Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Ákossal és Magna Cum Laudéval nyit a SZIN

Szeged - Két és félszer annyi SZIN-bérlet fogyott el csak elővételben idén, mint amennyit tavaly összesen eladtak. A színpadok és sátrak jórészt már álltak tegnap. Szerda délután háromtól a közönségé a SZIN-helyszín.
Két és félszer annyi SZIN-bérlet fogyott el csak elővételben idén, mint amennyit tavaly összesen eladtak. A színpadok és sátrak jórészt már álltak tegnap. Nyolcszáz méter vízelvezető árok gondoskodik a száraz járdákról. Szerda délután háromtól a közönségé a SZIN-helyszín.

A tavaly összesen eladott SZIN-bérlet két és félszerese fogyott el idén elővételben, azaz 4800-an váltották meg előre bérletüket a Szegedi Ifjúsági Napokra. Hetven százalékát nem szegediek vették meg – tájékoztatott Boros Gyula szervező tegnap az újszegedi Partfürdőn, a ma kezdődő fesztivál helyszínén. A bejárásra Botka László polgármester is eljött, aki közölte: 2003-ban, amikor hosszú szünet után életre keltették a rendezvényt, sokan kételkedtek a sikerben. Akkor a költségvetés felét a város állta. Idén viszont már csak jelképes összeggel támogatják a fesztivált, a majdnem százmilliós költségvetés csupán öt százalékát fizeti az önkormányzat. A többi szponzoroktól és a jegybevételből származik.

A Partfürdőn tett sétán kiderült: az utak biztosan szárazak lesznek idén, 800 méter vízelvezető árok – befedve geotextíliával és homokkal – gondoskodik erről. Tegnap jártunk a piros-fekete Red Lounge sátorban, ahol például az Anima Sound System, a Kiscsillag, az Emil Rulez! koncertezik majd, és állt már a JATE-klub sátra (a korábbi években Port.hu), amelynek berendezése az egyetemi klubot idézi. A civil szervezetek emellett 18, U alakban elhelyezkedő standon dolgoznak majd.

Szép lány, dögös pasi

Jáksó László, a SZIN tavalyi arca idén hagyományteremtő szándékkal megalapítja a SZIN Szépe Díjat. Pénteken 18 órától a Pepsi Színpadon tartják a választást. Hargitai Bea ugyanitt a SZIN legdögösebb pasiját választja ki. Jelentkezési lap és versenykiírás a helyszínen, az INFO pontoknál található.

Lesznek extrém helyszínek is, a Pepsi-színpad elé 17 méter magas mászófalat építenek, ahol pénteken és szombaton állítólag a szabadesést is biztonságosan kipróbálhatják a fesztiválozók. Egymástól néhány méterre kap helyet a tűz és a jég: a Kalinka jégpálya tegnap még csak épült, az Unicum Next tornyai már majdnem készen voltak – itt a tervek szerint táncoslányok gondoskodnak majd a forró hangulatról. A Hydrogamez sporthelyszín (medence) mögött Best of kommunizmus nevű kocsma nyit, ahol mindazok vágya teljesül, akik attól boldogok, ha úttörő nyakkendőben szolgálják ki őket a csaposok.

Benéztünk a nagyszínpad melletti backstage-be, ahol a legnagyobb sztárok: Ákos, a Tankcsapda, a Kosheen és az Apollo 440 öltöznek majd. Két konténert kapnak a ruhaváltáshoz, egy tusolót, vécét és egy bárpultot építenek nekik.

A korábbi Jamaica helyszín idén nevet és arculatot vált, most karibi és latin zenék szólnak majd. Kitelepül a Városi Televízió Szeged, esténként a filmek előtt Sziget-híradót vetítenek. A Nájtmúvit ezúttal is a termálvizes medencéből élvezhetjük.

A rendőrségi nyaralónál szolgálnak és védenek a rendőrök, itt bárki bejelenthet rájuk tartozó ügyeket. A karszalag idén nem papír, hanem textil. Ez tartósabb és nehezebb hamisítani.

A közönség szerda délután háromtól foglalhatja el a SZIN-helyszínt, a nagyszínpadon az első koncert, a Magna Cum Laude 19.15-kor kezdődik. Ákos 20.30-tól zenél. A szerezők szerint az ő koncertjét várják a legtöbben, erre a napra fogyott el elővételben a legtöbb napijegy, ezernégyszáz darab. Ma muzsikál még Yonderboi és a Neo is, valamint fellép a Tepsi Épség, a T3, a Heaven's Drink és a Kiabátor is.


Nosztalgiavillamos és éjszakai trolijárat a SZIN ideje alatt

A SZIN ideje alatt, mától augusztus 25-éig közlekedik a nosztalgiavillamos az 1-es vonalon, a Rókus pályaudvar–Széchenyi tér közötti szakaszon. A nosztalgiajáratot normál díjszabással lehet igénybe venni, a kalauz 250 forintért ad jegyet. Ma, csütörtökön és pénteken Rókus pályaudvarról indul 13 óra 10 perckor és ezután óránként, az utolsó 21.10-kor. Szeged pályaudvarról indul 13.30-kor és 21.30-ig minden órában. Szombaton Rókusról indul 13 óra 5 perckor, majd minden órában, az utolsó járat 21 óra 5 perckor. Szeged pályaudvarról 13 óra 25-kor indul az első járat, majd minden óra 25-kor, az utolsó: 21.25-kor. A SZIN ideje alatt az SZKT 5-ös jelzéssel éjszakai trolibuszjáratot indít Újszeged Gyermekkórház végállomás–Vértói út végállomás között. A troli indulási időpontjai a Gyermekkórháztól: 23.50, 0.30, 1.10, 1.50, 2.30, 3.10 és 3.50-kor. Az előre váltott jegyek, illetve bérletek az éjszakai járatokon érvényesek, illetve menetjegyek a járatokon 250 forintért válthatók. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi ünnepségek: székház, kenyér és koszorúk

Szeged - Tegnap felavatták a Szegedi Szimfonikus Zenekar új székházát. Ezt követően a Széchenyi… Tovább olvasom