Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Állítólag tavaly sok szülő bliccelt a sportuszodában

Szeged - Megszűnt a kísérőjegy a sportuszodában. A szülők kétszáz forint helyett hatszázat fizetnek, ha a gyerek mellett akarnak maradni. A sportigazgatóság szerint tavaly sok volt a bliccelő. A kísérők állítják: ha akarnának, se tudnának úszni
az edzések alatt. A sportigazgatóság dolgozik a megoldáson.
Kedden még kétszáz, szerdán már hatszáz forintot kértek a szegedi sportuszodában azoktól az anyukáktól, apukáktól, akik edzésre kísérték gyermekeiket. A megdöbbent szülők egymás után telefonáltak szerkesztőségünkbe. Kancz Béláné például kijelentette: sok szülő képtelen rendszeresen kifizetni hatszáz forintot, Csányi Józsefné pedig azt hangsúlyozta: a pénzért nem kapnak szolgáltatást.

– Három éve hordom a most hétéves fiamat edzésre. Füldugóval úszik, amit nem tud egyedül betenni a fülébe. Telente száz forintot kellett fizetnem, amikor lekerül a sátor, akkor kétszázat. Az is nevetséges, hogy csak azért megduplázzák az árat mert éri a nap a fejemet, de azt még elfogadtam. A hatszáz forint azonban nonszensz. Hetente háromszor kellene jönnünk, de van, hogy csak kétszer tudunk. Bárhogy is alakul, mindenképpen jelentős kiadás – háborgott Olasz Mónika. Az anyuka azt mondja: amikor edzéseket tartanak az uszodában, a szülők ha akarnának sem férnének be a medencébe.

Téglás Erika csak az edzővel beszélt, de jegyet kellett vennie. Fotó: Schmidt Andrea
Téglás Erika csak az edzővel beszélt, de jegyet kellett vennie.
Fotó: Schmidt Andrea

Téglás Erika fiai edzőjével beszélt tizenöt percet. Mivel fél három körül ért a strandra, és az edző már a medencénél volt, az asszony kilencszáz forintot fizetett (a hatszáz forintos ár három után érvényes – az edzések jelentős része akkor kezdődik).

– Ez nem wellness, itt utánpótlást nevelnek. A jegyért nem kapok semmit. Csak a gyerek úszik, én nem. Gyakorlatilag ülök a padon alkalmanként 600 forintért – mondta Olasz Mónika.

Vásárhelyen 50 forint a kísérőjegy

A szentesi fürdőben nyolcvan forint a kísérőjegy, Makón kétszáznegyven, Hódmezővásárhelyen ötven. Mezei Richárd szerint azonban országosan nem ez a jellemző. Azt mondta: a nyitott strandok nyolcvan százalékában egyáltalán nincs kísérőjegy.

Mezei Richárd, a Szeged Városi Sportigazgatóság igazgatója szerint azonban a szülők nemcsak ülnek a padon, hanem napoznak, és időnként a medencébe is belemennek, annak ellenére, hogy ott úszásoktatás folyik. Hozzátette: a sportigazgatóság nem feltételezi minden szülőről, hogy visszaél a 200 forintos kísérőjeggyel, de tavaly nagyon sok volt a bliccelő, ezért döntöttek úgy, hogy idén megszűnik ez a lehetőség, miután leveszik a sátrat.

Az úszásoktató cégeket, úszóegyesületeket kérték: jelezzék a szülőknek, hogy ha edzésre hozzák a gyermeket, őt az egyesület viszi be, hozza ki és vállal érte felelősséget.

Biztosítottak egy öltözőt az uszodába való belépés előtt azoknak a szülőknek, akik szeretnék átöltöztetni a gyerekeket, Mezei szerint azonban a végleges megoldást egy beléptető rendszer jelentené, ami jelezné, ha a kísérő a megengedettnél többet tartózkodott az uszoda területén. A sportigazgatóság már dolgozik rajta.

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. Hogyan? 2008. május 20. 23:19
  „Utopia a hozzászólásod kicsit szűklátókörű. A csak a szülő által úszni tanított gyermek, hacsak a szülő nem úszóoktató, soha nem lesz sem úszó, sem búvárúszó, sem vizilabdás. Csak nem fog elsüllyedni egy darabig. Maximum.”
 • 51. patron 2008. május 20. 21:56
  „agent provocatour igazat ír, de a nép még tudatlan


  Egyébként szerintem is egy beléptetőrendszer van valakinek eladó.


