Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Alma Mater-program indult az egyetemen

Az egyetem és az egykori diákok közti kapcsolatot erősítené a most indult SZTE Alma Mater-mozgalom, amely az oktatási, szolgáltatási színvonal emeléséhez javaslatokat is vár az exhallgatóktól. A programhoz kutatások is kötődnek.
A Szegedi Tudományegyetemen egy ideje már tervezték az itteni felsőoktatási intézményekben végzett hallgatók számára öregdiák-mozgalom indítását – ami december 5-én hivatalosan is megalakult, SZTE Alma Mater néven.

A szervezet feladata a folyamatos kapcsolattartás és -erősítés a végzett hallgatókkal, a karrierépítés segítése, az anyaintézmény oktatási és szolgáltatási színvonalának állandó fejlesztéséhez való hozzájárulás a tagok tapasztalatainak figyelembevételével és hasznosításával. A régi hagyományok ápolásával és újak teremtésével az egyetem hírnevének öregbítését, hazai és nemzetközi kapcsolatainak bővítését is szolgálni kívánja a mozgalom, amely együttműködésre készül a néhány karon eddig is működő, de nem egységesített öregdiákklubokkal.

Első lépésként az egyetemi felső vezetés – a rektor, a kari dékánok és főigazgatók – csatlakoztak a kezdeményezéshez, és regisztráltatták magukat annak informatikai rendszerében. Az adatbázis többek között lehetővé teszi majd az egykori hallgatóknak azt is, hogy megtalálják régi csoport- és évfolyamtársaikat, ismerőseiket, vagy találkozót szervezzenek.

Mint Görög Márta, a projektet szervező SZTE Karrier Iroda vezetője elmondta, a mozgalomba való jelentkezésnek nincsenek életkori korlátjai: ennek jegyében a diplomájukat jövő januárban átvevők máris egy Alma Mater-csomagot kapnak, hogy azonnal csatlakozhassanak az öregdiákok köréhez.

A projektben kutatások is elindulnak: az egyik a hallgatók életútját próbálja meg figyelemmel kísérni, a másik pedig azt mérné, mennyire kötődnek egykori egyetemükhöz, főiskolájukhoz a végzett diákok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szefo Rt. felvenné a bezáró ruhagyár dolgozóit

Karácsonyig állnak alkalmazásban a felszámolás alatt álló Timax Alfa Kft. dolgozói, a volt… Tovább olvasom