Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Állványcsavarral szúrt a 14 éves fiú Makkosházán

Szeged - Életveszélyesen megsebesítettek egy idős férfit Szegeden a Makkosházi városrészen. A nyomozás során másfél napon belül, pénteken a reggeli órákban sikerült megállapítani a feltételezett tettes kilétét. Egy 14 éves szegedi fiúról van szó.
A rendőrség adatai szerint a 74 éves férfi az utcán szóváltásba keveredett valakivel, aki feltehetően a közelben lévő építési munkákhoz használt állványcsavarral megszúrta őt. Az idős embert kórházba szállították, ahol kiderült: sérülése életveszélyes.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettes ellen indított eljárást. A nyomozás során másfél napon belül, pénteken a reggeli órákban sikerült megállapítani a feltételezett tettes kilétét, aki egy 14 éves szegedi fiú.

A fiatalt a rendőrség gyanúsítottként kihallgatta, ahol elismerte, hogy ő követte el a bűncselekményt. Ellene az eljárás életveszélyt okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja alapján folyamatban van a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. aranyba jártam 2008. augusztus 16. 14:50
  „Lutetita!
  Teljes mértékben igazat adok Neked. A mostanra kialakult fiatalok mentalitásáért elsősorban a szülők, majd a tanárok a felelősök. Szem és fültanúja voltam néhány éve, hogy az egyik osztálytársamnak a testnevelő tanárnő kijelentette, hogy őt tanítani alkalmazzák, CSAK azért kapja a fizetését, és nem azért hogy neveljen. Mindez a nagyhírű (sajnos már már csak negatív értelemben kell érteni) szegedi Arany János általános iskolába történt. Azóta is ott pöffeszkedik a tanár és a teljes támogatást az igazgatóságtól megkapja, hogy ő CSAK tanítson. El kellene gondolkozni azon, kit milyen felelősség terhel a kialakult moralitásért. Én el tudnám kezdeni a tisztogatást....mert ugye a fejétől bűzlik .......az Aranyban nagyon büdös !!!!!!!”
 • 33. gabianya75 2008. július 19. 08:44
  „A mai fiatalok csak gyilkolni tudnak?Katasztrófa ami itt magyarországon folyik.Ez köszönhető a médiának is ahol tippeket adnak(akaratlanul is)a gyerekeknek.A szülők dolgoznak a gyerek meg szabadidejében gyilkol.”
 • 32. klj_54 2008. július 11. 19:11
  „Ez a gond .mármint, hogy a gyermek nincs nevelve!- nem magyar probléma.
  Megoldást nálam okosabbak sem tudnak:(
  Lásd Anglia, ahol az idén már a 18. fiatalkorút szúrták halálra.
  Ja és ott sem cigányok szurkáltak.”
 • 31. anonimus 2008. június 27. 09:09
  „ez egy cigány volt ezt már kilehet tudni
  hülye gyökerek”
 • 30. Pöttyöske 2008. június 24. 20:48
  „NEM CIGÁNY... haggyátok már abba!”
 • 29. Lutetia 2008. június 15. 13:56
  „De ezek NEM cigányok voltak. Na erre varrjál gombot.”
 • 28. exe 2008. június 15. 10:15
  „85%-a cigány származású a börtöneinkben!”
 • 27. busch 2008. június 15. 08:52
  „nem írok hosszú sorokat,mert statisztikailag kevesen olvassák.
  szeged és környéke a következö években a kriminalitás fellegváráva fog kialakulni. évek alatt elvették az emberektöl a munkalehetöségekt kik otthon vegetálnak,gyerekeik ezt látván hosszú órákat töltenek a (doboz) elött feltöltik magukat kriminalitással és brutalitással majd kimennek az utcára és a látottakat praktizálják,egyre gátlástalanabbak és követelözöbbek lesznek. gondolkozzanak el rajta a szülök pedagógusok és a városatyák is. gyerekeinknek fogalmuk sincs az életröl..... mi a munka,felelösség,tisztesség,becsület,szorgalom,és így tovább.....ELGODOLKOZTATÓ F?JDALMAS FELTARÓZTATHATATLAN FOLYAMAT”
 • 26. magyarok 2008. június 15. 08:38
  „A 22 gyökérnek!

