Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Akkor most kinek hiányzik a Class FM?

Akkor most kinek hiányzik a Class FM?Márta István hiába keresi a Class FM-et, de a taxisok többsége amúgy is inkább a helyi adókat hallgatja a helyi információk miatt. Fotó: Török János
Megszűnt az utolsó országos vételkörzetű kereskedelmi rádió, a két és fél milliós napi hallgatottságú Class FM analóg sugárzása. Hagyományos módon országosan már csak állami rádiók vagy helyi kereskedelmi adók foghatók. Olvasóinkat megosztja a Class FM hiánya.
Szombaton éjfélkor lekapcsolták az utolsó analóg sugárzású országos kereskedelmi rádiót, a két és fél milliós napi hallgatottságú Class FM-et, mivel a Médiatanács nem hosszabbította meg a rádió frekvenciaengedélyét. A frekvencián azóta nincs adás, a hallgatók interneten követhetik a Class FM-et.

Ebben a rádióban szólt reggelenként Sebestyén Balázsék  műsora, a Morning Show is, ami az ország leghallgatottabb reggeli műsora volt. Azóta analóg eszközökkel csak helyi kereskedelmi vagy országos sugárzású állami rádiókat lehet fogni az FM-frekvenciákon. Úgy hírlik, hamarosan Andy Vajna rádiója, a Rádió1 kap országos sugárzási engedélyt, így azt mindenhol lehet majd hallgatni. 

– Van olyan kolléga, aki csak a Classt hallgatta. Én is odatekertem időnként, de reggel inkább a Rádió 88-at hallgatom a helyi hírek meg a traffik miatt. Végül is annyira nem érezzük a hiányát – mondta tegnap a szegedi Tisza Lajos körúti taxidroszton várakozó Molnár Imre, aki kollégájával beszélgetett.

Arról kérdeztük őket, milyen rádiót hallgatnak, mennyire hiányzik nekik munka közben a Class FM. Kollégája, Márta Ferenc hozzátette, a helyi kereskedelmi rádió mellett a Lánchíd rádiót és az állami rádiókat hallgatják. Petőfit, ha zenére vágynak, Kossuthot, ha a hírekre kíváncsiak. – A déli krónikát mindig meghallgatom a Kossuthon, de a Rádió 88-ról a reggeli műsor után eltekerünk. Utána jön a pásztázás, a keresgélés – mondta. Ha olyan volt a téma, ami miatt érdemes volt áttekerni, mindig szóltunk egymásnak – tette hozzá a Class FM-re utalva Molnár Imre.
 


Megkérdeztük olvasóink véleményét is a Class FM elhallgatásáról, és arról, hiányzik-e nekik a rádió. Megosztotta őket a téma, voltak olyanok, akik vitába is keveredtek egymással Facebook-oldalunkon. Válaszoló olvasóink többségének ugyanakkor hiányzik az országos sugárzású kereskedelmi rádió.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forralt bor Frappéval

Kiadónk okostelefon-alkalmazása, a Frappé segítségével a felhasználók és olvasóink ezen a héten a résztvevő vendéglátóhelyek akciós vagy kedvezményes forraltbor-kínálatából válogathatnak. Tovább olvasom