Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Állásajánlatok a teleházban

Ásotthalmon a jövő héttől már a teleházban is érdeklődhetnek a munkanélküliek az állásajánlatok iránt. A szakminisztérium az interneten tájékoztatja a pályakezdőket a munkába állással kapcsolatos tudnivalókról.
Egy uniós program keretében a megyei munkaügyi központ három teleházban helyez el olyan számítógépet, amely az állást keresőket segíti. Ásotthalmon már biztosan lesz ilyen számítógép, így a falubelieknek nem szükséges majd a megyei munkaügyi központba utazniuk.
– Országosan 92 ezer betöltetlen állást regisztráltak a munkaügyi központok. A pályakezdők nehezen tudnak elhelyezkedni, mert nincs gyakorlatuk, sokszor azt sem tudják, hogyan kell és érdemes munkát keresni – mondta lapunknak Kordás László. A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára hangsúlyozta: szolgáltató minisztériummá kell válnia az intézménynek.

Ezért országos kampányt indítottak, a nyár folyamán az ifjúsági fesztiválokon tájékoztatták a fiatalokat a lehetőségekről. Emellett több weblapon is tájékoztatják a pályakezdőket. A www.eures.hu címen az uniós országok meghirdetett álláshelyeit nézhetik meg a fiatalok, a www.epalya.hu oldalon pedig számos információt találhatnak az alábbi témakörökben: képzések, pályanácsadás, álláskeresési, munka és pszichológiai tanácsadás. Itt megtudhatják azt is, melyek a keresett foglalkozások. A www.fmm.gov.hu/pályakezdo internetes honlapon pedig munkajogi tanácsokkal látják el az érdeklődőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb házi kedvenc ügye borzolja a kedélyeket Baktóban

A baktói kiskertekben mindenre lőnek, ami mozog, legyen az macska, kutya, madár vagy ember. A… Tovább olvasom