Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Aktív nap a Stefánián – kis iskolásoknak

Százhúsz gyerek vetélkedett tegnap a szegedi Stefánián a SZITI Ifjúsági, Információs és Tanácsadó Iroda hagyományos aktív napján. A délutáni rendezvényen a gyerekek a sport mellett pályaválasztási tanácsokat is kaptak és megismerkedtek több szervezettel.
Sportvetélkedők, ismerkedés a fiatalokat segítő szervezetekkel – a szegedi SZITI ifjúsági iroda aktív napján több mint száz diák vett részt. Fotó: Miskolczi Róbert
Hangos zeneszó hívta fel tegnap délután a szegedi Stefániánál sétálók figyelmét arra: a parkot birtokba vették az iskolás gyerekek, megkezdődött a SZITI ifjúsági iroda aktív napja. Az egyik fa lombja alatt a Weöres Sándor Általános Iskola nyolcadikos diákjai kerestek árnyékot, arra várva, hogy elkezdődjék a sportverseny. A rendezvény nem csupán a mozgást szolgálta, felhívta a gyerekek figyelmét az egészséges életmód fontosságára, a tanácstalanoknak pedig pályaválasztási információkat is adtak. Erre szükség is van, hiszen a diákok közül nagyon kevésnek van konkrét elképzelése a továbbtanulást illetően.

– Nem tudom még, milyen szakmát választok – mondta Kelemen Klaudia. – Lehet, hogy fodrász leszek, de igazából még nem döntöttem el. Társai is hasonlóan tanácstalanok, kivéve a 9 fős csapat egyik fiútagját. Nosza Krisztiánra egykor még büszke lesz a Weöres Sándor iskola – állították a többiek.

– Építészmérnök szeretnék lenni – jelentette ki Krisztián. – A családban senki nem dolgozik ebben a szakmában, én viszont nagyon szeretek rajzolni, és jól megy a matematika meg a fizika is. Az elmúlt évet 4,2-es átlaggal zártam, s remélem, hogy felvesznek a Vedresbe.
A pályaválasztás után az egészséges életmódról faggattuk a végzős diákokat.

– Anyukám mindig azt mondja, együnk zöldséget, gyümölcsöt – mondta Kecskeméti Krisztina. – Néha eszünk egy kis édességet is, de csak módjával. Krisztihez hasonlóan Kiss Mónika is fontosnak tartja az egészséges táplálkozást, de bevallja: néha egy kis chips meg kóla is elfogy. A dohányzókról azt tartja: önmaguk egészségét teszik tönkre a cigizéssel.

A SZITI iroda aktív napjára több mint száz gyerek érkezett a szegedi általános iskolákból, valamint Deszkről, Üllésről, Bordányból, Forráskútról és Zsombóról.
– A rendezvénynek több célja van – mondta Bednár Ágnes, a SZITI vezetője. – Szeretnénk egy kicsit megmozgatni a gyerekeket, felhívni a figyelmüket az egészséges táplálkozás fontosságára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olajünnep Algyőn

Az algyői szénhidrogénmező 40 éves jubileuma alkalmából rendeznek ma ünnepséget Algyőn, amelyen… Tovább olvasom