  Valamint gratulálok a szocialista szavazóknak a városvezetéshez.”
 • 50. úszóbajnok 2008. május 19. 09:48
  „Az én kisfiam is 4 és fél éves, gyógyúszásra hordom. Az oktatónak a medence szélén kell átadnom, addig én kísérem, öltöztetem. Nem hiszem, hogy el kellene bárkinek is ítélni azokat a szülőket, akik próbálják egészségesen nevelni a gyerekeiket. Akkor nem szólnának meg, ha a gyerek otthon ülne a TV előtt...
  A napsütést nem használom ki, hiszen a kismedence 17 óra után árnyékban van :), amúgy ezért az utcán sem szednek pénzt. Mellesleg én nem szívesen üldögélnék egy cukrászdában addig, amíg a gyerekem a vízben van és éppen úszni TANUL, és kíváncsi a véleményemre, várja a bíztatásomat. Ha ezt nem fogja igényelni, önállósodni szeretne, figyelembe fogom venni.”
 • 49. Mezei, van neked gyereked? 2008. május 19. 08:47
  „Utópia!
  Szép dolog volt a szüleidtől és tőled is !
  Régen levelet írtunk-- ma telefonálunk,
  régen fekete-fehér tv-t néztünk-- ma színeset,
  régen focizni hordták a gyerekeket--ma úszni, vízilabdázni akarnak.
  Változott a világ, de azért annyira ne változzon már, hogy ha a 4 éves gyerekemből nem utcagyereket akarok nevelni vagy orvosi ajánlásra (gerinc, asztma) hetente 2x úszni viszem szakemberhez, akkor az egy vagyon legyen...mert nekem az, ha a 10 alkalmas bérletet (9000 ft) megfejelik még + alkalmanként 600 ft-al. Egyébként eddig is 250 ft-t kellett fizetni a bérleten felül...igaz nem sütött a nap, de ígérem árnyékban fogok állni, ha kedvezményt kapok a 600-ból.

  Ez egyszerű lehúzás, kár is vesztegetni a szót!”
 • 48. Erika 2008. május 18. 18:19
  „Felhábórítónak tartom ezt az eljárást, gondolom sok száz szülőtársammal együtt, akik hétről hétre majd minden nap kísérik gyermekeiket úszásoktatásra vagy edzésre. Bizony nem kevés pénz amit egy szülő azért áldoz, hogy a gyermeke értelmes elfoglaltságot találjon és később örömét lelje a sportban, ne az utcán lógjon bandázzon és drogozzon. Az hogy mennyi kára származott az uszodának egyszerűen csak kifogás. Ja, a szülők elkoptatták a székeket? Én minden héten kétszer 5-6-ig kísérem a gyerekeimet oktatásra. Minden szülő ül és várja, hogy leteljen az óra hiszen az uszodában edzés van, ha akarna se tudna úszni. Nem tudom a nyár milyen, de az időpont változatlan, gondolom az edzéseké is. Sajnos az 5 évest még le kell vetkőztetni és be kell kísérni, ki kell fújni az orrát és el kell kísérni ha esetleg közben pisilnie kell. Úgy gondolom ez az oktatóktól sem várható el. Ha nem probléma ez télen, akkor nyáron miért? A napért kell kifizetni a 600 Ft-ot? Nem olyan kellemes ám ezt ruhában végigülni! Csak gondolják ezt végig! Ja és hol lehet csak úgy belógni? Mert én mindig kifizettem eddig a jegyet és a biztonsági őr is mindig ott áll a kapuban.”
 • 47. utopia 2008. május 18. 14:47
  „Engem a szüleim tanítottak meg úszni, én is ezt tettem a saját csemetémmel, ez ma már nem divat?”
 • 46. ???! 2008. május 18. 09:55
  „Igen Tisztelt hozzászólók!Önök igencsak eltértek a tárgytól,egymást oktatják ki.Ezek után arra lehet következteni,-ki mint él úgy ítél-.”
 • 45. Hogyan? 2008. május 17. 22:46
  „Szerettem volna elvinni a lassan 5 éves gyerekemet úszni tanulni... A medencében tartózkodó oktatónak kellene átadnom a gyereket az óra elején... miután átöltöztünk, ruhát leraktuk, odataláltunk a kismedencéhez, ott megtaláltuk az oktatót... majd a végén ugyanez visszafele.”
 • 44. Agent provocatour 2008. május 17. 22:02
  „King!
  Ezek fizetett provokátorok.”
 • 43. Mezei Richárd 2008. május 17. 21:53
  „ÉDESANYA-nak!
  Vazze´ a gyermekem nem kell VISSZAVINNI az óvódába, mert oda jár elev. 4,5 éves. Hosszú hajjal (mivel lány) azt meg kell szárítani, igen átöltözni is segítségre van még szüksége. Meg szégyen ide vagy oda, elkel neki a szülői biztatás, és BIZTONSÁGÉRZET, hogy legyen kedve úszni tanulni. Sajnos az úsznitanulás eddig sem volt túl olcsó. Ezek után meg max néhány minimálbéren levő vállalkozó tudja megfizetni, nem egy közszolga.”
 • 42. King Tiger 2008. május 17. 21:49
  „Szeretem az olyan hozzászólókat, akiknek süt a mondandójából, hogy nincs gyereke. Vagy ha van, hát valószínűleg otthon vasvillával eteti, mert az ÉLETRE akarja felkészíteni.
  Önállóság, na ja. Csak arról ne feledkezzen el senki, hogy az úszóedzők nem istápolnak senkit a medencén kívül, a felelősségük csak annak a széléig terjed. Rá sem érnek, mert már a következő csoport ugrál a vízbe.
  Milyen szöveg az, hogy nem kötelező uszodába vinni a gyereket, ha meg elvitte, akkor fizessen?!? Fogadjunk, hogy fel voltál mentve testnevelésből, és még úszni sem tudsz! Milyen elkorcsosult generáció nő itt majd fel....Tápászkodj fel a pc-d mellől, és ne csak a hűtőig tartó utad legyen a legnagyobb kirándulás az életedben!
  Még egyszer mondom, nem a tizenéveseket kísérgetik a szülők, hanem a 6-10 év közöttieket, akiknél azért még elkél a segítség.”
 • 41. joy 2008. május 17. 21:39
  „[39]Ful!
  Azt írták, EDZÉSRE járnak a gyerekek, nem úszásoktatásra!
  Ott az edző, ő tud vigyázni rájuk az edzés ideje alatt!
  A szülőket is megértem, hogy nem merik egyedül mászkáltatni a városban az apróságokat, de mit csináljanak az edzés 45-60 perce alatt?
  Várakozzanak az uszoda előtt?
  Az időfigyelő kártya mit figyel?
  Mire jogosít a kísérő jegy?
  Milyen szolgáltatást nyújtanak a 600 HuF-ért, Hogy belül lehenek fél-1 órát a kerítésen?
  Akkor az csalás!”
 • 40. Grill Rabbit 2008. május 17. 21:31
  „Grill nyul, te tényleg egy igazi barom vagy!! Viszont az a trendi!!!”
 • 39. Ful 2008. május 17. 21:02
  „Amúgy egy barom vagy, ha komolyan gondolod, hogy egy 5-6 éves gyerek a 2méteres medence mellett sétáljon amikor még nem tud úszni!”
 • 38. Ful 2008. május 17. 20:58
  „Grill!
  Ha katona vagy tűzoltólesz akkor is fizetni fog!
  -csak a rendőröknek ingyenes az uszoda, meg aki kap potyabelépőt...”
 • 37. joy 2008. május 17. 20:01
  „Minexól hozzá olyan, aki nem nevel gyereket, se kutyája, se macskája?

