Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Ami 2005-ben történt Szegeden és környékén

Szegeden a tavalyi esztendő vitathatatlanul legnagyobb eseménye a Kiskunfélegyháza–Szeged közötti autópálya-szakasz átadása volt. Emellett azonban történtek még fontos dolgok a városban és környékén.
Chagall-alkotásokat lehetett megnézni a várban, elkezdődött a szegedi nagyállomás felújítása, Lékó Péter lett a város új díszpolgára, a jókora adóssággal küzdő rendelőintézetbe válságmenedzsert neveztek ki, megkezdődött a betegcsereper tárgyalása és a Mars téri piac rekonstrukciója.

Január

3.: A rendőrség elfogta, majd őrizetbe vette azt a 26 éves férfit, akit három szegedi, felsővárosi kisbolt kirablásával gyanúsítanak. Sz. Attila tagadta a bűncselekmények elkövetését.
5.: Kis híján megdőlt a melegrekord Szegeden, ahol 11 fokot mértek. 1949-ben 11,8 fokot mutattak a hőmérők.
6.: Hárman adták be pályázatukat a szegedi városi kórház főigazgatói posztjára: Pajor László, az intézmény vezetésével jelenleg megbízott urológus professzor, Csenke László, a rendelőintézet orvosigazgatója és Takáts István nőgyógyász, a makói kórház korábbi vezetője.
8.: Álló autónak ütközött P. Z. Mitsubishi Pajero terepjárójával Tápén a Budai Nagy Antal utcában, majd egy ház udvarába rohant, ahol eltörte a gázvezetéket. A gáz szerencsére nem robbant be, és senki sem sérült súlyosan.
10.: Elájult egy hétgyermekes édesanya a Hont Ferenc utcában. Életét az arra járó szemétszállító autón dolgozó férfiak mentették meg, akik mentőt hívtak.
13.: Megszüntették az előzetes letartóztatását annak a 26 éves szegedi fiatalembernek, akit a három felsővárosi bolt kifosztásával gyanúsítottak.
14.: Közel hetvenéves működés után bezárt a szegedi 5. számú kisposta a Kossuth Lajos sugárúton. Dolgozói az újonnan kialakított Csaba utcai hivatalban fogadják az ügyfeleket.
17.: A MÁV-nál közölték: februárban elkezdődik a szegedi nagyállomás rekonstrukciója.
21.: Szeged kultúrájáért kitüntetést kapott Erdős János karnagy, Petróczy Sándor, a Szegedi Mozgókép Kht. igazgatója és Nagyné Török Gizella népi iparművész.
24.: Halálra gázoltak egy földön fekvő 53 éves asszonyt Zsombón.
26.: Leesett az első komolyabb hó Szegeden és környékén. A tíz centiméter hó miatt a távolsági buszjáratok átlagosan fél órát késtek.
28.: Másfél év felfüggesztett fogházra és súlyos pénzbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki 2004 januárjában a Mars térnél a zebrán elgázolt két lányt.

Február

1.: Rendkívüli összdolgozói értekezleten beiktatták a szegedi városi kórház új főigazgatóját. Pajor Lászlót öt évre nevezte ki az önkormányzat az intézmény vezetőjének.
2.: Franciahögyön a lakópark építése közben egy markológép elszakított egy áramvezetéket. A munkagép vezetője nem értesítette a Démászt, hanem elszaladt a helyszínről.
7.: Elkelt a Hafner-fatelep. A közel 30 ezer négyzetméteres felsővárosi telken lakóparkot és sportcentrumot épít a Reál-Hungary Kft.
8.: „Szerbek karóba! Szerbeket a jég alá! Halál a szerbekre!" – feliratok jelentek meg Szegeden, Szőregen és Deszken. A rendőrség nyomozást indított az ügyben. A nyomravezetőnek 100 ezer forint jutalmat ajánlottak fel.
14.: Bombariadó volt az OTP Bank Takaréktár utcai fiókjában.
16.: Botka László a városházán fogadta Szeged száz legnagyobb adófizetőjét. A polgármester beruházási boomot ígért 2005-re.
18.: Ismét bombariadó volt az OTP Bank Takaréktár utcai fiókjában.
23.: A Szegedi Ifjúsági Házban adott koncertet lapunk előfize-
tőinek Korda György és Balázs Klári.
Egy szegedi magánszemély vásárolta meg 143 millió forintért az OTP-palota háromezer négyzetméteres táblabírósági tulajdonrészét.
Több mint 140 rendelőintézeti orvos közalkalmazotti státusának megszüntetését tervezik. Gaál István főigazgató szerint csak a lehetőséget kínálják fel.
25.: A városvezetés politikája elleni tiltakozásul harmincan gyűltek össze a polgármesteri hivatal előtt. A néma tüntetésen csomagolópapírra írt feliratokat – „Egészségügy dögrováson!, Álljon meg a csődbe menet!" – és egy nemzetiszínű zászlót hoztak. A közgyűlésen elfogadták a város költségvetését és a koldusrendeletet. Ezentúl szabálysértésnek minősül és 25 ezer forinttal büntethető a koldulás a Belvárosban és a Mars téren. A képviselő-testület száz álláshelyet szüntetett meg a közszférában.

