Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

Álmában is éber volt a rendőr hadnagy

Szeged - Üvegcsörömpölés hangja riasztotta fel álmából Kotroczó Balázs Pétert péntek hajnalban. A 24 éves rendőr hadnagy lefutott az utcára, ahol a szemközti óvodába behatoló csavarhúzós betörővel találta magát szembe. Az üldözés után a tettes végül megadta magát.
Jó alvónak tartja magát Kotroczó Balázs Péter, de a zajokra elmondása szerint mindig felébred. Ennek köszönhető, hogy pénteken nem sokkal hajnali fél 2 előtt csukott ablakon keresztül is felriadt egy közelből jövő üvegcsörömpölés hangjára. A Szegedi Rendőrkapitányság életvédelmi alosztályának hadnagya kinézett 4. emeleti lakásának ablakán, és a szemközti, Gáspár Zoltán utcai óvoda környékét pásztáztva először senkit nem látott.

– Ekkor újra csörömpölést hallottam az óvodából. Egyből tudtam, hogy ez betörés lehet, ezért gyorsan felöltöztem, és lerohantam az utcára. Kabátot, melegítőt és cipőt húztam, még a zoknival sem törődtem. Magamhoz vettem a szolgálati jelvényemet és a telefont. Sejtettem, hogy erősítést kell majd hívnom – mondta a 24 éves rendőr. 1 perc alatt az utcára ért, és az óvoda kerítését éppen átugró férfival találta magát szembe. A betörő egy hosszú csavarhúzót tartott a kezében.

A rendőr hadnagy itt találta magát szembe a betörővel. Fotó: Karnok Csaba
A rendőr hadnagy itt találta magát szembe a betörővel.
Fotó: Karnok Csaba

– Egyből futni kezdett a Csongrádi sugárút felé. Üldözőbe vettem, mondtam, hogy rendőr vagyok, álljon meg. Ekkor még gyorsabb tempóra kapcsolt, majd egy panelnél megállt. Felemelte a csavarhúzót, és két lépést tett felém. Meg akarsz szúrni egy rendőrt? – kérdeztem tőle, mire újból futásnak eredt. Átvágtunk a sugárúton, miközben erősítést hívtam a telefonomon. A Sárosi utca felé irányítottam a kollégákat – mesélte a hadnagy.

A betörő bemászott a vízmű kerítésén, átfutott a telepen, majd a Sárosi utcánál ugrott ki a járdára. – Mivel látta, hogy végig követtem, megállt. Széttette a kezeit, és azt mondta, feladja. Ekkor már a kollégáim is megérkeztek a helyszínre – mesélt élete első utcai üldözéséről a hadnagy.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Moon 2011. február 07. 16:06
  „Gratulálok!”
 • 35. Enethy 2011. február 06. 22:56
  „Gratulálok!De látom mindig van olyan kedves fórumozó aki beleköt mindenbe és semmit nem tudd értékelni.Igenis le a kalappal a rendőr előtt.Betörőt fogott és kész.Arról kellene véleményt alkotni aki egy oviba tör be.”
 • 34. jozko 2011. február 06. 21:38
  „Úgy gondolom, hahaha62 /32. hsz./ jól látja a lényeget!

  A MOSTANINÁL JÓVAL SZIGORÚBB, A NAGYOBB TÁRSADALMI VESZÉLYT JELENTŐ BŰNCSELEKMÉNYEKET MEGTORLÓ,
  AZ /ISMÉTLŐDŐ/ ELKÖVERÉSTŐL VISSZARETTENTŐ BÜNTETÉSI TÉTELEK TÖRVÉNYBE IKTATÁSÁRA LENNE SZÜKSÉG!

  A minősített, különlegesen veszélyes bűncselekmények esetén egéyzen a halálbüntetésig elmehetne a fenyegetés!
  Természetesen nem utcai lincselésekre, hanem a törvény szigurú betartása mellett a Bíróság hatáskörének megnövelésére gondolok!

  Visszatartó erővel-főleg a bevezetés időszakában-nemigen számolhatnánk.
  A hirtelen felindulásból elkövetett életellenes bűncselekmények elkövetői semmit nem mérlegelnek az elkövetés pillanatában-a saját életüket fenyegető veszélyt sem!
  Viszont a visszaesőktől megmenekülne a társadalom!

  A nyereségvágyból, anyagi haszonszerzés céljával elkövetett élet ellenes bűncselekmények száma minden bizonnyal jelentősen csökkenne:
  ezek a típusú bűnözők józan ésszel gyilkolnak-mérlegelnék a saját életüket fenyegető veszélyt.

