Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Algyő is helyszíne lesz a 39. Magyar Filmszemlének

Algyő - Algyő is vetítési helyszíne lesz a kedden kezdődő 39. Magyar Filmszemlének. A szokásos fővárosi vetítőhelyek mellett egyetlen községben láthatnak versenyfilmeket a nézők.
Kedden, vagyis január 29-én kezdődik a 39. Magyar Filmszemle. Először vetítenek alkotásokat vidéki helyszíneken is a február 5-ig tartó szakmai seregszemle időszakában. Algyő a egyetlen község, mely befogadhat filmszemlés vetítéseket, közönségtalálkozót.

– Örvendetes, hogy az algyői faluház fölzárkózhat a szokásos fővárosi helyszínek – többek között a Millenáris Teátrum, a Palace Mammut termei, az Uránia Nemzeti Filmszínház, valamint a Bem mozi – mellé – fogalmazott Bene Zoltán. Az algyői igazgató kitüntető lehetőségnek tartja, hogy – Pápa, Nyírbátor, Esztergom, Szécsény mellett – vetítőhely lehet az algyői faluház.

A Szegedhez közeli nagyközségben január 31-én (csütörtökön) négy filmet láthat a közönség: 17 órától A város ritmusa című 15 perces alkotást, majd a bioenergia és vidékfejlesztés problémakörével foglalkozó, Nap jön a menny hajnalán címűt. Kóthy Judit rendezőnek az Olaj, olaj, olaj! című 45 perces filmje a 7. fejezete a magyar szénhidrogénipar történetét feldolgozó sorozatnak, az alkotás a szeged-algyői mező feltárásáról és felvirágzásáról szól. A megszólaló szereplőkkel a nézők is beszélgethetnek a vetítés után. Lakatos Róbert Bahrtalo! című neorealista komédiája egy erdélyi cigány és egy erdélyi magyar ember kalandjairól szól.

A 39. Magyar Filmszemlén összesen 387 alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők. A versenyprogramban 103 film indul. Először lesz Arany Orsó-díj, és idén sem marad el a közönségszavazás.

Olvasóink írták

  • 2. Kiss Róbert 2008. január 26. 14:57
    „Algyő a legjobb, ennyi”
  • 1. suhym 2008. január 26. 07:39
    „Végre egy jó hír!
    Hajrá.)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki viseli a kalapot a nagycsaládban?

Szeged - Vendégségben jártunk két nagycsaládnál. Arra voltunk kíváncsiak, milyen, ha a családfő az egyetlen férfi a famíliában, illetve ha a feleség él kisebbségi létet a férj és négy fiuk alkotta többségben. Tovább olvasom