  Le is pofoznám azon családtagomat, aki óvodás, kisiskolás gyerekét átengedné a városon egyedül a jelenlegi közlekedéskultúrában!”
 • 36. joy 2008. május 17. 19:56
  „"...Mezei Richárd, a Szeged Városi Sportigazgatóság igazgatója szerint azonban a szülők nemcsak ülnek a padon, hanem napoznak..."

  Ricsi!
  Ne váljál már ennyire gyorsan vak irodakukaccá!!!!!!!!!!!!!!!!
  Remélem, nem gondoltad komolyan azt a "napozás" kiszólást!
  A végén még a körtöltésen, a városi padokra ülve is fizetnem kell, mert ott napozok?
  Vagy a Széchenyi tér platánjai alatt, mert ott hüssölök?
  Vagy a Panteon alatt sétálva a dzsekimre hullott galambsz.rért, mert magammal viszem -lopom a sz.rt?

  A csalókat kapják el az alkalmazottak-edzők, ne szúrjatok ki a tisztességes szülőkkel!
  Mellesleg milyen kárt okoznak az ilyen "bliccelők"?
  Ja, persze, lopják a fördőben a napot!”
 • 35. zuzmara 2008. május 17. 19:33
  „Addig még a szülő az edzővel beszélt a gyejekje bundát kellett vojna adni,nehod medfázjon bizonám”
 • 34. grill 2008. május 17. 19:26
  „Ki a fene mondta,hogy üljön a padon 600 forintért,senki nem kényszeríti!Az ilyen gyereket nem uszodába kell vinni hanem orvoshoz a szülövel együtt.Röhej, nem tudja megvárni az óra végét.Gondolom,ha katona vagy tüzoltó lesz oda is megy és fogja a kezét anyuci,a parancsnoknak meg ő dirigál”
 • 33. sellő 2008. május 17. 19:16
  „Úristen, ennyi gagyi szülő.......Senkinek nem kötelező uszodába vinni a gyerekét,ha odavitte fizessen.”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyáriasan meleg víkendünk lesz

Szeged - A szép májusi nyár hétfőig tart – a szegedi meteorológusok szerint. Keddtől visszatér… Tovább olvasom