Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Álkommandósok törtek rá egy roma családra Dorozsmán

Szeged - Kommandós ruhába bújt csuklyások törtek be és támadtak rá a dorozsmai Nagyékra a napokban. A roma származású családfő fejéhez pisztolyt szorítottak, 6 éves fiát a hűtőszekrény elé térdeltették.
Három fegyveres támadt a kiskundorozsmai Nagy családra a napokban. A csuklyás támadók azt állították, a "kábítószercsoport" tagjai. Az asszonyt leteperték, kezét összekötözték. A családfő fejéhez pisztolyt tartottak. Hat éves gyermeküket a hűtőszekrény elé térdeltették.

Nagy János azt mondta, haragosa, tartozása nincs, és neki sem tartozik senki. A támadókat nem ismerte fel, hangjuk sem volt ismerős.

A krimibe illő jelenet a családfő szerint nem tartott tovább tíz percnél. Amint a kommandósnak öltözött férfiak távoztak, Nagyék felhívták a rendőrséget, hogy megtudják, mi volt az oka a szokatlan akciónak. A rendőrséget a történtek legalább annyira meglepték, mint a rémült családot. Nagyékban ekkor tudatosult, hogy nem valódi kommandósokkal volt dolguk.

Keresse a témát a Délmagyarországban és Délvilágban!

Olvasóink írták

100 hozzászólás
 • 100. varadipal 2009. március 12. 10:18
  „Cím miatt: Álcsalád támadott a siófoki rendőrökre. Bocsi”
 • 99. gerbera 2009. március 05. 00:17
  „Ugyan már ,rövidke mese az egész,még ajtó csapkodás se volt, és eljátszott játékért mennyit kapott a cigány család(havi minimál bérnek értékét).Az egész cigány üldözés egy hazugság, vagy valami stikli lehet, uzsora, ,,csak elhallgatták.Csak ugy bemennek semmit nem akarnak , csupán ijeszgetnek az idegenek. Cigányok hazudtak már nagyobbat is ,kiderült ,hogy média szereplére vágytak.”
 • 98. GöreGábor 2009. március 01. 16:26
  „Hogy is volt ez?
  -Az asszonyt megkötözték...=Tehát lekötötték a figyelmét,(meg kibiztosították magukat,hogy nem zsebeli ki őket.)
  -Gyerek térdel a hűtő előtt...=Nem tudja kinyitni,és imádkozik hozzá.
  -János fejéhez stukker...=lehet,hogy vas hiányban szenved ...”
 • 97. flexsnake 2009. március 01. 12:34
  „Csak nem akarnak előkerülni azok a csúnya kommandósok.”
 • 96. tahoszegedi 2009. február 28. 18:35
  „Janikám!

  A takaros kis házad gondolom nem a legyek hordták össze, nyilatkozzál csak honnan volt ennyi pénzed????”
 • 95. varadipal 2009. február 28. 18:28
  „Láttam ár olyat, hogy valakik megunták a törvényes eljárás elhúzódását, és önkényesen szolgáltattak vélt igazságot. A bírósági ügyintézés határidejét nem kellene szabályozni?! A dohányzás már tilos a buszmegállóban.!”
 • 94. Boytronic 2009. február 28. 08:30
  „93....Ez bizony igaz,lassan de biztosan mi leszünk a "kisebbség" ez utobbi hozzászolásod nagyon szögön találta a fejet!!!”
 • 93. flexsnake 2009. február 27. 22:45
  „SP veled ellentétben egy nevet használok. Ennek egyszerű oka van, mivel a keresőrobotok csak így hozzák a megfelelő eredményt. Ezért van az hogy beírod a nicket googleba és kidobja a számot. Ezért lenne hülyeség ha több néven írnék mert nem nőne semmivel a helyezésem, ez meg pénzkiesés... Hirdetési helyek sok pénzt érnek ám :)
  Nincs kollégám se mivel olyan munkát végzek amihez felesleges lenne.

  Ez az egész hír meg nem hír hanem mesterségesen felfújt és beállított mert ha megtörtént, akkor sincs jelentősége hogy roma vagy üzbég az áldozat. Hacsak nem a fehérorosz skinheadek voltak ott mert ők varázsolnának rasszista indíttatást. Bár akkor a youtuben már fent lenne a toroknyiszálás.
  Na ők rasszisták, főbe lőnek meg lefejeznek és videokat raknak fel róla a netre. Magyarországon ha van rasszizmus az a fehérmagyarok ellen irányul. Asszisztálnak hozzá a vezetők is, mivel ha cigány valaki az már egy ok hogy mindenhol támogatást kapjon. Ilyen rasszizmus van, nem olyan mint oroszországban. Pedig igény volna rá. De szerencsére ettől nekünk nem kell félnünk.”
 • 92. Boytronic 2009. február 27. 21:43
  „91......Nincs ezzel ő egyedül :::)::)”
 • 91. SP 2009. február 27. 20:17
  „89. hozzászólás megoszt 2009.02.27. 19:27
  :) :) :) :) :)
  XY több nevet és képet használ, ha követted az írásait azzal dicsekszik, hogy 1x kínai, 2x lengyel stb.

  de nem ez a lényeg, hanem az, hogy elégedett vagy.”
 • 90. Sziti 2009. február 27. 19:54
  „85. katcsi!

