Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Állásbörze a szegedi TIK-ben

Szeged - A szegedi hallgatók az országos átlagnál jóval mobilabbak, ha a leendő munkahelyükről van szó – derül ki az SZTE Karrier Iroda felméréséből. A diákok kétnapos állásbörzén ismerhetik meg lehetőségeiket.
Negyvennégy kiállító több mint ezerkétszáz ajánlata közül válogathatnak a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) azon hallgatói, akik tegnap és ma részt vesznek a 13. alkalommal megrendezett tavaszi állásbörzén, amely hazánk első, Délkelet-Magyarország legnagyobb felsőoktatási álláskereső rendezvénye.

Az SZTE Karrier Irodájának vezetője, Fazekas Melinda elmondta, kétezer hallgatót várnak a József Attila Tanulmányi és Információs Központba. A kétnapos rendezvény célja, hogy a gazdálkodó szervezetekkel összefogva segítséget nyújtson a dél-alföldi felsőoktatási intézmények végzős hallgatóinak az elhelyezkedéshez.

Fotó: Vas András

A szegedi hallgatók az országos viszonylattal ellentétben mobilak, ha a leendő munkahelyükről van szó – derült ki a korábbi állásbörzéken végzett kérdőíves felmérésekből: a diákok fele jelezte, hogy a régióban kíván elhelyezkedni, a diákok másik fele azonban akár Budapestre, az ország más területére vagy akár külföldre is elmenne dolgozni.

Ebben segít az állásbörze: a leendő munkavállalókat grafológiai elemzésekkel, karriertanácsadással, tesztekkel, a cégek működéséről, belső felépítéséről szóló tájékoztatókkal várják. A 44 kiállító között gyógyszeripari óriáscég, befektetési bank, multinacionális olajtársaság, utazási iroda, és elektronikai vállalat is található.

Olvasóink írták

 • 3. macrom79 2008. március 06. 08:36
  „Mekkora kamu ez a cikk!!!!”
 • 2. Sky 2008. március 05. 11:31
  „Én évekei jártam állásbörzézni, de semmi értelme nem volt..... BTK-n végeztem.... A kiállítóknak nem kellünk, mi humán beállítotságúak... A mobilitásról csak annyit, hogy az egyetemi ismerőseim közül nagyon kevesen maradtak Szegeden. Mindenki elment innen.Joggal. Én is megyek hamarosan, elég volt!Ha nem vagy a panelszigetelők népes táborában, akkor nincs is munkád. De csak szépűljön Szeged, kell a pompa a népnek!!”
 • 1. Kolompár Rómeó 2008. március 05. 09:20
  „"A szegedi hallgatók az országos átlagnál jóval mobilabbak, ha a leendő munkahelyükről van szó"

  Na persze. Mivel Szegeden nincs szinte semmi, menni kell. Ha szerencsétlenebb a hallgató, akkor a mi gyönyörű, teljességgel élhető, kellemes fővárosunkba, ha meg esze van, akkor egy olyan országba, ahol a politikai hazugság nem bátor kezdeményezés, nem az igazság nem teljes kibontása, ahol a zebra előtt megállnak az autósok és ahol mindennek - negatív és pozitív cselekedetnek is - megvan a következménye.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balkezesen nehezebb?

Szeged - A balkezesek kirekesztve érezhetik magukat, hiszen a legtöbb konyhai eszköz, szerszám, iskolai felszerelés jobbkezeseknek készül. Tovább olvasom