Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Állatkínzókat keresnek a szegedi ebrendészek

Szeged - Ládába zárt kiskutyákat dobott valaki péntek hajnalban a Szegedi Ebrendészeti telep bejárata elé. A kiskutyák túlélték a tortúrát, az állatvédők most azt az ismeretlen keresik, aki a kapu elé dobta a ládát.
Húszezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak annak, aki felismeri kiskutyákról vagy a ládáról a felelőtlen kutyatartót. Az állatvédők állatkínzás miatt tettek feljelentést a kutyák korábbi, még ismeretlen gazdája ellen.

Három kölyökkutyát találtak az állatvédők kora reggel a bejárat előtt, még mindhárom kutyus élt. A műanyag láda tetején a rácsot több oldalon is kábelkötegelővel rögzítették, így a kutyák nem tudtak belőle kimászni.

Húszezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak annak, aki felismeri kiskutyákról vagy a ládáról a felelőtlen kutyatartót.
Húszezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak annak, aki felismeri kiskutyákról vagy a ládáról a felelőtlen kutyatartót.

Sokan felelőtlenül szaporítják az állataikat, az utódokkal viszont nem tudnak mit kezdeni. Vannak, akik az eladhatatlan ebeket meggondolatlanul utcára dobálják. Sokan nem tudják, hogy állatokkal így bánni bűncselekmény, amiért akár kétévnyi börtön is kapható - tájékoztatott Csikós Róbert, az Orpheus Állatvédő Egyesület Ebrendészeti Telep vezetője.

A műanyag láda tetején a rácsot több oldalon is kábelkötegelővel rögzítették.
A műanyag láda tetején a rácsot több oldalon is kábelkötegelővel rögzítették.


Az ebrendészet most tanúkat keres, húszezer forint nyomravezetői jutalom ellenében az állatvédők keresik azt, aki a ládába zárt, kidobott állatok eredeti tulajdonosáról, az állatot utcára dobó személyről konkrét információkat tud.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. szamika 2009. február 06. 11:27
  „Kaky,igazad van! De úgy kellene őket is kínozni,mint ők az állatokat kínyozák!”
 • 25. kaky 2009. február 02. 18:08
  „Kiskacsa Te beteg vagy!

  A BTK 2004. évi X. tv szerint bűncselekmény kitenni kutyákat...

  Én érdeklődtem a telepnél, reggel 7 kor nyitnak, éjszaka kerültek oda az állatok (a becsületes emberek éjjel sunyiznak, mi?!)

  Nem leadni kellett volna az állatot, hanem gondoskodni, hogy megse szülessenek!

  Vagyha már megszülettek, gazdát szerezni nekik!”
 • 24. kiskacsa 2009. február 02. 13:05
  „Valószínűleg azért tette az utcára, mert zárva volt a telep. A láda mérete megítélésem szerint teljesen megfelel három ekkora kutyának. Ráadásul a gazda gondoskodott róla, hogy ne tudjanak elkóborolni. Köszönet érte! Mellesleg mennyiért vették volna be a kutyákat, ha megér nekik húszezret a nyomravezetés?! Inkább innen fújhat a szél...”
 • 23. gyarmati_nő 2009. február 02. 12:51
  „Ez kicsit olyan, mint amikor az utcai inkubátorba tett csecsemő anyja után nyomoznak. Bár nem tudom pontosan a körülményeket, de örüljünk, hogy nem a Tiszába dobták őket.”
 • 22. kaky 2009. február 01. 13:08
  „Joy!

  Amit ti műveltek, az a felelős állattartás!

  Sokunknak hasonlóképpen kellene élni, a környezetében élő állatokat kezelni...