Március

4.: Hamis érettségi bizonyítványuk miatt elbocsátottak öt buszvezetőt és több ellenőrt a Tisza Volántól.
6.: Megtámadta a Magyar Igazság és Élet Pártja a 21-es választókörzetben megrendezett időközi önkormányzati képviselő-választás végeredményét, mert jelöltjük neve hibásan szerepelt a szavazólapon. A voksolást nem hivatalosan Solymos László, a baloldali koalíció jelöltje nyerte.
10.: Érvényes volt a 21-es körzetben megrendezett időközi választás – döntött jogerősen a Csongrád Megyei Bíróság.
12.: A nagyszínházban átadták a Szegedért Alapítvány díjait. A fődíjat Czúcz Ottó jogászprofesszor, az Európai Bíróság első magyar bírája, a szegedi egyetem tanára kapta.
15.: A Klauzál téren Szilágyi Barbara, a Karolina gimnázium diákja mondott beszédet az ünnepen. A diákszónok összefogásra szólította fel a szegedieket.
16.: MRSA gennykeltőbaktérium-fertőzést állapítottak meg egy betegnél a neurológiai klinikán. Az ötven év körüli férfit elszigetelték a környezetétől.
17.: A Csányi Sándor OTP-vezér közvetett érdekeltségébe tartozó Délhús Rt. vette meg a Pick közel egyharmadát.
22.: Székhelyi József lemondását követeli a Fidesz szegedi csoportja a színházigazgatónak az SZDSZ küldöttgyűlésén elmondott, Orbán Viktorra utaló beszéde miatt, amelyben a Fidesz elnökét „Tokaj hímvesszejének" nevezte, aki „nektárt fog csöpögtetni – mindenhová."
24.: A sándorfalvi Gulyás mulató teraszán egy vászontáskába csomagolt néhány napos újszülöttet talált a 17 éves Barna Krisztián és barátnője. A gyermeket a gyermekklinikára szállították, ahol a Falusi Sándor nevet kapta. A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt indított nyomozást.
28.: Jelentkezett Falusi Sándor édesanyja. A 37 éves Sarró Ernőnének kilencedik gyermeke a teraszon hagyott újszülött. A babát fel akarja nevelni a család. A nő azt mondta, nem volt tudatában annak, amit tett
29.: Árad a Tisza. Alig néhány centiméteren múlik, hogy a folyó ne látogasson be a vízparton lévő éttermekbe, házakba.
31.: A Fidesz békés demonstrációján több százan írták alá a „Himnusz szent" üzenőfalat – tiltakozásul Székhelyi József színházigazgató Himnusz átirata ellen.

Tengerszemek. Az áprilisi esőzések tóvá változtatták Szeged belvárosának jelentős részét. Fotó: Schmidt Andrea
Április


