Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Áldémászosok rabolták ki a nénit

Kiraboltak egy 78 éves asszonyt Üllésen. A két férfi a Démász munkatársaként mutatkozott be a néninek – hetvenezer forintját és harmincezer dinárját vitték el. Kecse-Nagy Sándor, a Démász szóvivője elmondta, alkalmazottaik az ingatlanba soha nem mennek be, a felmerülő költségeket pedig csekken kell rendezni.
Etelka néni megmutatta, hogyan lökték az ágyra támadói. Fotó: Schmidt Andrea
– A fiamat vártam haza ebédre. Már szépen megterítettem a konyhában, amikor kopogtattak. Két férfi lépett be. Illendően köszöntek, azt mondták a Démásztól vannak, villanyórát jöttek cserélni – elevenítette fel a néhány napja történteket K. Etelka néni, akit a „szerelők" néhány perccel később kiraboltak, majd hetvenezer forintjával és harmincezer dinárjával elmenekültek lakásából.

A 78 éves néni fiával és unokájával lakik, házának kapuját – eddig – soha nem zárta. Bár egyedül volt otthon ezen a napon, a két idegentől nem ijedt meg. – Illedelmesen beszéltek és el is hittem amit mondtak: a televízióban néhány nappal azelőtt láttam egy híradást, ami az új villanyórák felszerelésével foglalkozott. Azt hittem összefüggés van a két dolog között. Az álszerelők tényleg „valódinak" tűnhettek: a magasabbik utasította társát, írja fel a lakásban található lámpák számát, a néninek pedig annyit mondott, a csere háromezer forintjába kerül majd. – Mivel nem volt nálam annyi, a belső szoba felé vettem az irányt, ahol a megspórolt pénzemet tartottam. A magasabbik ekkor egy húszezrest vett elő a táskájából, kérvén váltsam kettőbe azt. Beleegyeztem – magyarázta.

Nem először

A pórul járt asszonytól nem messze lakik a szintén nyugdíjas Piri néni, akinél a két ismeretlen ugyanezzel a trükkel próbálkozott két héttel Etelka néni kirablása előtt. – Nem hittem egy szavukat sem, hiszen néhány hónapja cserélték ki a villanyóránkat. Erősködtek, hogy újra van szükség, menjünk be a lakásba, írjak alá egy papírost. Mivel az unokám a hátsó szobában tartózkodott, mondtam nekik, vele beszéljenek. A férfiak ekkor sarkon fordultak, beszálltak a kocsijukba, és elhajtottak – mondta.

– Kivettem a szekrényből a táskámat, amiben a pénzt tartottam. Megfordultam, de kimenni már nem tudtam: a magasabbik elállta az utamat, aki a konyhától észrevétlenül követett a szekrényig. Ekkor vágott belém a felismerés: a pénzemet akarják – magyarázta az idős asszony, akinek szemébe a rablás körülményeinek felelevenítése közben könnyek szöktek. – A férfi az összes bankjegyet kivette a kezemből, átkarolt, majd az ágyra vágott, aminek karfájába a fejem is bevertem. Ekkor a belső szobából hallottam a másik hangját: „van nagyképernyős televízió és számítógép is". A magasabb erre azt válaszolta, azokat nem viszik magukkal, induljanak. Motorzúgást hallottam, de mire feltápászkodtam és eljutottam a bejárati kapuig, már nem láttam senkit – szipogta a néni.

– Régebben pont én figyelmeztettem mindenkit, ne álljanak szóba idegennel, ne bízzanak bennük. Ezek a férfiak viszont olyan hihetően beszéltek, hogy bedőltem nekik. Csak annak tudok örülni, hogy nem vertek össze, vagy nem fojtottak meg.

A Szegedi Rendőrkapitányság rablás miatt ismeretlen személyek ellen indított eljárást. Kérik a lakosságot, a hasonló esetek elkerülése miatt soha ne engedjenek be ismeretlent a lakásukba, ne váltsanak fel pénzt idegennek, hiszen ilyenkor mutatják meg, hol tartják azt!

 
Formaruha, igazolvány

Kecse-Nagy Sándor, a Démász szóvivője elmondta, alkalmazottaik minden esetben Démász-emblémával ellátott kék színű formaruhát hordanak és arcképes igazolványt mutatnak fel, a helyszínre pedig emblémás gépjárművel érkeznek. Az ingatlanba soha nem mennek be, a felmerülő költségeket pedig csekken kell rendezni. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Variációk szenvedélyre

Érdekes ötlet a Szegedi Kortárs Balett legújabb vállalkozása, a Carmen-variációk: a népszerű opera… Tovább olvasom