Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Alízhoz került Mézi

Szeged - Ez az első vidrám – mondta fülig érő mosollyal Keller Alíz. A Szegedi Vadaspark munkatársa gondozza azt a kis vidrát, amelyet június elején vittek be a Boszorkányszigetről a parkba.
Napközben a Természetvédelmi Mentőközpontban kialakított „bölcsődében" van a vidra, estére hazamegy Alízzal a kis árva. – Négyóránként etetem, utána játszunk, majd jöhet az altatás. Mint egy babánál – folytatta a fiatal lány.

Alíz elárulta, a vidrakölyök folyamatos törődést igényel, szeret a lavórban fürdeni. – Két-három napig az anyját hívta, most már nekem „fütyül". A kacsacsipogáshoz hasonló hanggal már engem hív – mesélte.

A vadaspark munkatársa az illata után nevezte el a kis hímet: Mézi lett az árva vidra. Az európai vidra mézillatú, magányos állat, csak párzáshoz keres társat.

Bölcsibe került az elkóborolt vidrakölyök. Fotó: Segesvári Csaba
Bölcsibe került az elkóborolt vidrakölyök. Fotó: Segesvári Csaba


Mézi nagyon kíváncsi, ez is lehetett a veszte. Feltehetőleg elkóborolt az édesanyja mellől, így lett árva. – Biztos, hogy rossz lesz, ha el kell engednem. A cél természetesen, hogy ha felcseperedik, visszavadítsuk a saját környezetébe – mondta Keller Alíz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rákgyógyításban segít a szegedi lézerközpont

A jelenleginél hatékonyabb sugárterápia elterjesztésében is segít az ELI – mondta hétfőn a… Tovább olvasom