Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Álláskeresés az interneten

Hazánkban is egyre elterjedtebbek az on-line álláskereső oldalak. A legfrissebb felmérés szerint háromszázezren használják az internetes álláskereső oldalakat Magyarországon.
A Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének felmérése szerint hazánkban mintegy 300 ezren használják aktívan az internetes álláskereső oldalakat. Az on-line álláskeresés – meglovagolva a növekvő munkanélküliség által teremtett lehetőséget – az elmúlt években a hazai internetpiac egyik legdinamikusabban fejlődő szegmensévé vált. A munkakeresésre specializálódott weboldalakból jelenleg is több tucat áll az érdeklődők rendelkezésére, nem beszélve azokról a honlapokról, amelyek valamely speciális szakterület szakmai oldalai, és csak mellékesen közölnek állásajánlatokat is.

Az internetes munkakeresés vonzereje lehet, hogy az állások kulcsszavak alapján kereshetők, így tényleg csak a bennünket érdeklő ajánlatokat kell elolvasnunk. A világhálón ma még főként a diplomás munkavállalók találhatnak sikerrel állást, fizikai munkásokat, szakmunkásokat egyelőre csak elvétve keresnek így a munkaadók. Problémát vet fel ugyanakkor az aktualitás: hiszen míg a friss újságban megjelent hirdetések biztos, hogy érvényben vannak, addig a neten találtakat lehet, hogy csak elfelejtették levenni az oldalról, így sokszor hiába érdeklődik utánuk az ember.

A különböző álláshirdetésekre specializálódott internetes cégeken kívül ma már az ország legtöbb munkaügyi központja is rendelkezik honlappal, amelyen folyamatosan frissítik az ajánlatok sorát. Mindent összevetve: annak, aki arra adja a fejét, hogy online keressen magának állást, először rendet kell vágnia a hirdetési weboldalak rengetegében, és ez nem könnyű feladat. Az internetes szakemberek szerint azonban néhány év múlva kinövi magát az az egy-két cég, amelynek az oldalain nagy mennyiségű megbízható ajánlatot találhatunk, azok pedig, akik a versenyben alulmaradnak, eltűnnek a hálóról.

F. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erzsike néni és unokája mikrosütőt vásárolt

Tele kosár játékunkban ezúttal egy domaszéki nyugdíjas előfizetőnknek kedvezett a szerencse. A… Tovább olvasom