Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Aláírásokat gyűjt a Fidesz

Népi kezdeményezést szervez a szegedi Fidesz-frakció és másik öt civil, szakmai szervezet, hogy a városi közgyűlés napirendre tűzze az egészségügyi integráció kérdéseit.
Aláírásgyűjtésbe kezd a szegedi Fidesz-frakció öt civil szervezettel együtt a szegedi egészségügyi integráció felülvizsgálata érdekében. Mint Oláh János frakcióvezető tegnap elmondta: mivel Botka László polgármester és a szegedi önkormányzat nem volt hajlandó tárgyalni a szegedi egészségügy jövőjéről, ez az egyetlen megoldás kínálkozott arra, hogy a közgyűlés napirendre tűzze a kérdést. A jegyző által tizenöt napon belül hitelesítendő íven az aláírók arról nyilatkozhatnak: kezdeményezik, hogy továbbra is a város működtesse az önkormányzati szakellátást – azaz a városi kórházat és rendelőintézetet. A szegedi választópolgárok öt százalékának támogatásával tárgyalhat, tízszázaléknyi aláírással tárgyalnia kell a kérdésről a közgyűlésnek.

Ványai Éva, az önkormányzat egészségügyi bizottságának MDF-es elnöke úgy reagált a bejelentésre: Oláh János azzal valójában saját választási programja ellen is aláírásgyűjtésbe kezdett. Mint mondta, a Fidesz szegedi frakcióvezetőjének választási programjában az áll: a párhuzamos egészségügyi intézményrendszer átalakításához neki kell állni az integráció fokozatos megvalósításának, a városnak támogatást kell nyújtania a klinikai fejlesztéshez a jobb szegedi egészségügyi ellátás érdekében. Az elnök hozzátette: az integráció pályázati útjáról négypárti konszenzus volt a választásokon, a pályázaton pedig olyan civil szervezet is indult – igaz, sikertelenül –, amelyik most az aláírásgyűjtést támogatók között szerepel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haladék a bűznek és a legyeknek

Fellélegezhetne Szeged, ha a négy városszéli sertéstelep betartaná az októberi uniós határidőt,… Tovább olvasom