Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Általa őrzöttek közé kerülhet a börtönőr

Egy hét múlva lesz a temetése Kószó Katalinnak, akit a rendőrség feltételezése szerint barátja, F. Roland ölt meg. A gyanúsított letartóztatásáról ma dönt a bíróság, egyúttal az is eldől, hogy a férfinak be kell-e mennie azok közé, akiket néhány napja még őrzött.
A múlt héten meggyilkolt 23 éves Kószó Katalint jövő héten kedden, délután két órakor temetik el Gyálaréten. A rendőrség a lány barátját, F. Rolandot gyanúsítja a bűncselekménnyel. A 27 éves szegedi börtönőrt, mint azt megírtuk, a gyilkosság után öt nappal Csongrádon, a Körös-toroki Ifjúsági Szállóban fogták el.

F. Rolandot elfogása után, szombat éjjel őrizetbe vették, jelenleg a Szegedi Rendőrkapitányság felső szintjén, fogdában őrzik. A Csongrád Megyei Bíróság ma dönt előzetes letartóztatásáról. A bíróságnak arról is határoznia kell, hogy a férfi hol „várja ki" a büntetőeljárás végét, ugyanis ez, mivel börtönőrről van szó, egyáltalán nem mindegy.

F. Roland egyébként nem tett újabb vallomást, így továbbra sem lehet tudni, hogy miért végzett Kószó Katalinnal. A férfit és a barátnőjét is jól ismerők szerint féltékenységből ölt.

A brutális gyilkossággal gyanúsított férfi vér szerinti apja a bűncselekmény felfedezése előtt három nappal találkozott a fiával. Apa és fia között nem volt túl szoros kapcsolat, rendszertelenül és ritkán találkoztak. A férfi mégis határozottan állította, hogy nem volt előjele az őt is sokkoló bűncselekménynek, semmilyen változást nem vett észre fia viselkedésében.

Kószó Katalin szülei nem haragszanak F. családtagjaira. A gyilkosság óta már többször beszéltek, és személyesen is találkoztak.

F. Roland 2003 őszén lett börtönőr. Felvétele előtt számos vizsgálaton esett át, amely kiterjedt fizikai, pszichikai és egészségügyi alkalmasságára is. Egy rendelet szerint a büntetés-végrehajtási intézet hivatásos dolgozóinak pszichológiai alkalmassági vizsgálatát háromévente kell elvégezni. A szegedi börtönőr ezen 2006-ban átesett, és alkalmas minősítést kapott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged kedvenc tehene

Tegnap délután búcsút intettek városunknak a tarkabarka tehenek. Aki akart, még utoljára csodájára… Tovább olvasom