  Sajnos, a "méregkeverő" tipusú, az áldozat szenvedését kívánó, szadista jellemű bűnözk kihívásnak , a profizmosuk tökéletesítésére késztető indoknak tartanák a halálbüntetés lehetőségét-
  őket nem rettentené vissza!
  A pitiánerek viszont egyértelműen visszarettennének a nagyobb, súlyosabb büntetési tételektől!
  Náluk többnyire be van kalkulálva, hogy "megérje" a buli...

  Szóval a törvény drasztikusabb fellépésével minden bizonnyal nőne a társadalom védelme!”
 • 33. Fremen1 2011. február 06. 21:04
  „Minősíti a szegedi rendőrséget, hogy már az is hírértékű a városban, ha egy óvodai betörőt el tudnak fogni valahogy.:)))

  Gondolkodjatok már emberek! Az óvodai betörők még a tyúktolvajoknál is butábbak. Mit tud elvinni egy oviból amit értékesíteni is tud, plüssmacit?”
 • 32. hahaha62 2011. február 06. 16:07
  „31. queenmargareth 2011.02.06. 08:38

  Ha még olvasva leszek:
  Én speciek soha senkit 1 fillérrel be nem csaptam-meg nem loptam-ha parkolok-akkor is megnézem-hogy más is tudjon még tőlem ki és beállni-stb-stb--de ez ma nm divatos-szerencsére nem vahgyok kis ember és a középsú ujjak is gyorsan visszavonulót fújnak-haszemtől szembe állunk-de ez nem jó út! Én tartom----és vissza a köfejtők idejébe---ha valaki lop-csal-öl-gyilkol-stb---lánc-munka és kenér viz és pápápá ha megdöglik--ő zárja ki magát a közösségből-----én speciek visszahoznám a nyilvános kivégzést-hogy a sok retkes szemét tizenéves kis senki lássa-hogy mi vár rá----egyre nagyobb szükség lenne az elrettentésre-mert a szemét csak szaporodik és a 2 hét meg régesrégen letelt---persze elég lenne néhány kakastollas mentalitású emberke i a rendőrségnél---és rend lhetne ebben az országban is------én ezt tenném ----TŰZZEL ÉS VASSAL KIÍRTANÁM A BÜNÖZÉST-----és ha csak 7-8 milliónyian marad magyar nép nem gond-legalább el fogunk férni !”
 • 31. queenmargareth 2011. február 06. 08:38
  „Affene. Mo esetén sok a kétezer év. Bocs 800-900-év......”
 • 30. queenmargareth 2011. február 06. 08:32
  „Nos, még annyit, rengeteg nyomorék lenne akkor az országban. Mit tennél, "nagy" emberekkel? Akik szintén bűnbe estek?Vagy csak a kisebb tolvajnak járna ki a "kegy", a többi nem látványos, ezért elnézzük?
  Jó, menjünk vissza majd kétezer évet...ha akkor bevált, igaz talán nem volt ennyi politikus??????????!”
 • 29. queenmargareth 2011. február 06. 08:26
  „25. hahaha62 2011.02.05. 19:43

  A kérdés az volt, ha kezedben a hatalom és fejsze, levágnád a kezét. Igen-nem, megfelelt volna. Hiszen nem félsz semmitől.”
 • 28. csabika1228 2011. február 05. 21:59
  „SEKLER- igazad van!!!”
 • 27. csabika1228 2011. február 05. 21:54
  „Gratula a sztár rendőrnek!”
 • 26. történész 2011. február 05. 19:45
  „Budapest - Nem kell megjelenniük a tárgyaláson a vádlottaknak márciustól; miután nélkülük is születhet ítélet, a távolmaradásával senki nem húzhatja vég nélkül a pert - írta szombati számában a Népszabadság, amely szerint ez azt is jelenti, hogy gyakran papírból döntenek majd, s félő, hogy a bíróság "ítéletgyárrá" válik. Innen már csak egy lépés, hogy ügyvéd jelenléte se legyen szükséges.
  Mint tette ezt a mindenható úr a feudalizmusban..majd jön még a vízpróba meg a máglya..JOGÁLLAM ??