  Akkor nem lenne felelőtlen szaporítás és sok kóbor kutya!”
 • 21. joy 2009. február 01. 05:44
  „Az ítélkezőknek:
  A kutyák ivartalanítása is épp olyan kegyetlenség, mint az agyonverése!
  Védelme legtöbb esetben boztosított, ha a szomszéd kerítése nem lukas, vagy az utcán mindenki pórázon sétáltatja, és a futtatókra nem viszi ki tüzelő kutyusát!
  Csakhogy sok esetben a kerítés is szakadt, a legtöbben kutyáikat póráz nélkül sétáltatják...
  Évekig élt velünk lakásban egy szuka kutya, most kertes házban él, és sosem volt gondja, utódja.
  Hogy megúsztuk, az sokon múlott, főleg gazdiján, a lányomon.
  De nem mindenki lehet szerencsés.
  Viszont egy törvény is lehet rossz!”
 • 20. Jolán 2009. január 31. 14:53
  „Itt nem azon van a hangsúly, hogy hova tette a kiskutyákat, hanem, hogy miért nem előzte meg hogy ide jussanak... nem azért keresik, mert oda tette a kutyusokat, ahova, hanem, mert ha kiraksz egy állatot az már bűncselekmény! És igen is vállalja érte a felelősséget, a megelőzés sokkal jobb megoldás lett volna! Ha pedig tisztességgel "leadja" őket, fizetnie kellett volna érte így maradt a sutyiban otthagyás...
  Én nem hasonlítanám össze a kisgyermekek veszélyeztetését az állatokéval, ennek a történésnek itt hangot adtak, a gyerekek veszélyeztetését, pedig próbálják elhallgatni... Attól még mindkettő létezik!!!”
 • 19. gróf 2009. január 31. 14:42
  „Az persze nem gond, hogy az ovis gyerekeket biztonsági öv nélküli busszal viszik úszni tanulni...de a rendőrség nyomoz, mert kutyákat raktak a kutya telep elé.”
 • 18. Luckatosh 2009. január 31. 02:33
  „Inkab dobta volna oket a Tappancs perselybe?”
 • 17. legal 2009. január 30. 23:19
  „"""Három kölyökkutyát találtak az állatvédők kora reggel a bejárat előtt, még mindhárom kutyus élt. A műanyag láda tetején a rácsot több oldalon is kábelkötegelővel rögzítették, így a kutyák nem tudtak belőle kimászni."""
  A hírben olvasható megfogalmazásból csak a gondosság, s nem a durvaság olvasható ki. Nincs szó arról, hogy "odadobták " volna azt. Nincs szó arról, hogy zárt láda lett volna, amiben nem kaptak volna levegőt a kutyák. Van kutyánk, szeretem az állatokat, ezért elfogadom a történt eljárást. Ne keverjünk ide fogamzásgátlást, meg mást, itt csak a tényt minősítsük. Az pedig mondhatom "humánus" volt.”
 • 16. iri 2009. január 30. 20:14
  „Kedves kaky
  Sajnos sok emberre vonatkozva is el lehetne ezt mondani, nem is feltétlenül kedvesebb hangnemben.”
 • 15. ebrendeszet 2009. január 30. 20:09
  „Az egyén felelősségéről / felelőtlenségéről lehetne beszélni!

  Ha a felelőtlen állatszaporítók gondolkodnának, megelőznék a bajt, nem szaporítanák az állataikat, meg se születnének azok az állatok, akiket megölnek, kidobnak, átdobnak a szomszéd kerítésein...

  A ládába zárt kutyák - a telep elé dobva...
  Az egyik kora reggel az ebrendészet munkatársai arra lettek figyelmesek, hogy valaki az állatvédelmi telep elé dobott egy kis ládába begyömöszölve kutyákat. Az állatok éppen hogy belefértek a ládába, az elkövető úgy becsomózta őket, hogy ha az állatvédők nem szabadítják ki a szerencsétleneket, akkor kevés ideig maradhattak volna csak életben...

  A kutyák három hónapos körüliek, játékosak, barátságosak, kanok. Le lettek fertőtlenítve, parazitáktól mentesítve.

  TOVÁBBI INFÓK:
  www.ebrendeszet.hu/szeged/cikk/a-ladaba-zart-kutyak--a-telep-ele-dobva.php”
 • 14. kaky 2009. január 30. 19:39
  „2004. évi X. törvény értelmében aki emlősállatot elűz, elhagy, kitesz, az is bűnöz, és két évig terjedő börtönnel sújtható.

  Gondolt volna a paraszt a megelőzésre, amikor ráengedte a szukájára a kant.

