Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Ál-démászos hamis húszezressel

A Kisteleki Rendőrkapitányság pénzhamisítás gyanúja miatt indított eljárást egy kiskunfélegyházi férfi ellen, aki több kisteleki ingatlanba is becsöngetett az elmúlt néhány hónapban, és magát Démász- alkalmazottnak adta ki.
A Kisteleki Rendőrkapitányság pénzhamisítás gyanúja miatt indított eljárást egy kiskunfélegyházi férfi ellen, aki több kisteleki ingatlanba is becsöngetett az elmúlt néhány hónapban, és magát Démász- alkalmazottnak adta ki. A férfi ezután áramszámla-visszatérítés címén átadott egy 20 ezer forintos bankjegyet az embereknek, mondván, ebből neki 17 ezer forint visszajár. Az egyik sértettnek, miután az ismeretlen távozott, gyanússá vált az „ügylet", és feljelentést tett a rendőrségen. A szakértői vizsgálat megállapította: a bankó hamis.

Nem sokkal ezután az ál-démászos egy másik kisteleki otthonban is próbálkozott, de az ott lakó gyanút fogott. Elküldte a férfit, majd értesítette a rendőröket, akiknek sikerült elfogniuk az elkövetéssel gyanúsítható kiskunfélegyházi férfit. A rendőrség szerint nem zárható ki, hogy a 39 éves gyanúsított az elmúlt időszakban több hasonló jellegű bűncselekményt követett el. Keresik azokat, akiket a férfi a fent említett módon megkárosíthatott. Jelentkezni a Kisteleki Rendőrkapitányság 62/598-130-as telefonszámán lehet, de hívhatják a 107-es, 112-es segélyhívókat, illetve a Telefontanú 06-80/555-111-es vonalát is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újjászületik a híres szegedi omnibusz

Filmszerephez jut a százötven éves szegedi omnibusz mása, amelyet húsz éve készítettek. Az a… Tovább olvasom