Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Alföldi Rigolettója siker Plzenben

Szeged - Megtartották a plzeni Josef Kajetan Tyl Színházban az idei Armel operaverseny első premierjét: Verdi Rigolettóját Alföldi Róbert rendezésében láthatta a cseh közönség a két versenyző, Szakács Ildikó és a francia Paul Gaugler főszereplésével.
Az Armel Operaverseny és Fesztivál idei öt versenyprodukciója közül elsőként Verdi Rigolettóját mutatták be a múlt héten a csehországi partnernél, a plzeni Josef Kajetan Tyl Színházban.

Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója már több fesztiváldíjas produkcióval is bizonyította, hogy különleges érzéke van a műfajhoz. Ezúttal is merész lendülettel nyúlt a darabhoz. A formabontó, modern díszletek és jelmezek, a színekkel és intenzív játékkal kifejezett viszonyok különös dinamikája ragadta meg leginkább a cseh közönséget, amely lelkesen fogadta az előadást. A Mantovai herceg szerepét alakító fiatal francia tenorista, Paul Gaugler – aki a májusi szegedi középdöntő eredményhirdetésén láthatóan majdnem elsírta magát örömében, hogy bekerült a produkcióba – elmondta: több mint 15 éve, prágai utazása során tett először egy kis kitérőt Plzenbe. Akkor még el sem tudta volna képzelni, hogy egyszer az ottani színház színpadán fog főszerepet énekelni. „A próbaidőszaktól kezdve egészen a premierig rengeteg emberi és zenei tapasztalattal gazdagodtam, és még elkötelezettebbé váltam az opera iránt. Hálás vagyok az Armel operaversenynek és a plzeni színháznak a lehetőségért, és már most nagyon várom a Rigoletto októberi magyarországi bemutatóját a fesztivál szegedi döntőjében."

Alföldi Róbert a Mantovai herceg szerepét éneklő francia versenyzővel, Paul Gauglerrel a szegedi workshopon. Fotó: Hollósi Zsolt
Alföldi Róbert a Mantovai herceg szerepét éneklő francia versenyzővel, Paul Gauglerrel a szegedi workshopon.
Fotó: Hollósi Zsolt

A másik versenyző, a Gilda szerepét alakító fiatal magyar szoprán, Szakács Ildikó úgy fogalmazott, a Plzenben töltött időszak élete végéig kellemes emlék marad a számára. „A verseny, a produkció, valamint az intenzív színházi munka is új volt nekem. Mindenki roppant segítőkész volt, különösen nagy köszönettel tartozom Ivan Parik karmesternek és Alföldi Róbertnek, akik rengeteg energiát fordítottak ránk, hogy minél gördülékenyebb legyen előadás." Szakács Ildikó boldog azért is, mert a plzeni teátrum visszahívta, és így nemcsak október 12-én, a szegedi döntőben, hanem hamarosan Csehországban is újra elénekelheti álmai szerepét.

Olvasóink írták

 • 6. kiokushyn 2011. július 08. 13:45
  „Aföldit már kivágtam volna, mint a macskát f....ni!!!(lehet moderálni nyugodtan)”
 • 5. macs 2011. július 07. 20:23
  „Olyan jó magyar sikerről olvasni!!!!! Ez komoly reklám a szegedi operaversenynek!!!!
  Az pedig különösen tetszik, hogy a résztvevők sikerrel szerepeltek.”
 • 4. bánki 2011. július 07. 19:31
  „<offtopic>”
 • 3. bánki 2011. július 07. 19:20
  „<moderálva>”
 • 2. bánki 2011. július 07. 18:58
  „<moderálva>”
 • 1. smalltown 2011. július 07. 16:38
  „Gratulalok es tovabbi sikereket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sódar István ismét akcióban - az MSZP-Összefogás Szegedért Frakció sajtóközleménye

Az alábbiakban változtatás nékül közöljük Tóth Károly önkormányzati képviselő közleményét az Ifjúsági Házban folyó újabb üggyel kapcsolatban. Tovább olvasom