Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Alföldi is lerántja a leplet

Szeged - A nyári, szabadtéris előadókkal szervezett, hangulatos közönségtalálkozók után ismét izgalmas színházművészekkel találkozhatnak a nézők a Reökben. A cél most is az, hogy a vendégek lerántsák a leplet az általában csak a bennfentesek számára ismert alkotó folyamatokról. Most az Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval előadásainak alkotói látogatnak el a kiállítóházba: a nézők megismerhetik a rendezőket, koncepcióikat, az előadások keletkezésének körülményeit is.
Ellátogat a Reökbe Alföldi Róbert, hazánk egyik legnépszerűbb színész-rendezője is, aki a fesztiválon Robert Ward A salemi boszorkányok című operáját állítja színpadra. Az előadás a New York-i bemutató után remek kritikát kapott a New York Times ítészétől, a rendező a legfontosabbnak ebből azt tartja, hogy az opera remekül működik színházi előadásként is. Alföldi szerint a zene segít abban, hogy kibontakozzon egy történet, létrejöjjön egy hangulatiság.

A darab amerikai bemutatóján részt vett Bátyai Edina, a szabadtéri igazgatója is. „Kortárs opera ellenére a zene nagyon jó, könnyen fogyasztható, Alföldi pedig olyan csodaszép képeket rendezett, melyeket méltán közvetíthet a Mezzo Televízió."

Alföldi Róbert rendezéséről mesél majd Fotó: DM/DV
Alföldi Róbert rendezéséről mesél majd Fotó: DM/DV

November 3-án az Adriana Lecouvreur kapcsán Michael Sturm rendező, Molnár Zsuzsa díszlet- és Gyarmaty Ágnes jelmeztervező a Reök vendége, 6-án a Raoul című darab rendezőjével, Julia Haeblerrel és szerzőivel, Michael Kunzeval és Gershon Kingsley-vel találkozhatunk.

November 9-én Alföldi Róbert beszél rendezéséről, 12-én Telihay Péter a Lukrécia meggyalázása című mű színpadra állításáról mesél. A sort 15-én Balázs Zoltán zárja, aki A vámpírról és rendezői koncepciójáról osztja meg gondolatait, ebben partnere lesz Alain Surrans, az ősbemutató helyszínéül szolgáló Opera de Rennes igazgatója.

A közönségtalálkozók résztvevői egy kvíz kitöltésével két-két személyre szóló belépőt nyerhetnek az aznap esti előadásra. Az események 16 órakor kezdődnek, a moderátor Pál Tamás lesz. A részvétel ingyenes.

Sajtófotó-kiállítás

November 5-étől látogatható a XXVI. Magyar Sajtófotó-kiállítás a Reökben. A 2007-es év legjobb képeit felvonultató tárlaton fotókat láthatunk az olimpiára készülő Pekingről, a Magyar Gárda eskütételéről, a függetlenségéért küzdő Koszovóról, a 4-es metró építéséről, Talmácsi világbajnoki győzelméről.

Olvasóink írták

  • 1. zatarra 2008. október 31. 08:30
    „A REÖK sszerintem egy kiaknázatllan terület,ahol kezd beindulni valami ami eddig "csak"célzott rétegekhez szólt.Szivesen látogatna az egyszerü halandó olyan tárlatot,előadást is ami a széles populláció érceklődésére is számot tart.Mire gondolok?Például, lehetne a rengeteg kortárs bemutató helyett vagy vele együtt olyan iró olvasó találkozókat szervezni ami hozná a látogatók hadát pld..:-Vámos Miklós,Podmaniczky.Csukás,stb.Lehetne a humor "nagyágyuiból is válogatni mint,Markos,Selmeczi,Nagybandó/..aki irónak sem utolsó.../ és még sorolhatnám,belátom nem olyan nivos a névsor mint Amerikában,de a lehetőségek olykor a szem előtt vannak....!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliárdos segítség a Mórakert TÉSZ-nek

Mórahalom - Ötszázmillió forintos segítséget nyújt Mórahalom önkormányzata a Mórakert Termelői… Tovább olvasom