5.: Több száz hívő vett részt a dómban a II. János Pálra megemlékező szentmisén.
6.: A szegedi Kossuth Nyomda dolgozói közül többen ügyvédhez fordultak, mert a kft. még februári fizetésük egy részével is tartozott nekik.
13.: Életveszélyt okozó testi sértés kísérletéért három és fél év börtönre ítélték Sebők Ferenc szegedi vállalkozót.
18.: Leleplezték a dómban Csíky László szentesi orvos, szobrász II. János Pálról készített bronzszobrát. Az alkotás megosztotta a szakmát és a közvéleményt.
19.: Megcsonkítva találtak rá egy 85 éves ásotthalmi asszonyra egy belvárosi bérház udvarán.
Einstein halálának 50. évfordulójára fénystaféta érkezett a Dóm térre. Közel ezer zseblámpa és gyertya gyulladt fel, hogy kirajzolja a tudós portréját.
20.: A szegedi közgazdászhallgatók 27 méter 45 centis csokitortarekordot állítottak fel.
24.: Agyonvertek egy idős asszonyt a Szegedhez tartozó Gyálaréten.
26.: Az elmúlt napok esőzései tóvá változtatták Szeged belvárosának jelentős részét. Elrendelték a másodfokú árvízvédelmi készültséget a Tiszán.
27.: Lemondott posztjáról Gaál István, a szegedi rendelőintézet főigazgatója. Az intézmény két év alatt több mint ötszázmillió forintos adósságot halmozott fel. A városvezetés önkormányzati biztos kinevezéséről határozott. Gaál tanácsadóként maradt az intézményben.
28.: Egy férfi borosüveggel rabolt ki egy Retek utcai ABC-t, a pultos szintén üveggel viszonozta a támadást.

Május


2.: Megkezdődött a nagyállomás felújítása.
12.: Hét év után rendőrkézre kerültek a rendszerváltás utáni egyik legnagyobb szegedi csalássorozat gyanúsítottjai, R. Nimród és felesége.
13.: Átadták a Szegedi Ítélőtábla új székházát a Sóhordó utcában. A beruházás egymilliárd forintba került.
18.: Hetven kiállítóval megnyitotta kapuit a XI. szegedi borfesztivál.
20.: Megkezdődött a tizenhatodik Szeged-napi ünnepségsorozat. A Széchenyi téren, a Móra parkban és a Belvárosi hídon ezrek ünnepelték a szabad királyi városi cím elnyerésének évfordulóját.
21.: Lékó Péter lett Szeged új díszpolgára. A város Pro Urbe-díjasa: Mader Béla, a Szegedi Tudományegyetem könyvtárának főigazgatója és Tényi Mária belgyógyászprofesszor.
24.: Három óra alatt 17 milliméternyi csapadék zúdult a térségre. A város számos pincéje beázott, a tűzoltók szivattyúkkal vonultak a helyszínre.
25.: A Pick Szeged Rt. 160 dolgozója elbocsátásáról döntött.
26.: Először hajtottak végre szívátültetést Szegeden. A beteg egy 35 éves szegedi nő, akinél második terhessége következtében súlyos szívbetegség alakult ki. A sikeres műtétet a Dr. Bogáts Gábor főorvos vezette csoport hajtotta végre.
28.: Lapunk több ezer olvasójával együtt ünnepelte 95. születésnapját a Klauzál téren. Az előző napi telt házas Zorán-koncert után egész napos vigadalomra vártuk a város lakóit.
30.: Melegrekord dőlt meg Szegeden: 32,1 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Júniusban leomlott a dorozsmai szélmalom oldala. Fotó: Miskolczi Róbert
Június


1.: Székhelyi József színidirektor távozott a Közéleti Kávéház botrányossá vált estjéről, miután a bekiabálók a lelövését is helyeselték.
László Gábor személyében önkormányzati biztost nevezett ki az önkormányzat a rendelőintézet élére.
8.: Elmosta az eső az Etelka sori sörfesztivált. A rendezők az időjáráshoz igazodva forralt borral kínálták a látogatókat.
9.: A heves esőzés és szél miatt leomlott a dorozsmai szélmalom egyik oldala.
10.: Munka közben gumihengerbe szorult és meghalt egy 30 éves férfi a szegedi gumigyárban.
17.: Június közepén titokzatos hüllő tartotta félelemben az újszegedieket. Többen viperának tűnő kígyót véltek látni kertjükben.
20.: Amputálni kellett az egyik lábát annak a 78 éves férfinak, aki autóbusz alá esett a Mars téri buszmegállóban.
22.: Átadták a szegedi polgármesteri hivatal 280 millió forintból felújított, akadálymentesített szürke épületét.
24.: Először sétálhatott egyet a szabad levegőn Kónya Mária, akin május 26-án szívátültetést hajtottak végre Szegeden.
28.: Kísérleti jelleggel hétvégi éjszakai buszjáratok indításáról döntött a szegedi közgyűlés.