  Az egyéni felelősség hol van?! Aljas, tetű kitenni az állatokat az utcára!”
 • 13. iri 2009. január 30. 19:16
  „Ne csak az adónk 1%-a kelljen már az állatvédőknek... Néha állatot is elfogadhatnak!”
 • 12. legal 2009. január 30. 18:03
  „Nem görgetem le az oldalt, hogy megismerjem a hozzászólások tartalmát, de én nem keresném fejpénz ellenében azt, aki - inkubátor híján - az illetékes telep kapujába dobta, tette le a kutyákat. A magam részéről csak dícséret illetné az illetőt.”
 • 11. flexsnake 2009. január 30. 17:08
  „HA egy állatotthonba vitte volna be az illető akkor nem keresik, nem bűncselekmény. Persze az állatotthonok meg tele vannak. Ha utcára teszi így ki mindegy hogy hova az viszont már állatkínzás. A magára hagyott csecsemőkre más törvények vonatkoznak, azt ne keverjük ide. Nyilván aki odavitte őket az nem akart nekik rosszat, úgy gondolta hogy ott gondját viselik ezeknek a kutyuknak, csak biztosan nem tudta hogy így ez jogilag nem helyes. Ez egy szar történet mert nyilván az illető nem tudott róluk gondoskodni, de azzal hogy odatette, kifejezte hogy szeretné ha jó helyük lenne de most majd meg is büntetik. Nem helyes ez a nyomravezetői díj mivel a 20ezer forintból már lehetne őket nevelgetni. Ennek tényleg az lesz a vége hogy a kiskutyákat megölik és árokba dobják vagy elássák. Törvénymódosításra lenne szükség hogy a jóhiszemű gazdák akik nem tudják az állatukat ellátni de névtelenek kívánnak maradni ugyanúgy lemondhassanak róluk mint egy újszülöttről. Persze ez sok-sok pénz kérdése... Inkább azok ellen kellene fellépni akik bántalmazzák az állatukat vagy rosszul tartják.”
 • 10. Sebus 2009. január 30. 17:00
  „Miért állatkínzó az aki kiteszi az állatmenhely elé a kutyáit??
  Ha azt nézzünk,hogy agyon is üthette volna őket akkor szerintem teljesen jól tette!Inkább köszönet járna neki érte és nem szidás!!!!Kertes magánházban lakom,nekem is van kutyám és perzsa macskám is.A macskuszom 1 hete ivartalanítattam,mert szép cica,de nagyon nagyon barátságos és butuska cica.Nagyon féltem,hogy valaki rácsap!6500 ft volt!Nem egy nagy összeg!Ki lehet bírni egyszer.....”
 • 9. gróf 2009. január 30. 16:24
  „Atomboy!

  Vidéken: kan 3000 ft, szuka 10000 ft
  Városban:kan 15000ft, szuka 25-30 ezer ft

  Nemrég körbejártam a témát, inkább megmaradtak a golyói a kutyusomnak.
  Szukáknál állítólag hízás, kanoknál jellemváltozás (éberség) előfordulhat. Ezt nem én állítom...”
 • 8. joy 2009. január 30. 15:45
  „Valaki, valahol nagyon buta!
  Nem ő az állatkínzó, hanem az, aki nagytestű kutyát tart lakásban, vagy kiviszi a város szélére, és kilöki az autójából, vagy agyoncsapja, és elássa!

  A kutyákat nem kell "felelőtlenül" szapotítani, teszik azt maguktól is, hiába rajzolnak se.gükre stopptáblát!

  Az, aki odatette a telep elé a kölökkutyákat köszönetet érdemel, nem üldözést!
  Miért nincs befogadó szerkezet?

  Az emberkölköket is befogadják gond nélkül a kitett inkubátorokban!”
 • 7. wd 2009. január 30. 15:23
  „Állatkínzókat keresnek a szegedi ebrendészek
  - Miért, megüresedett egy állás?

  [bocs, bocs]”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KDNP a szegedi Mars térről

Szeged - A Mars tér és a „kis emberek" címmel tartott pénteken délelőtt sajtótájékoztatót… Tovább olvasom