Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Amikor sofőrre támadnak

Szeged - Egy hét alatt két tömegközlekedési jármű vezetőjét érte támadás Szegeden. Magyarországon majdnem mindennap történik valamilyen atrocitás a járatokon.
Hét nap leforgása alatt Szegeden két közfeladatot ellátó személyt bántalmaztak: egy buszsofőrt és egy villamosvezetőt.

– Általában kétévente történik olyan konfliktus, amikor tettlegességig fajul a járművezető és az utas közötti nézeteltérés – mondja Dózsa Gábor, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója. – Az utóbbi időben országszerte megszaporodtak az ilyen jellegű támadások. A járművezetők nem tehetnek mást, mint hogy magukra zárják a vezetőfülke ajtaját. Azt tanítjuk a továbbképzéseken is, hogy konfliktus esetén ne használjanak önvédelmi eszközöket. Egy trolibuszvezető nő poroltóval védte magát, amikor támadói nekirontottak.

A tömegközlekedési morált jellemzi, hogy az utóbbi időben szinte nem múlik el nap atrocitás nélkül. A felbőszült, vagy valami tudatmódosító szer hatására felbátorodott utasok menet közben megrugdossák, leköpködik a vezetőfülke ajtaját.

– Vélhetően a feszült társadalmi helyzet, a rossz anyagi körülmények és az ezzel járó stressz teszi ingerlékenyebbé az embereket, ám ez nem mentség az effajta viselkedésre – magyarázza Szeri István, a Tisza Volán Zrt. vezérigazgatója. – Remélem, nem süllyedünk oda, mint a brazíliai tömegközlekedés, ahol golyóálló plexivel kell védeni a sofőrt az utasoktól!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dalol és főz Meixner Nikolett

Sokan cserélnének azokkal az alsós kisdiákokkal, akiknek majd Meixner Nikolett simogatja buksi fejét – a 19 éves, hódmezővásárhelyi szépség általános iskolai tanítónak készül. Tovább olvasom