Július végén hőségriadót rendeltek el. Fotó: Schmidt Andrea
Július


1.: A Boldogasszony vendégség című táncjátékkal nyitotta évadját a Szegedi Szabadtéri Játékok. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a produkciót: az előadás második részét elmosta az eső.
2.: Kirabolták az újszegedi Fésű utcai totózót. A rabló kétszázezer forinttal menekült el a helyszínről.
4.: Motoros rabló fosztott ki egy irodát a Madách utcában, a rendőrség közelében. A bukósisakot viselő támadó az iroda egyik női alkalmazottját súlyosan bántalmazta, és több százezer forinttal távozott.
6.: Lezárult a nevezési időszak a Délmagyarország és a Délvilág Szín 5-ös játékára: 1520 kitűnő tanulóval büszkélkedhettünk.
11.: A vásárhelyi Kardos Edina nyerte lapunk Szín 5-ös játékát. Családjával együtt a Párizs melletti Eurodisneylandbe utazhatott.
14.: Ismét sztrájkoltak a szegedi Kossuth Nyomda dolgozói. A vezetés ígéretei ellenére sem utalta át elmaradt munkabérüket. A nyomda egyik dolgozója, Petrovics József elkeseredésében betörte az igazgatói iroda üvegfalát. A 37 éves családapa ellen garázdaság miatt eljárást indítottak.
15.: Döntöttek a szegedi Ikarus gyár bezárásáról. A 156 dolgozónak csoportos létszámleépítés keretében mondtak fel.
22.: Szegedre érkezett George Benson. A világhírű, Grammy-díjas dzsesszzenész nagy sikerű koncertet adott a Dóm téren.
23.: Megmentették a beolvasztástól az alsóvárosi paprikaharangot. Az egyház 940 ezer forintért kapta vissza az öntvényt a harangöntőtől.
28–29.: Kettes fokozatú hőségriadót rendelt el a megyében a tisztiorvosi szolgálat. Szeged több pontján vizes palackokat osztottak a járókelőknek. A szegedi meteorológiai állomáson rekordmeleget: 35 fokot mértek.

Augusztus

1.: A Pick Szeged Rt. 77 dolgozóját bocsátotta el. Eredetileg 160 embert küldtek volna el, de a piaci helyzet kedvező változása miatt megfelezték a létszámot.
6.: Hatvanötödik születésnapja alkalmából a városházán köszöntötték Gregor József operaénekest, Szeged díszpolgárát.
12.: Bemutatták a szabadtéri legnagyobb érdeklődéssel várt produkcióját, a Rómeó és Júlia musicalváltozatát. A telt házas előadások napjaira a város összes szálláshelyét lefoglalták.
20.: Államalapító Szent István napján Árpás András Dániel, a Ságvári gimnázium diákja mondott ünnepi beszédet. A tűzijátékra több tízezren voltak kíváncsiak a rakparton. Sándorfalvát városi rangra emelték.
23.: Özönvízszerű felhőszakadás zúdult a megyére. Tápén 100-150 ház került veszélybe: az esővíz utcákat öntött el.
24.: A török bíróság első fokon az édesanyának, a szegedi Bogosné Papp Edinának ítélte Tüysüz Mehmet Karcsikát, akit török állampolgárságú apja hamis úti okmányokkal csempészett ki Magyarországról.
27.: Harmincezer látogató fordult meg a Szegedi Ifjúsági Napok rendezvényein. A harmadik SZIN sikeres volt, de nem nyereséges.

A Délmagyarország új székházának alapkövét Szammer István, a lapjainkat kiadó Lapcom Kft. ügyvezető igazgatója rakta le szeptemberben a Szabadkai úton. Fotó: Schmidt Andrea
Szeptember


1.: Paprikakötözési Guinness-rekordot állítottak fel a Széchenyi téren – ezzel elkezdődtek a szegedi fűszerpaprikai napok. A paprikafüzér hossza 698 méter, tömege ötven mázsa lett.
2.: Megkezdődött a kilencedik nemzetközi tiszai halfesztivál. Az ügyészség szerint Székhelyi József színigazgató nem követett el bűncselekményt azzal, hogy a szabad demokraták márciusi, Szegeden tartott kongresszusán felolvasta pamfletjét, amelyben Orbán Viktort, a Fidesz elnökét Tokaj hímvesszejének titulálta.
10.: A magas talajvíz miatt továbbra sem lehet koporsós temetéseket tartani a szegedi temetőkben.
14.: Jogerőre emelkedett a Mars téri beruházás építési engedélye, elkezdődött a piac rekonstrukciója.
16.: Chagall-kiállítás nyílt a szegedi várban. A francia festő litográfiái mellett három olajfestményét is kiállították.
17.: Hetvenötödik születésnapját ünnepelte Gyulay Endre szeged-csanádi megyés püspök, aki tizennyolc esztendeje áll az egyházmegye élén.
25.: Kétezer hívő ünnepelte a szegedi dómban az egyházmegye alapításának 975. évfordulóját. XVI. Benedek pápa levélben köszöntötte az ünneplőket.
29.: A jövő sajtóközpontjának, a Délmagyarország új szerkesztőségének alapkövét rakta le Szammer István, a lapjainkat kiadó Lapcom Kft. ügyvezető igazgatója a Szabadkai úton. Az ünnepségen beszédet mondott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.
30.: Tizennyolc roma családot költöztetnek ki a szegedi reptér melletti életveszélyes ingatlanokból. Az érintettek a felkínált ingatlanokkal elégedettek, a roma jogvédők kitelepítést emlegetnek.

