Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Állatvédők kezében a gyepmesteri telep

Egy szegedi állatvédő egyesület üzemelteti júliustól a gyepmesteri telepet. Azt ígérik, jobb körülmények között élhetnek a telepre kerülő állatok.
Seres Zoltán, az egyesület vezetője. Fotó: Schmidt Andrea
A szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület üzemelteti júliustól a gyepmesteri telepet. A Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. meghívásos pályázatot írt ki a telep irányítására, s az állatvédők anyagát találták a legmeggyőzőbbnek. Az Orpheus 1999 óta szeretné átvenni a telepet.

– Minőségi változást akarunk elérni – mondta Seres Zoltán, az egyesület vezetője. Hozzátette: ellátják a gyepmesteri feladatokat – közterületről kóbor, elhullott vagy sérült állatok begyűjtése –, de elsősorban azt szeretnék, ha a telepre került egészséges állatoknak lenne esélyük életben maradni. Megpróbálják az elkóborolt kutyákat tulajdonosaiknak visszajuttatni, az elhagyott négylábúaknak gazdát találni. A telepre kerülő állatok körülményein is javítani szeretnének, például a mostaninál nagyobb kennelben tartanák őket. Ehhez az egyesület az önkormányzat által biztosított működési költségen túl saját forrásait – pályázati pénzek, a személyi jövedelemadó egy százaléka – is felhasználják. Az egyesület alaptevékenysége az állatokkal kapcsolatos szemléletformálás.

Rendezvényeiken a kutya-macska tulajdonosok figyelmét próbálják felhívni a túlszaporítás veszélyeire, a felelős állattartás fontosságára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyáron kritikus a vérellátás

Napok óta kevesebb a rendelkezésre álló vérkészlet a szegedi regionális központban, mint amennyi a… Tovább olvasom