Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Alig kötött meg a beton, újra fölbontották a Deák Ferenc utcát

Szeged - A kivitelező Colas út Zrt. vasárnap fejezte be az aszfaltozást a Deák Ferenc utcában, tegnap azonban újra föl kellett bontani az úttestet két helyen, miután egy 300 milliméteres vízvezetéknél úgynevezett tokfolyást észleltek, és másképp nem fértek hozzá a javításhoz elengedhetetlen tolózárakhoz a vízmű munkatársai - tudtuk meg a Szegedi Vízmű Zrt.-től.
A szolgáltató azt közölte, hogy az előzetes vizsgálatok az aszfaltozás előtt nem indokolták a vezeték javítását, „valószínűleg az aszfaltozást végző nehéz munkagépek és teherautók az átlagostól eltérő, jelentős pluszterhelést jelentettek, emiatt keletkezett a vízvezetéken a vízfolyás".

A munkások azért nem fértek hozzá a tolózárakhoz, mert csak aszfaltozás után derült ki, hogy azokra szükség van, bár korábban használaton kívülinek vélték – ezt már Kósa Jánostól, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának osztályvezetőjétől tudtuk meg. A kivitelező ezt kijavítja, és a héten befejezi az összes aszfaltozási munkát az utcában –  tette hozzá az osztályvezető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A cukrászok szerint a jó idő inkább vonzza a vendégeket, mint az akciók

Fél áron adta a jeges édességet a magyar kézműves fagylalt napján, május 8-án, hétfőn kilenc szegedi cukrászda, de Makón, Csongrádon, Szentesen és Vásárhelyen is csatlakoztak az akcióhoz. Tovább olvasom