Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Álompor és mézeskalács az operaházban

Szeged, Budapest - Mézeskalácsot kaptak ajándékba a gyerekek a vasárnapi Jancsi és Juliska című előadás után. A budapesti operaházban járt 36 szegedi és deszki általános iskolás. Az interaktív előadáson a Csodaerdőbe hipertérugrással jutottunk el, az óriást varázsigével csalogatták elő a lelkes gyerekek.
Izgatottan szállt fel a buszra 36 általános iskolás a szegedi Városháza előtt vasárnap délelőtt. Korábban megírtuk: a szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola, a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és a deszki Zoltánfy István Általános Iskola 12-12 diákja utazott Budapestre, hogy a Magyar Állami Operaházban megnézzék a gyerekeknek szóló Jancsi és Juliska című előadást.

A lapunk által támogatott program ötletgazdája Ujhelyi István. Az államtitkárnak idén sikerült megszerveznie, hogy a tervezett 10 helyett 40 jegyet kapjanak a szegediek. Az operaház előtt egy táncoló párt ábrázoló jégszobor fogadott bennünket, bent néhány kókadozó virágcsokor jelezte, hogy még nem fejezték be az előző esti operabál utáni takarítást. Rengeteg fotó készült, mindenkit elvarázsolt a patinás épület szépsége.

A 36 szegedi és deszki általános iskolás az Operaház előtt. Fotó: Veréb Simon
A 36 szegedi és deszki általános iskolás az Operaház előtt.
Fotó: Veréb Simon

A darabot nem színpadon játszották: a nézőtéren körben elhelyezett kék és sárga szivacsokra ültek a gyerekek. A kezdés előtti zsivajt a sárga sipkás Hegyimanó törte meg. Elmesélte, hogy szájdobolás miatt kitiltották a Csodaerdő operaházából, majd bemutatta a zenekart és Géza karmestert. Végül egy hipertérugrással mi is Csodaerdőben teremtünk, itt él ugyanis Jancsi és Juliska, nagy szegénységben.

Az interaktív előadáson a gyerekek hol fák, bokrok vagy virágszálak lettek, hol álompor szállt rájuk, vagy a hangjukat kiengedve segítették a művészek játékát. - Itt a finom kolbász, gyere be óriás! - zengett a varázsige. Ezt az óriást ugyanis csak a csípős gyulai kolbásszal lehetett előcsalogatni a sűrű erdő rejtekéből.

Álompor és mézeskalács az operaházban. Fotó: Veréb Simon

- Nekem a Pillangó és Juliska tetszett a legjobban – mesélte a harmadikos Maczelka Viktória. Nővére, a negyedikes Diána egyetértően bólogatott mellette. A szintén negyedikes Beretka Annamáriának is tetszett a csíkos harisnyás Juliska, de ő Jancsit is a szívébe zárta az egyórás előadás végére.

Miután a főhősök megszabadultak a gonosz Mézboszorkánytól, közös táncba kezdtek – ennek végén egy-egy kosarat fogtak a kezükbe és mézeskalácsot ajándékoztak a lelkes közönség minden egyes tagjának. A pillangó alakú édességet szorongatva nézték a jelmezes mesehősöket a gyerekek. Szinte mindenkiről készült közös kép valamelyik szereplővel, hogy hazaérve az élménybeszámoló közben legyen mit nézegetni a szülőknek.

Olvasóink írták

 • 4. flexsnake 2010. február 14. 22:34
  „Ki ez a Veréb Simon? Jól elkapta a pillanatokat, jó képek!

  ,,A lapunk által támogatott program ötletgazdája Ujhelyi István. Az államtitkárnak idén sikerült megszerveznie, hogy a tervezett 10 helyett 40 jegyet kapjanak a szegediek."

  Lehet hogy nem is olyan gonoszak?”
 • 3. franzvon 2010. február 14. 21:17
  „Ez az a sztori, amiben az öreganyó le akarja mindenáron harapni a hátrányos helyzetű gyerök ujját, aztán a végén lángszóróval lefújják a vasorrát?”
 • 2. gedeon 2010. február 14. 20:12
  „Lehetséges, hogy kint volt a színpad mellett a 18-as karika! :)”
 • 1. CsImre 2010. február 14. 20:07
  „Ilyen brutális művet gyerekeknek adni... :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Love story: a meglesett keringő

Milos egy éven keresztül ostromolta Hannát, hogy legalább egy teára meghívhassa. A lány végül beadta… Tovább olvasom