  Én is egyszerű ember vagyok.
  Véleményem csak annyi, hogy tele van a hócipőm a napi két romás cikkel.”
 • 89. megoszt 2009. február 27. 19:27
  „bár én személyesen nem ismerem, sztem flexsnake jol beszél, én teljesen eggyetértek vele.ennyi”
 • 88. SP 2009. február 27. 19:06
  „85. hozzászólás katcsi 2009.02.27. 18:46
  itt van közöttünk Ő”
 • 87. alajos11 2009. február 27. 19:03
  „Elkapták a kézigránátos támadókat: ezek sem eszkimók (képek, adatlapok)

  Bogdán JenőAlább olvasható az MTI szövege a fejleményekről. A hírben szereplő B. Jenő és B. János adatai megegyeznek a Zsiwiwen fellelhető Bogdán Jenő és Bogdán János adataival, így bátorkodunk azt vélelmezni, hogy róluk van szó.

  Elfogták a tavaly novemberi pécsi kézigránátos támadás gyanúsítottjait - jelentette be Házi István, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója pénteken sajtótájékoztatón Budapesten. A rendőrök szerint a gyilkosok személyes okokból végeztek áldozataikkal. Dakos József Baranya megyei főkapitány az MTI-nek Pécsett elmondta: a rendőrség két testvért, a 45 éves kővágószőlősi B. Jenőt és a
  Bogdán János43 éves pécsi B. Jánost gyanúsítja a több emberen elkövetett emberöléssel. Tettükért akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is büntethetők.

  A feltételezett elkövetőket harminc nyomozó hónapokon át tartó aprólékos munkáját, száz tanú meghallgatását követően péntek reggel Baranyában fogta el a rendőrség bevetési egysége, ellenállást nem tanúsítottak. Jelenleg őrizetben vannak, előzetes letartóztatásukra várhatóan még a hét végén sor kerül.
  A rendőr dandártábornok hangsúlyozta, hogy az elkövetők ismerték áldozataikat, és ölési szándékkal dobták otthonukba a kézigránátot, de tettük indítéka nem a rasszizmus, hanem személyes ok volt. A két áldozat közül feltehetően a férfival volt problémájuk. Ezért a bűncselekmény nem hozható összefüggésbe az országban az elmúlt időszakban történt hasonló bűnügyekkel - tette hozzá.

  Dakos József a támadók származására vonatkozó kérdésre azt mondta, hogy magyar állampolgárokról van szó.

  Magyar állampolgár

  A főkapitány az ügyről a nyomozás érdekeire hivatkozva több részletet nem közölt, de ígéretet tett rá, hogy amint lehet, további részletekről is tájékoztatni fogja a közvéleményt.

  Pécsett, a Fejlődés utcai, romák által lakott családi házba tavaly november 18-án éjjel, 22 óra 45 perckor dobtak be jugoszláv típusú kézigránátot. A robbanás a két szülőt a helyszínen megölte. Három gyermekük - a legfiatalabb kétéves, a legidősebb öt - is otthon volt, közülük ketten könnyebben megsérültek, őket sokkos állapotban vitték kórházba.
  Zsobrák Péter, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a támadást követő napon beszélt az MTI-nek arról, hogy az áldozatok romák, de a vizsgálat eddigi adatai szerint nem etnikai jellegű támadásról van szó; az elhunyt férfi ismert volt rendőrségi körökben. Elmondta, hogy a rendőrség külön nyomozó csoportot állított fel az ügy kivizsgálására, és 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki.
  Később az országos rendőrfőkapitány - roma politikusok és jogvédők tiltakozása miatt - közölte, a rasszista szálat is vizsgálják, mert amíg nem fogják el a támadót, ezt az eshetőséget sem lehet kizárni.

  Rasszista szál?

  Az országos és a megyei rendőr-főkapitányság a nyomozás elején azt is közölte, hogy nem találtak összefüggést a pécsi eset és a két héttel korábbi, nagycsécsi, szintén romák ellen elkövetett támadás között, csak azt, hogy mindkét esetben cigányok voltak az áldozatok.”
 • 86. Boytronic 2009. február 27. 18:57
  „79...74..Nem vagytok ti kollégák???Valoszinü hogy ez a sok felhajtás a romák részéről koncepció,a hogyan keverjük a matériát a Magyarokra?A tragikus gyilkosság után kissé bizar ötletnek tartom de nem elképzelhetetlennek,lehet hogy a szomszédságban voltak a "kivitelezők"vagy csak tényleg "hang"az egész,ha ez igy van szerintem gyorsan kifog derülni,avagy az ellenkezője is.Soknak érzem ezeket a gyors egymásutáni "cigányellenes"akciókat,egy biztos ezek nem véletlenek és céllal képzödtek..”
 • 85. katcsi 2009. február 27. 18:46
  „nagyon rég olvastam hozzászólást egyszerü polgártól, pedig szerettem mindig olvasni és egyet is értettem vele
  kiváncsi lennék, mit mondana a mostani helyzetekröl.........”
 • 84. Egy_a_sok_közül... 2009. február 27. 18:30
  „CSELAC!

  Elmagyarázom mag mit akart mondani. Ez a szerencsétlen ember uzsorás, ha 100 Ft-ot veszel fel tőle, akkor 200 Ft-ot kell visszafizetned. Ha nem fizetsz következményei lesznek. Érted?”
 • 83. csutka 2009. február 27. 18:29
  „Mag ismeri a sértettet.Kiváncsian várom a fejleményeket.”
 • 82. cselac 2009. február 27. 18:23
  „mag: miről van szó?”
 • 81. Mathiasking 2009. február 27. 18:06
  „Hogy mik vannak? Vádaskodás és ellentét, gyűlölködés szítás és életszerűtlen események. Nem lehet igazságot tenni, de ezekben az időkben ez veszélyes lehet bárkire nézve.”
100 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táblabírósági ítélet

Szeged - Az elsőfokú bíróság ítéletét részben megváltoztatva a Szegedi Ítélőtábla az alábbiak… Tovább olvasom