  Ruttner György ügyvéd a "vádlott nélküli tárgyalás" intézményét jogi hungarikumnak nevezte. Szerinte több okból aggályos a vádlott távol maradása, és akár az ügy elhúzódásához is vezethet. A vádlott ugyanis az új lehetőséggel élve taktikázhat, mert törvény biztosította joga, hogy a tárgyalásról ki-bejárjon, és emiatt később az addig nélküle lefolytatott eljárást részben vagy egészben meg kell ismételni, ha például valamilyen új bizonyítékkal hozakodik elő.”
 • 25. hahaha62 2011. február 05. 19:43
  „21. queenmargareth 2011.02.05. 15:07

  A véleményem adott-aki kidobja önmagát a társadalomból-azt kell kapja-amit megérdemel.Nem érdekel a neme-vallása-bőre színe-pártállása------vagy káosz van vagy rend....ebben nincs 99.999999999999999%....csak 100%---én ezt vallom---ebben az országban az adófizetők vannak negativ diszkriminálva a selejtek szemben----a bünözőkkel szemben----jogi duma:MERT NEM EGYENLŐ EGY LOPÁS ÉS TOLVAJ LIKVIDÁLÁSA!
  Vicces----de ez a mai magyar jogi álláspont--eltelt már a 2 hét is és idős magukra maradt minket felnevelő emberek reszketnek-mert a selejt félelemben tartja őket-----nane.....ez a jogbiztonság?
  Ez az ország egy jog és következmények nélküli ország---ahol a bünözőnek több joga van,mint a sértettnek----NEVETSÉGES!!!
  nEM ÍROM LE A VÉLEMÉNYEM ÉS A MÓDSZEREM , MERT KIMODERÁLNAK-SZERENCSÉRE RÉGEN EGYETEMISTA KOROMBAN VOLT EGY AFFÉROM -amit el is rendeztem----de miért kell ahhoz 185cm-esnek és 110kg-osnak lenni netán önvédelmi sportot űzni barna övtől felfelé,hogy megvédhessem magam????”
 • 24. Loki 2011. február 05. 18:24
  „15. volt már rá példa, nem lett belőle ügy. Menekülés közben tarkón lőtte saját magát <moderálva>”
 • 23. Edina18 2011. február 05. 16:33
  „Régi mondás,hogy a rendőr és az ördög sohasem alszik! ;)”
 • 22. Edina18 2011. február 05. 16:33
  „Régi mondás,hogy a rendőr és az ördög sohasem alszik! ;)”
 • 21. queenmargareth 2011. február 05. 15:07
  „17. hahaha62 2011.02.05. 12:25
  ja, épp ezért fél az ember, ha itt Kairóhoz hasonlítanak dolgokat majd tavasszal, hogy erőszakos lesz minden. Esetleges békés, normális tüntető közé keveredik a csürhe, aki csak a balhé miatt megy ki. Lsd 2006.
  Amíg ilyen emberek vannak, lőttek a békés megoldásnak. Halálbüntetés nincs, de csonkítást szeretnétek? Oké, menjetek be a rendőrségre, vigyetek baltát és vágjátok le a kezét. Lenne merszed??????????????”
 • 20. spiler 2011. február 05. 13:37
  „gratulálok.........vélhetőleg a parencsnoka anyagi elismerésben részesity ha nem akkor az ovoda fentertója”
 • 19. zoltanszabo 2011. február 05. 13:22
  „Gratulálunk Neki ! Szép volt !
  Annyi minden szemetet behozunk Kínából--volna ott egy pár jó törvény--amit szintén bekellene hozni !!!”
 • 18. Vyk 2011. február 05. 12:39
  „Ha a lopásért kar amputálás járna, megszűnne a lopás. Viszont a mai civilizációsba ez nem fér bele. Sajnos!?”
 • 17. hahaha62 2011. február 05. 12:25
  „Ez a munkája tény-de ha az összes szutyok bünöző oda kerülne ahová való---hiszen a bünelkövetésével kizárta önmagát a társadalomból....és ezt senki sem kérte tőle----golyó és ne kellljen már zabáltatni őket-van így is éppen elég élősködő ebben az országban-akik felzabálják a gdp negyedét.....
  emberi jog az embernek jár--a bünöző már nem ember---csak éppen a nagy EMBERIESKEDÉSSEL a selejtet megerősíti a többségi társadalom.

  SPECTRUM TV-DAVOS.....KI LETT ÍRTVA A SZEMÉT...ELÉGGÉ KEMÉNY ESZKÖZÖKKEL-ÉS REND LETT-ENNNYI.... a gyáva ország gyáva népe csak felerősíti a hordatörvényt----a szemétje az erőből ért-kapják meg!!!----szerintem.”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajor Imre játssza A víg özvegy Nyegusát

Bajor Imre is fellép a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásában, A víg özvegyben. Még sosem játszott a Dóm téri színpadon. Tovább olvasom