Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 21°C | 28°C Még több cikk.

Álomotthonaikat rajzolták meg a gyerekek

Álomotthonaikat rajzolták meg a gyerekekSzemerey Márta a pályázatra érkezett műveket rendezgeti. Fotó: Kuklis István
Női cipő alakú ház és más különleges pályaművek érkeztek be a Csongrád Megyei Építész Kamara első alkalommal meghirdetett rajzpályázatára, ahol általános iskolás gyerekek mutathatták meg, hogyan képzelik el az álomotthont.
– Formagazdagon és rendkívül színesen rajzolták meg a gyerekek az álomotthont – mondta Szemerey Márta építészmérnök, a Csongrád Megyei Építész Kamara alelnöke, aki azt is elárulta, hogy több mint 300 pályamű érkezett, és ebből tizenheten kerültek fel a dobogó valamelyik fokára. A pályaművek zöméből kiállítást is rendeznek, ennek megnyitóját a Vedres-gimnáziumban tartják pénteken 14 órától.

Az Álomházak – Lakásálmok című rajzpályázaton a megye általános iskolás diákjai vehettek részt. Az október közepén lezáruló pályázatot egy háromtagú zsűri bírálta el, amelynek elnöke Pataki Ferenc festőművész, tagjai Tóth Attila művészeti író és Schulz Péter, a kamara elnöke voltak.

– A pályázattal arra szerettük volna ösztönözni a gyerekeket, hogy jobban figyeljék meg a környezetüket – mondta az alelnök. Hozzátette, a díjnyertes pályaműveken kívül másik nyolcvan rajz is szerepel majd a kiállításon. – A gyerekek saját álmaira voltunk kíváncsiak. Ahol ezek a leginkább láthatók voltak, azokat a rajzokat díjazta a zsűri – beszélt az értékelés szempontjairól Szemerey Márta. Hozzátette, a szebbnél szebb rajzokból a tervek szerint egy kiadvány készül a közeljövőben.

Az építészmérnök kiemelte, a pályázat elsősorban a vizuális nevelést szolgálja. – Ezt a munkát a gyermek születésétől fogva el kell kezdeni. A divatlapok és tévéműsorok sokszor tájidegen házakat reklámoznak, amelyek a magyarországi környezetben, ilyen természeti adottságok mellett nem megfelelőek – tette hozzá Szemerey Márta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mórahalmi iskolában tartott órát Kovács Katalin olimpiai bajnok

A mórahalmi iskolában tartott órát Kovács Katalin olimpiai bajnok
Kovács Katalin, háromszoros olimpiai bajnok, 31 szeres világbajnok kajakozó tartott rendkívüli… Tovább olvasom