Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Alphaville-lel zárt a SZIN

Több ezren énekelték Marian Golddal együtt szombat este a Forever Youngot. A Szegedi Ifjúsági Napok az Alphaville koncertjével búcsúzott. A Partfürdőn Goldék nagyszabású, szenzációs produkciója után még hajnalig folytatódott a megabuli. Az eső szerencsére csak vasárnap hajnalban áztatta el újra az újszegedi strandot.
Fotó: Miskolczi Róbert
Vasárnap hajnalban óriási eső zúdult az újszegedi Partfürdőre, a programokat azonban az égi áldás már nem befolyásolta, legfeljebb a sátorlakók zúgolódtak egy kicsit: várhatott volna még egy napot a csapadék. Reggel aztán megkezdődött a buli utáni takarítás, helyreállítás. Szétszerelték a színpadokat, bontották a sátrakat, a büféket, teherautókra kerültek a mobilvécék. Boros Gyula az utómunkákat is irányította. A fesztivál szervezője elmondta: harmincezer látogató fordult meg a Szegedi Ifjúsági Napokon, ami megfelelt a várakozásaiknak.

Marian Gold: Jó veletek!

Szombaton óriási várakozással tekintettünk az Alphaville koncertje elé. Egy nappal korábban a The Cure 2 óra 40 perces (!) koncertet adott a Partfürdőn – ez a tény, valamint a szenzációszámba menő hangosítás magasra tette a mércét. De nem kellett csalódnunk, Marian Gold csapatával óriási hangulatot varázsolt, a The Cure után az Alphaville hab volt a tortán. Az Alphaville koncertjén az újabb számok mellett felcsendültek a régi slágerek, a Sounds Like a Melody, a Big in Japan, valamint a Forever Young. Ez utóbbit – a zenekar talán legnagyobb slágerét – több ezren énekelték a színpad előtt, a refrénnél Gold a közönség felé nyújtotta a mikrofont. Zengett a dal.

Az Alphaville a közönséget is megénekeltette a szombat esti koncerten. Fotó: Miskolczi Róbert
Az Alphaville nem először járt Magyarországon, így nem volt meglepő, hogy az alapító énekes a köszöntés mellett még azt is mondta a közönségnek: Jó veletek! A The Cure-t és az Alphaville-t összehasonlítva elmondható, Goldék közvetlenebbek, barátságosabbak voltak. Szombaton este hat órakor az Alphaville énekesét sajtókonferencián faggattuk. Marian Gold elmondta, a zenekar új albuma várhatóan jövő nyáron jelenik meg, és a következő esztendőben adják ki DVD-jüket is. Nem csak ezen dolgozik, az Alice Csodaországban című, készülő musicalhez ír dalokat.

A pénz hozta Szegedre

– Korábban még nem jártam Szegeden, de nagyon szeretek utazni. Rövid városnézésre is maradt időm Szegeden, a Dóm tér nagyon tetszett – mondta az énekes. Arra a kérdésre: mi hozta Szegedre, annyit mondott: a pénz. De nevetve hozzátette: a stúdiómunka és a turnézás között óriási különbség van. Míg az előbbi nagyon nagy koncentrációt igényel, s a lemezfelvételnél feszes tempót kell tartani, tökéletességre törekedni, addig a turnézás – maga a vakáció. És ő imád közönség előtt játszani.

Marian Gold
Persze a színpadon is a legjobbat kell nyújtani. Bevallása szerint mindig tudja, hogy jó vagy rossz koncertet adtak-e. Az énekes szerint egyébként rossz közönség nincs, csak rosszul játszó zenekar. Marian Gold nem tudja, hogy egyes dalok mitől válnak slágerré, mások pedig miért nem. Aztán megint nevetett: – Azért volt több slágerünk, mert egyszerűen nagyszerűek vagyunk! Ezzel a kijelentéssel bizonyára egyetértenek mindazok, akik szombaton este jegyet váltottak az újszegedi Partfürdőre. Bár a zenekar tagjai állandóan változtak a megalakulás óta, Marian Gold tökéletesre való törekvése töretlen. Jól érezte magát a színpadon, a közönség pedig a sárban.

Tánc a pálmafák között


A koncert után hamar kiürült a küzdőtér, mi is más program után néztünk. Először Jamaicába utaztunk, a középső medencébe állított pálmafák között táncoltunk egy nagyot, MC-k nyomták a szöveget az egymást váltó lemezlovasok zenéjére. Nagyszerű volt! Belepillantottunk a termálmedencénél vetített Nyóckerbe, tocsogtunk a sárban még egy kicsit, aztán magunk mögött hagytuk a Partfürdőt. A zene még sokáig elkísért bennünket. Tegnap este viszont már csend volt a városban: véget ért az idei, nyárbúcsúztató SZIN.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Virág fizet, ha kell

Kiss László felszámolási eljárást kezdeményezett a Virág cukrászdát üzemeltető cég ellen, mert az… Tovább olvasom