A dóm felszentelésének 75. évfordulója alkalmából nagyszabású ünnepséget rendeztek októberben. Fotó: Frank Yvette
Október


3.: Hat év börtönre ítélik első fokon Kumbor Tibor Csongrád megyei volt főnyomozót bűnszövetségben, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett zsarolásért és csalásért.
4.: Beiktatták az új vezetőséget a rendelőintézetben. A főigazgató Tálosi László, a gazdasági igazgató Tóth János, az orvosigazgató Varga Lajos lett. Perjési József korábbi gazdasági igazgató közös megegyezéssel távozott az intézményből. Csenke László volt orvosigazgató a rendelő alkalmazottja maradt.
11.: Kiderült, hogy a szegedi közoktatási intézmények az éves energiaköltség-keretük 92–95 százalékát felhasználták. Az ellenzék rossz tervezésről beszél, a szakember szerint túl hideg volt a tél.
14.: Átadta az első vidéki szinkronstúdiót Szegeden Rudi Zoltán, a Magyar Televízió elnöke. A külföldi filmek így már szegedi színészek hangjával válhatnak sikeressé itthon.
19.: Péccsel együtt Szegedet javasolta a kormány Európa kulturális fővárosának 2010-ben.
Megkezdődött a betegcsereper tárgyalása a Szegedi Városi Bíróságon. A négy vádlott – két orvos, egy beteghordó és egy ápoló – tagadja bűnösségét az ügyben. A vád szerint tavaly nyáron egy tévedésből megműtött idős férfi az ő gondatlanságuk miatt halt meg.
23.: A Nagy Imre-emlékműnél Tóth Ilona, a Tömörkény gimnázium diákja mondott ünnepi beszédet.
22–24.: Ukrán katonai és politikai vezetők vettek részt a Szeged Biztonságpolitikai Központ által szervezett háromnapos szemináriumon. A kelet-európai térség stabilitásának és demokratikus átmenetének segítését szolgáló központ ezzel a balkáni térséget követően Ukrajnát is bevonta a békepartnerség és együttműködés szegedi folyamatába.
24.: Hetvenöt éve szentelték föl a város jelképének számító szegedi dómot, ami az ország egyetlen huszadik században épült katedrálisa.
28.: A Csillag börtönben átadják a tényleges életfogytiglanra ítélt tizenhárom magyar sorozat- és rablógyilkos külön körletét.
30.: Látogatórekorddal zárult a szegedi Chagall-tárlat. Hat hét alatt közel 28 ezren látták a várban a remekműveket.

