Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Ami ingyen elvihető

Építési törmelék, tonettszék, pulikutyus, doromboló kandúr, párna, virágcserép – csak néhány, ingyen felajánlott dolog a Déli Apróból. A cicák nem nagyon találnak gazdára, a műszaki cikkeket viszont még aznap elviszik.
– Legalább húsz érdeklődő telefonált az ingyen felkínált ágy miatt, az elsőnek oda is adtam – mesélte egy szegedi nő. Az egyébként használható sezlon rossz véget ért: az új gazda helyben szétrugdosta, úgy pakolta fel az utánfutóra, mondván, jó lesz tüzelőnek.

A Déli Apró Ingyen elvihető – Ingyen keresem rovatában hétről hétre többtucatnyi hirdetés jelenik meg. Akadnak, akik bútort, állatot, építési törmeléket, műszaki cikket kínálnak, mások pedig keresnek: hűtőt, DVD-lejátszót, ruhát. A feleslegessé vált dolgoktól nem lehet minden esetben könnyen megszabadulni, mutatja István példája. A szegedi férfi vásárolt egy lakást, s a korábbi tulajdonosnak akart segíteni az ingatlan kiürítésében. A hagyatékból megmaradt párnákon, bútorokon és gáztűzhelyen alig bírtak túladni. – Körülbelül tízen érdeklődtek, főként régiségkereskedők, nem pedig olyanok, akik tényleg rá lettek volna szorulva ezekre a dolgokra. Régi képeslapokat, bőröndöt kerestek – mondta a férfi.

Az apróhirdetésekben nagy sikerük van az ingyenesen kínált műszaki cikkeknek. Egyetlen egy nap alatt talált új gazdára egy márkás, színes számítógép-monitor. – Régebbi monitor volt, már nem használtam. Ezer forintnál nem ért többet, úgy gondoltam, inkább odaadom ingyen valakinek, aki örül neki – mondta Norbert. A monitort már elvitte a boldog új tulajdonos, de még napokkal később is csörgött Norbert telefonja.

Az érem másik oldala

Szerény körülmények között élő családok, gyermekeiket egyedül nevelő anyák is kérnek segítséget az Ingyen elvihető – Ingyen keresem rovatban. Egyikük – élethelyzete miatt röstelkedve neve elhallgatását kérte – elmondta: kétszer adtak fel hirdetést, s mindkét alkalommal kaptak segítséget. Volt, aki több zsák nagyon jó minőségű ruhát vitt nekik, márkás sportkabáttal, vadonatúj kiscsizmával. Mások könyvet, gyerekjátékot küldtek. Sőt, akadt olyan nyugdíjas néni, aki kétezer forinttal járult hozzá a gyerekek karácsonyi ajándékához. Akadnak olyanok is, akik a megszokottól eltérő dolgokat kérnek: szétnyitható mobiltelefont, hasizomfejlesztő gépet, szobakerékpárt, nyomtatót – ingyen.

A hirdetések feladóit kérdezgetve szomorúan állapítottuk meg: a cicák a kutyának sem kellenek. A több hete meghirdetett, nyolc hónapos, dorombolós fekete kandúr nem talált még új gazdára. Még csak nem is érdeklődtek iránta. Az ingyen elvihető pulikutyust viszont sokan befogadták volna, még Szentesről is telefonáltak. Az egy hónapja meghirdetett egyéves pulilányt még aznap elvitték. – Három pulink volt, egyet ajánlottunk fel ingyen. Gyermekes családhoz került, nagyon örültek neki – mondta Mezei István, aki rendszeresen hirdet ebben a rovatban. A szegedi férfi ingyenes apróhirdetés útján bútorokat is adott már rászorulóknak. Használtan eladni nem volt érdemes, de mivel még jó állapotban volt, más örömmel elfogadta. A régi számítógépüknek is így találtak új gazdát, az egy kétgyermekes családhoz került. Mezei István annak örült, hogy nem foglalja tovább otthon a helyet, az új tulajdonosok meg annak, hogy ingyen kapták meg a gépet.

Aki keres – talál. Például madarat. Az egyik szegedi állatszerető szívesen elfogadja mások megunt kisállatait. – Magánházban lakom, tízféle kisállatom van, köztük zebrapinty, nimfapapagáj. A műhelyemben van a kalitkájuk, ott csicseregnek nekem – mondta Kőműves Zoltán, aki hetente legalább három hirdetést ad fel, más témákban is. – A hirdetés útján kaptam már hullámos papagájt, tengerimalacot, húsvét után kisnyulat is. Ha kapok egy állatot, mindig viszek valami ajándékot hálaképpen érte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Séta a zenélőóra bábuihoz

A szegedi Dóm téren látható zenélőóra bábuit az 1959-es felújításkor a szegedi Csúri Imréné Hódi… Tovább olvasom