  Igen valóban voltam már vagy 10 éve mivel ott dolgozom...
  Bár elég érdekes, ha te nem voltál, honnan veszed ezt a köcsög szövegedet???? Remélem egyszer majd üdvözölhetlek, te gyökér...”
 • 25. kötekedő 2008. június 14. 12:51
  „cigányok, magyarok
  aki bent van bűnöző. szenvedjen mind! a többi nem számít”
 • 24. Lutetia 2008. június 14. 09:12
  „Macs: szerintem nagyon eltaláltad a dolog lényegét. Maximálisan egyetértek Veled.”
 • 23. kötekedő 2008. június 14. 08:13
  „A liberális politika, a lefizethető, e-lnem-számoltatott politikusok juttatják ilyen mély morális és gazdasági helyzetbe az embereket, ahol már szinte mindennapos az ilyen.Az emberi jogok élharcosai, akik a 0-knak is esélyt akarnak adni, akik a börtönökből szállodát csinálnak.
  Nincs aki gátat szabjon ennek?
  Nem az számít milyen nációjú az illető, hanem hogy 14 éves. Normális ez? Nem büntethető a gyerek, mert fiatal. Apja, anyja nincs, akin számon lehetne kérni a nevelését? Nyílvánvaló, hogy a családi környezetben fejlődik ki mindenkinek az alapvető értékrendszere, még akkor is ha nem csak ott tartózkodik az ember. Na nekem ne jöjjön senki azzal, hogy az óvoda, meg az iskola, mert ilyet nem az óvóktól meg a tanároktól tanul a gyerek. A többitől tanulja, ami azt jelenti, hogy otthonról hozták. Valahol valamelyik családban ez a szint. Ez a szint? A másik, aki eltanulja az otthon dícséretet kap érte, hogy utánozza? Ez a szint?
  Ha valaki ártalmas egy közösségre nézve az nehogy már ne legyen kizárható belőle, még akkor sem, ha nem ért el egy bizonyos kort.
  Az a szülő, aki ilyen gyereket nevel, vajon alkalmas a feladatra?
  Mindenhez, ami felelősséggel jár iskola kell és erkölcsi bizonyítvány. A világon legfontosabb és legfelelősségteljesebb dologhoz, egy másik élet létrehozásához és felneveléséhez pedig semmi?; egy utolsó tudatlan bűnözőnek is joga lehet? Akkor már ugye világos az oka annak, hogy itt tartunk?
  Miért nem lehet egy bentlakásos iskolát létrehozni az ilyen kisméretű bűnözőknek, ahonnan jó esetben havonta hazajárhatnak és ahol valamiféle rendet, kúltúrát és magasabb szintű erkölcsöt szívhatnak magukba, ahol megtanulhatnák, hogyan kell együttélni.
  Így talán megoldhatnánk a romaproblémákat is, mert a viselkedés nem a génekbe van kódolva, hanem a közösség értékrendjébe.”
 • 22. cigányok 2008. június 14. 07:56
  „"Én viszont tudom kiekkel van tele és a 80% magyar,"
  Gondolom onnan tudhatod h voltál bent.

  Sztem meg pont fordítva, 80% c++!”
 • 21. magyarok 2008. június 14. 07:06
  „Cc te honann tudod kikkel van tele csak nem benn voltál???
  Én viszont tudom kiekkel van tele és a 80% magyar, jobb ha tőlem tudod...
  Úgyhogy ne nagyon büszkélkedj ezzel cimbi...”
 • 20. magyarok 2008. június 14. 07:04
  „yutybytb

  Mekorra büdös gyökér vagy te, nem csak rasszista de még vak is...
  Nem látod,hogy magyar volt???
  Pontosan az ilyen büdös gyökeret miatt vannak a feszütségek mert te sem vagy különb mint egy cigány csak büszke vagy a származáásodra de az agyad egy cigányéval egyenlő...
  Engem az ilyen vad parsztok háborítnak fel mint te...
  Szerintem a te anyád sem különb mint azé aki ezt elkövette, csak te azért nem követsz el ilyet mert egy gyáva nyuszi vagy nem azért mert nem szeretnél...”
 • 19. börtönbe velük... 2008. június 13. 22:02
  „büntethetőségi korhatárt 10 éves korra (bár engem 8 évesekből álló banda is próbált már meg kirabolni) és hiába röhögtök ki, 50 kilósan csomagokkal megpakolva úgy hogy nekik késük is van nem túl sok az esélyem ellenük. ja és tudatosítani is kell bennük hogy hová kerülhetnek. szülőstől valami jó kis büntetőintézetbe, hogy addig is el legyenek szeparálva a társadalomtól. visszaintegrálni? minek? egyáltalán lehetséges?”
 • 18. Cc 2008. június 13. 20:52
  „Macuska te szimplán hülye vagy, kikkel van tele a sitt?? Nem építési törmelékről van szó.”
 • 17. yutybytb 2008. június 13. 19:42
  „mar megint ezek cigok!”
 • 16. zimezum 2008. június 13. 18:59
  „Ideje volna átgondolni a büntethetőségi korhatárt!!!!!!”
 • 15. Macs 2008. június 13. 18:49
  „Az utóbbi időben számos ilyan eset történt, ami felháborodást keltett: tanárverés, halállal végzödő verekedés, osztálytárs meggyilkolása. Ezeknek az ügyeknek semmi köze semmiféle nevelési módszerhez. Egyszerűen a gyerekek azt csinálják, amit tőlönk felnőttektől látnak. Agresszió, durvaság, tiszteletlenség, alcsony konfliktustűrő képesség, a szabályok, törvények büntetlen áthághatósága, verbális agresszió. Miért gondoljuk, ha mi felnőttek így viselkedünk, akkor a gyerekek másként fognak. Nem a törvény szigorát kell követelni, hanem megfelelő példát kell mutatni. Nem szavakkal, tettekkel.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszáz karton cigit is csempésztek a határsértők

Mórahalom - Kétszáz karton szerb adójeggyel ellátott – mintegy 600 ezer forint értékű -… Tovább olvasom