Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Alternatív színházi fesztiválok júliusban

Két alternatív színházi fesztiválnak is otthont ad Szeged júliusban: a Thealter International, a Szabad Színházak XVII. nemzetközi találkozója független, kísérletező alkotókat lát vendégül. A hazai alternatívok pedig a szegedi XIII. alternatív színházi szemlén mutatkoznak be.
Két egymást kiegészítő, egyhetes alternatív színházi programsorozat zajlik majd július 16-ától Szegeden: a Magyarországi Alternatív Színházi Központ Egyesület (MASZK) szervezi a hazai színházi élet egyik legrangosabb, európai viszonylatban is jegyzett előadássorozatát, a Thealter International – Szabad Színházak Nemzetközi Találkozóját. A független, kísérletező, a színházi munkát és műhelygyakorlatot életformaként választó, de a hivatásos, állami vagy kommersz-magán színházi struktúrán kívül álló alkotókat vendégül látó rendezvénysorozat különös hangsúlyt fektet a Balkán és Kelet-Európa társulataira.

A magyar résztvevőkön kívül Ukrajnából, Oroszországból, Csehországból, Svájcból, Bulgáriából és Spanyolországból érkeznek előadók. A nyitónapon a szegedi Metanoia Színház Előkészületek. Deszkák, pallók... című új darabját mutatják be Perovics Zoltán rendezésében: a produkció a szegedi zsidóság történetét mutatja be a betelepülésétől a régi zsinagóga felszenteléséig.

Az Alternatív és Független Színházak Szövetsége rendezi a szegedi XIII. alternatív színházi szemlét, amelynek versenyprogramjába tíz előzsűrizett, az elmúlt évadban bemutatott alternatív és független színházi, táncszínházi előadást hívtak meg. A darabokat különböző szakmai programok egészítik majd ki: fotókiállítást, nyitott szakmai beszélgetéseket rendeznek, illetve filmeket mutatnak be.

S. N.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világsikerről álmodik a szegedi rap- és R'n'B énekes

Zenét szerez és énekel a szegedi Barkóczy Dávid, művésznevén Dave Gringo, aki egy évig élt Kanadában… Tovább olvasom