Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 7°C Még több cikk.

Akik duplán ünnepelnek minden szilveszterkor

Szeged - Néhány szegedinél a szilveszter dupla, sőt tripla alkalmat teremt az ünneplésre. A Batka házaspár ezen a napon kötötte össze életét. Péter Szilveszter névnapi jókívánságokat fogad december 31-én. Kertész Gábor pedig úgy érzi, mintha az egész világ az ő születésnapján bulizna.
– Eredetileg idén júniusban tartottuk volna az esküvőt. De amikor egy kerti partin megkérdezték tőlünk, hogy mit csinálunk szilveszterkor, elgondolkodtam. Szerettünk volna a barátainkkal és a családjainkkal együtt bulizni, így kitaláltam, hogy akkor esküdjünk – emlékezett vissza Batka-Dorogi Orsolya (26), aki tavaly szilveszterkor mondta ki a boldogító igent. Azonkívül, hogy 111 vendéggel együtt ünnepelhették házasságukat, s búcsúztatták az óévet, még egy csoda történt velük azokban a napokban: megfogant kisfiuk.

– Balázska és a házassági évforduló miatt idén nem úgy szilveszterezünk, mint korábban. Bulizás helyett itthon maradunk, és elhívjuk a barátainkat vendégségbe – árulta el Batka László (26).

Első házassági évfordulójukon már a kis Balázs is szüleivel, Batka-Dorogi Orsolyával és Batka Lászlóval köszöntheti az újévet. Fotó: Segesvári Csaba
Első házassági évfordulójukon már a kis Balázs is szüleivel, Batka-Dorogi Orsolyával és Batka Lászlóval köszöntheti az újévet. Fotó: Segesvári Csaba

Kertész Gábor (25) viszont semmi áron nem hagyná ki a szilveszteri bulizást. Már csak azért sem, mert december 31-én született. – Nagyon örülök, hogy szilveszterkor születtem. Olyan, mintha mindenki az én születésnapomat ünnepelné – örömködött Gábor, aki csak néhány hétre utazott haza Spanyolországból. Elcheben, a városháza ifjúsági osztályán programszervezőként dolgozik. – Az ottaniak – hozzám hasonlóan – nagyon tudnak élni és bulizni. Mindig találunk valami okot a partizásra – hallottuk a fiatalembertől, aki négy éven keresztül a születésnapján és az óév búcsúztatásán kívül még egy harmadik dolgot is ünnepelt szilveszterkor: első barátnőjével az év utolsó napján jöttek össze. Négy éven keresztül december 31-én erről is megemlékeztek.

– Szilveszterkor egész este iszogatok. Nálunk nem csak éjfélkor pukkannak a pezsgősüvegek – árulta el Péter Szilveszter önkormányzati képviselő, aki nagyon büszke arra, hogy ezt a nevet viseli, hiszen édesapját is Szilveszternek hívják.

– Az én névnapomat biztosan nem felejti el senki. Még a gyógyszertáramban is sokan felköszöntöttek a törzsvásárlóink közül – mondta a képviselő, aki mint hosszú évek óta mindig, idén is otthon, szűk családi körben búcsúztatja az óévet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2008 utolsó estéjén: hideg idő, kevés hó

Az időjárás a napokban kísértetiesen hasonlít az előző évihez: vajon újabb fehér szilveszterre… Tovább olvasom