Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Amerikai vendégek az SZTE-n

Szeged. Az Egyesült Államok külügyminisztériuma felkérésére és támogatásával immár harmadik alkalommal szervezi meg a Fulbright Bizottság az amerikai egyetemek képviselőinek azt a programot, amelynek célja a magyar felsőoktatási rendszer és a jelentősebb intézmények bemutatása, a külföldi diákok számára kínált tanulmányi lehetőségek ismertetése.
Az amerikai egyetemek kiválasztásában fontos szempont, hogy olyan intézmények képviselőit hívják meg, amelyek keresik az együttműködési lehetőségeket, bővíteni szeretnék az általuk kínált külföldi lehetőségeket. A magyarországi programban minden évben szerepel egy vidéki nagy egyetem meglátogatása is – idén a Szegedi Tudományegyetem a vendéglátó intézmény.

A szegedi látogatáson olyan neves amerikai egyetemek képviselői vesznek részt, mint a Susquehanna University, a St. Edward’s University, a University of South Carolina Upstate, az Ohio State University, a City College of New York és a University of Houston-Victoria.

Ma a vendégeknek a Szegedi Tudományegyetemet a rektori hivatalban mutatta be Nagy Katalin nemzetközi rektorhelyettes, korábbi Fulbright-ösztöndíjas.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játék a CSMRFK értékes ajándékaiért: Most ott is lehet gyerek, ahol nem számítunk rá - így közlekedjenek biztonságosan!

Játék a CSMRFK értékes ajándékaiért: Most ott is lehet gyerek, ahol nem számítunk rá - így közlekedjenek biztonságosan!
Praktikus tanácsok kicsiknek és nagyoknak, hogy a vakációban is közlekedjünk biztonságosan. És ha… Tovább olvasom