Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Aki híres akar lenni

Reklámfilmhez kerestek szereplőket Szegeden. Az elmúlt hétvégi válogatás első két órájában több mint százan jelentek meg – fiatalok és idősebbek egyaránt. Sokan közülük hamarosan a televíziókban láthatják viszont magukat.
A szereplőválogatás egy pillanata Fotó: Karnok Csaba
Egy órája folyik a válogatás Szegeden, az ijúsági házban, reklámfilmhez keresnek statisztákat és szereplőket. Lelkes szereplőjelöltnek álcáztuk magunkat, elvegyültünk a jelentkezők forgatagában, hogy megtudjuk: milyen szegedi arcokat találnak megfelelőnek a szervezők.

A folyosón sorban állók még nem sokat tudnak arról, hova is jöttek. A nagyteremből kilépőket is hiába kérdezik: csak mosolyogva annyit mondanak: „Á, nem volt semmi, csak fotóztak bennünket". Aztán egyszer csak egy fiatal srác lép ki, kezében több tucatnyi lappal. – Kinek nincs regisztrációs lapja? – kérdezi, majd amikor többen jelzik, tollat is kérnek, sajnálkozva megvonja a vállát: osztozni kell azokkal, akik hoztak magukkal.

Van, aki már ennél a pontnál úgy érzi: most kiüthet néhány vetélytársat a nyeregből. – Ideadnád a tolladat? – fordul a sötét folyosón is napszemüveget viselő, tescós zacskót szorongató sráchoz mosolyogva egy huszonéves lány. A fiú nemet int a fejével. Gyorsan a lány kezébe nyomunk egy tollat, ezen ne múljon.

A lapon a személyi adatokon kívül meg kell adni a testméreteket, a nyelvismeretet, valamint hogy milyen típusú munkát vállalnánk el. A folyosó sarkában egy hatvanéves nő idegesen körmöli a sorokat. Egy idő után remegő hangon új lapot kér. – Elrontottam – szabadkozik. Furcsa jelenség a sok huszonéves jelentkező között, ám az élet később mégis bátorságát igazolja: beszélő szereplőnek nézték ki a válogatás vezetői.

Végre kiderül: a halfesztiválon forgatnak majd egy mosogatószer-reklámot Gundel Takács Gábor főszereplésével, mely egyben Guinness-rekordkísérlet is lesz: tízezer tányért mosogatnak el egyetlen liternyi készítménnyel. A filmhez háromféle szereplőt keresnek: tömegstatisztákat napi ötezerért, negyven lelkes mosogatót kilencezerért, és tizenegy szerencsést, aki néhány mondatot beszélhet is – tízezerért.

– Aki hajlandó mosogatni, sorszáma mellé írjon egy nagy igent – mondja a válogatás vezetője. Mindenki odaírja. Csapatunkból négy középkorú hölgyet választanak ki, róluk videofelvétel is készül – köztük a hatvanéves, izgulós nőt is –, a többieket pedig lefotózzák, és „majd értesítik".

Kifelé menet még elcsípjük az egyik, főszereplőnek kinézett asszonyt. – Én csak a keresztfiamat jöttem el bátorítani, és tessék, ez lett belőle – mosolyog Rabi Sándorné. A 43 éves nő arcát hamarosan az összes tévécsatornán viszontláthatjuk, ráadásul olyan szerepkörben, ami egyébként is testhezálló számára. – Imádok mosogatni – mondja. Arra a kérdésre pedig, hogy vajon mit szól majd a család, ha „híres" lesz, azt feleli: kénytelenek lesznek megbirkózni a gondolattal, hogy most már nem csak otthon hódolok majd ennek a szenvedélyemnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége a Kossuth nyomdának

Hiába ígérte a Szegedi Kossuth Nyomda Kft. vezetése, hogy megpróbál megoldást találni a gazdálkodási… Tovább olvasom