November

2.: Veszélybe került a huszonegy szegedi alapfokú művészeti intézmény működése az állami normatíva 25–30 százalékos jövő évi csökkentési terve miatt.
4.: Nyílt levélben kérte a szegedi Fidesz-frakció a miniszterelnököt a művészeti iskolák támogatásának megtartására. A petíciót elsőként Pászti Ágnes kulturális tanácsnok írta alá.
Rektori biztost neveztek ki a SZTE Mezőgazdasági Főiskolai Karára az intézmény magas költségvetési hiány miatt. A hiány oka, hogy az agrárhallgatók utáni állami normatíva a felére csökkent.
7.: Ötéves kislányával együtt szállította el a Szepark pókautója a belvárosból egy szegedi férfi kocsiját. Az önkormányzati cég először elhárította a felelősséget, majd elnézést kért.
13.: Kínai templomot avattak a Cserepes soron, hogy az itt élő ázsiai kereskedők is gyakorolhassák vallásukat.
14.: Alkotmánybírának választották Balogh Elemért, az SZTE Állam és Jogtudományi Karának tanszékvezető egyetemi tanárát, aki Botka László riválisaként indult a 2002-es polgármester-választáson.
16.: A Magyar Honvédség és az önkormányzat közösen ünnepelte a 108 éves dorozsmai Molnár Gergelyt, az ország legidősebb férfiját. A két háborút is megjárt veterán megkapta az I. Osztályú Honvédelemért kitüntetést.
Felszámolást kezdeményeztek a szegedi Kossuth Nyomda volt dolgozói, mert az ügyvezető a telephely eladása ellenére sem fizette ki az elmaradt béreket, végkielégítéseket.
19.: Szőregen átadták a 170 millió forintból fölépült művelődési házat. Ez az elmúlt 50 év legnagyobb közművelődési beruházása Szegeden.
22.: Egy gyerekkorú utas bántalmazásával vádoltak meg egy villamosvezetőt lapunk fórumában. Az SZKT vizsgálatot kezdett az ügyben.
24.: Okirat-hamisítással vádolták meg Savanya Norbert, egykori szegedi búvárúszót, aki öt hétig úgy járt el ügyvédként, hogy nem volt meg a jogi diplomája.
25.: Felszámolás indult az Ikarus Szegedi Alkatrészgyártó Kft. ellen. A dolgozók elmaradt munkabérükért tüntettek.

A határidő lejárta előtt, december 10-én átadták az M5-ös autópálya Kiskunfélegyháza–Szeged közti szakaszát. Fotó: Karnok Csaba
December


1.: Fegyelmi terhe mellett elbocsátották állásából Gaál Istvánt, az intézmény volt főigazgatóját, aki áprilistól tanácsadói státusban volt a rendelőintézetben.
Felszámolás kezdődött a Szegedi Ruhagyár veszteséges „maradéküzemével" szemben. Nyolcvanan kerülnek utcára.
8.: Átadták a Somogyi, a Kelemen, a Kölcsey és a Kárász utca által körülzárt, 500 millió forintból felújított épületegyüttest a belvárosban.
9.: József Attila nevét vette föl megnyitásának első évfordulóján az SZTE Tanulmányi és Információs Központja.
10.: Átadták az M5-ös autópálya Kiskunfélegyháza–Szeged közti, 90 milliárd forintból épült szakaszát. A szalagot Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter és Botka László polgármester vágta át. Lapunk és a város nagyszabású rendezvénnyel ünnepelte a várva várt eseményt.
13.: A fogyasztók megtévesztése miatt följelentést tett a Pick Rt. a Gazdasági Versenyhivatalnál, ugyanis itthon és külföldön is téliszalámi név alatt forgalmaznak egy osztrák terméket a boltokban.
65 éves korában elhunyt Annus József író, a Tiszatáj folyóirat és a Szabad Föld egykori főszerkesztője, a város volt országgyűlési képviselője.
22.: Véget ért lapunk az Év babája versenye, amelyen tizenhatezer olvasónk szavazott a több mint ezerötszáz gyermeknevezőre. A fődíjat, a százezer forint értékű Metro vásárlási utalványt a 22 hónapos, szegedi Kotormán Kata nyerte.
23.: Illegális élelmiszerfeldolgozó-üzemet találtak Öttömösön. A megyei élelmiszerellenőrök 93 tonnás készletet foglaltak le a helyszínen.
27.: Az önkormányzat döntése értelmében legkésőbb 2006 márciusáig fel kell újítani a Hági éttermet.
28.: Négy tonna öttömösi savanyított paprika megsemmisítéséről döntött a megyei élelmiszer-ellenőrző állomás.
30.: December 30-áig kellett volna lebontania Mars téri bódéját Bunkóczi Menyhértnek. A kereskedő 2006. január 15-éig kapott haladékot.

A DÉLMAGYARORSZÁG SAJTÓADATBANKJA ALAPJÁN AZ ÖSSZEÁLLÍTÁST KÉSZÍTETTE: FAZEKAS GÁBOR–KISS GÁBOR GERGŐ–SZABÓ C. SZILÁRD–TOMBÁCZ RÓBERT

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petárdázások és egy sajtlopás volt az összes rendbontás

Szeged belvárosában petárdadobálók miatt indult szabálysértési eljárás, a Pulcz utcában egy… Tovább olvasom