Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Aktív nagycsaládosok Pusztaszeren

Pusztaszer - Farsangot rendeznek, együtt kirándulnak, legutóbb cserjéket ültettek a játszótérre a Pusztaszeri Nagycsaládosok Egyesületének tagjai, akik a közösségi élet irányításában is aktívan részt vesznek.
A közösségi élet irányítója, Pusztaszer szíve és lelke a helyi nagycsaládosok egyesülete, amelynek 37 család a tagja. Közülük 16 szülő nevel három vagy ennél is több gyermeket, 15 házaspár pedig pártoló tag.

Az egyesületet 1998-ban alapították, a jelenlegi elnök, Hatvaniné Csóka Mónika közreműködésével a tagok számos akcióban vettek részt az elmúlt években: legutóbb például a játszótérre ültettek cserjéket, de ruhát és tartós élelmiszert is gyűjtöttek már a község rászoruló családjainak.

A pusztaszeri nagycsaládosok legutóbb a játszótéren ültettek cserjéket. Fotó: DM/DV
A pusztaszeri nagycsaládosok legutóbb a játszótéren ültettek cserjéket.
Fotó: DM/DV

– Pusztaszeren alig vannak munkahelyek. Legtöbben állattartásból és növénytermesztésből élnek. A falu lakosságának 80 százaléka hátrányos helyzetű, a családok legtöbbjében csak az egyik szülő dolgozik, van, ahol mindketten munkanélküliek. Egyesületünk fontos küldetésének tekinti, hogy segítsünk a rászorulóknak – hallottuk Mónikától.

A nagycsaládosok a közösségi élet szervezését is magukra vállalják: együtt járnak kirándulni, ők rendezik a farsangot és a falukarácsonyt. Sokuk polgárőr is a településen, és a rendezvények biztosításában is közreműködik. Van olyan tag, akire minden évben ugyanazt a feladatot osztják: Dékány Tibor például a falu Mikulása. Nagy Józsefné Pintér Eszter, az Alkotóház vezetője tartja a kapcsolatot a svájci Populorum lovagrenddel, amelytől számos felajánlás érkezett már a településnek. Kordás Tímea mindenesként ügyködik a faluban – az önkormányzatnál dolgozik, de többek között ő a helyi könyvtáros is –, figyeli az uniós pályázatokat. Legutóbb például hűtő- és mosógép-, valamint izzócsere programra adtak be pályázatot a nagycsaládosok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 éves az ásotthalmi Csodarét

Ásotthalom - 20 éve védett az ásotthalmi Csodarét. Kis területen 22-féle védett növény terem itt, a… Tovább olvasom