Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Ákos cucca mondott csütörtököt

Szeged - Később kezdték a koncerteket a SZIN nyitó napján, hogy a sorban állók ne maradjanak le Ákos fellépéséről. A tumultust a szervezők szerint az okozta, hogy az sem használta a hátsó bejáratot, aki megtehette volna.
Saját hangtechnikával érkezett a Szegedi Ifjúsági Napokra Ákos, ez romlott el a fesztivál nyitó napján. Előbb az optikai kábel tört el, ez okozta az első leállást, majd a keverőpult mondta fel a szolgálatot. A SZIN technikusai korábban a biztonság kedvéért kiépítettek egy analógrendszert, a zenész végül ezt használta, így tudta megtartani a több mint kétórás koncertet. A látványos produkció éjfél után ért véget.
A SZIN rendszere a fesztivál minden napján rendelkezésre áll, akkor is, ha a fellépők – például a Kosheen vagy az Apollo 440 – saját technikát hoznak.

Szerdán körülbelül 10-12 ezren voltak a Partfürdőn, a szervezők nem számítottak ekkora érdeklődésre. Arra pedig pláne nem, hogy a közönség jó része este hat és nyolc óra között próbál meg bejutni a fesztiválra. Bár az elővételes és üdülési csekkes pénztárakkal együtt hét helyen lehetett jegyet váltani, a sor mégis hatalmasra nőtt a bejárat előtt. Hogy senki ne maradjon le, a programot csúsztatták. E miatt kezdett majdnem egy órával később a Magna Cum Laude, és ezért indult fél kilenc helyett tízkor az Ákos-koncert – ami a leállások miatt tovább késett. A fesztivál honlapján több fórumozó azt írta: hiába volt jegye, hazament, amikor meglátta, mennyien állnak a kapunál.

Viharos-gyönyörű Szeged

„Viharos-gyönyörű Szeged! Ezt egy jó darabig nem felejtjük el... A közönség tombol (a lehető legjobb értelemben), kitart, szeret, és akkora bulit kanyarít az Adáshiba együttes produkciója köré, hogy leszakad az égbolt. Szó szerint: gigantikus villámok cikáznak Szeged felett. Na, ez volt a nem semmi, az egész turné talán legemlékezetesebb bulija. Egyszóval: köszönjük, ilyen közönsége nincs senkinek, se Magyarországon, se külföldön. Ez egészen biztos!" – olvasható Ákos (a képen jobbról) hivatalos honlapján a beszámoló a szegedi koncertről.

Boros Gyula főszervező elmondta: a tumultust az is növelte, hogy azok sem használták a hátsó bejáratot, akik VIP-jeggyel érkeztek, vagy már a karjukon volt a karszalag, pedig őket ott is beengedték. Csütörtökön ezért már pluszembereket állítottak a Belvárosi híd felőli bejárathoz, akik tájékoztatták, irányították a látogatókat.

A szerdai eső nem tett kárt semmiben a SZIN-en, és a vízelvezető árkoknak köszönhetően nem állt meg az utakon a víz.

A nyitó napon a hangmérés eredménye szerint egy helyszín kivételével minden színpad a megengedett decibeleken szólt. A JATE-klub sátra valamivel túllépett a határon, ezért tegnapra a hangfalak elé hangfogó falat építettek.

A szervezők csütörtökön délelőtt összeszámolták: valamivel több mint 500 sátrat vertek fel a fesztiválozók a Partfürdőn.

Részletes program itt

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordévadot zárt a szegedi szabadtéri

Szeged - Rekordévadot zárt a Szegedi Szabadtéri Játékok. Csúcsot döntött a hetvenezres nézőszám, és… Tovább olvasom