédelmi rácsot felszerelni, hol lehet a kerékpárt tárolni, hova lehet kitenni a kukát, vagy éppen a virágot, az most a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség nyílt napján választ kaphat.

Kedden és szerdán 10 és 16 óra között az ország valamennyi kirendeltségén – Szegeden a Napos út 4., Szentesen a Kossuth utca 47., Hódmezővásárhelyen a Szent István tér 1., Csongrádon pedig a Hunyadi tér 11/A alatt – várják az érdeklődőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Paprikás koszorút kapott Szent-Györgyi Albert

Paprikás koszorút kapott Szent-Györgyi Albert
A Nobel-díjas tudóst születésnapi évfordulója alkalmából ajándékozta meg az SZTE rektora és… Tovább olvasom