Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Ámokfutó bliccelő: ütött és rúgott a szegedi hajléktalan nő

Szeged - Megütötte és megharapta az ellenőrt, majd később ugyancsak megharapta az őt előállító rendőrt is egy hajléktalan nő csütörtökön Szegeden.
A középkorú nő ámokfutása csütörtökön délután kezdődött a villamoson. Az ellenőrök az utasok menetjegyeit ellenőrizték, ekkor értek oda a 45 esztendős asszonyhoz, akinek sem jegye, sem pedig bérlete nem volt. Az ellenőrök kérték az igazolványát hogy adatait felírják és a büntetést kiróják rá, de azt nem volt hajlandó átadni. Az Anna kúti megállóban azután a nő fogta magát, és leugrott a járműről, majd elfutott. Az ellenőrök nem hagyták annyiban, utánaeredtek. A nő felszállt egy, a közeli megállóban várakozó buszra, az ellenőrök pedig utána. Közben a rendőrséget is értesítették. A nő erre elkezdett hisztériásan kiabálni, majd az egyik ellenőrt mellkason ütötte, ezt követően pedig a papucsát kézbe véve orrnyergen találta őt. Az ellenőr megpróbálta lecsitítani és leültetni az egyik ülésre, ám a nő ezt sem hagyta annyiban, megharapta az ellenőr kézfejét.

A mentők a kiérkező rendőrök kíséretében beszállították a klinikára az asszonyt, ahol ellátták apróbb sérüléseit. Mielőtt a rendőrök onnan előállították volna, a nő fogta magát, és egy hirtelen mozdulattal futásnak eredt, a rendőrök pedig utána. Egyikük nem messze utolérte az asszonyt, ám az a rendőrnővel szemben sem riadt vissza az erőszaktól, combon rúgta, majd pedig az ő kezét is megharapta.

A harcias asszonyt végül előállították a rendőrkapitányságra, majd kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette őt.

Vele szemben a Szegedi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette gyanújával indított büntetőeljárást, egyúttal feljelentést tett hivatalos személy elleni erőszak miatt a Nyomozó Ügyészégen - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Olvasóink írták

77 hozzászólás
 • 77. Sportplusz 2010. május 29. 20:05
  „a DM .-ben is láttam a "szerencsétlen" ellenört .. megharapták .. stb .. de , hogy Ő hogyan viselkedett arrol 1 szó sincs ..most is fentartom - tapasztalataim alapján- a véleményem a " közfeladatot ellátokrol " , hogy modortalanok.. agrasszivek .. !! .. CSAK!! a náluknál gyöngébbet szankcionálják .. .. ha majd ,minden bliccelő , zsebes után futnak stb. akkor nem szolok semmit .. most már én is sajnálom Őket " hibáztak " rögtön a kommandosokat kellet volna hivni olyan tulerő állt velük szemben .. !!?? ( megj: láttam én ellenört csikket eldobni a megálloban .. ez is szabélysértés ..ilyenkor mi hivjuk a rendőrt .. és az ellenőr minket harap meg !?? )..”
 • 76. 620829 2010. május 29. 11:03
  „Isaac...igazságod van-sajna ma magyarhonban divik bunkónak-erőszakosnak-deviánsnak és európaiatlannak lenni...........nagyon messze az európai minőség még....max 30%.....és kb be is löttem a lakosság arányában.....sajnálatos...nem kell mást tenni-csak kimenni és egy fél órát közlekedni-erőszakosság-udvariatlanság.....stb...........hát?????????számomra undor ami mitt megy......kis köcsog bmwz4 roadster mögöttem dudál mert megálltam a gyalogosátkelőnél a csillagtérem......kismama és 3 nagyon nehezen járó nyugdíjast elengedtem...roadsterből középső ujj ki...látom a tükörben egyedül ül egy kis emberke benne...vészvillogó és odamentem a kocsihoz...ekkor már felhúzta-mert látta-hogy sajna rossznak intett be...ő vagy 50 kilóval nehezebb és nem hájból va a ++++++...............a többi lényegtelen.......a lényeg:magázva sápítozva bocsánaatkérés,,,,,,,,no kedves rendőrök....ezt kéne csinálni és rend lenne.......vagy káosz lesz vagy rend....de már az előbbi van!!!!!!”
 • 75. saturnus 2010. május 29. 10:00
  „Azt figyeljétek amikor a bodza szedők felszállnak ők a zsebesek és mindig többen vannak demég többen akik nem bodzaszedők.Mikor tanulják már meg végre SOK LÚD disznókat győz le.”
 • 74. mamek77 2010. május 29. 09:17
  „Ha olyan fenemód bíráljátok az ellenőröket, ti mi a fenét tennétek a helyükben? Nyilvánvalóan, akit jogtalanul használja a szolgáltatást azt megbüntetik, meg kell büntetniük. Mert ti a helyébe bepróbálkoznátok egy 120kilós kigyúrt lápinégerrel, mi??? Na persze...”
 • 73. Isaac_Krawinski 2010. május 29. 01:19
  „Nézzük a tényeket! Valaki használt egy szolgáltatást (a nő a villamoson utazott), jogtalanul (nem vett jegyet). Idáig rendben? Az utas, felszállván a villamosra, elfogadja az utazási feltételeket. Az utazás egyik feltétele az érvényes jegy vagy bérlet. Még mindig követhető? A nő egyikkel sem rendelkezett, ezért a közfeladatot ellátó személyek (ellenőrök), az utazási feltételeknek megfelelően megpróbálták kizárni az utast az utazásból, illetve a megfelelő mennyiségű pénzbírságot kiszabni. A nő, azzal, hogy felszállt a villamosra, elfogadta az utazási feltételeket. Tehát, érvényes jegy vagy bérlet nélkül ő is kizárható az utazásból, minden minden más utas. Az, hogy hajléktalan, nem mentesíti az ilyen irányú kötelezettségei alól. Akkor miről is beszélünk most?
  A tények nehéz dolgok, ezért sokan nem is vesznek róluk tudomást. I.”
 • 72. CSAK 2010. május 28. 23:54
  „Tisztelt Sportplusz!

  Abban egyetértek, hogy a törvény Mindenkire vonatkozik, így a szabályok is, de a 60. hozzászszólás, amelyet Ön küldött be éppen arról tesz tanúbizonyságot, hogy Ön sem nézi jó szemmel a hajléktalanokat a korzón amint a járókelőket inzultálják. Akkor most miért áll ki ilyen hevesen egy olyan személy mellett aki lehet hogy az incidenst megelőzően éppen a Kárász utcán kéregetett. A cikk címében is benne van, hogy egy hajléktalan nő "az ámokfutó bliccelő". És azt meg végképp nem értem, hogy a rendőröknek miért esett, mikor még mentőt is hívtak rá. Tény, hogy a cikk elmondása szerint utána előállították volna, de mostmár hivatalos személy elleni erőszak miatt is felelnie kell a bíróságon.”
 • 71. Sportplusz 2010. május 28. 23:16
  „T 70.. nem is tudjuk ki volt a hölgy ,de a tapasztalataim alapján, ahogy ezek a " közfeladatosok " viselkednek nem is csodálkozom a hölgy reakcioján ..őt is meg kellene hallgatni ..biztos volt oka rá amit csinált ..lehet 1 szájbavágást is megérdemeltek volna ha tudnánk az igazságot !! ? most is állitom hogy "EZEK " élösködök ..”
 • 70. catroot 2010. május 28. 23:07
  „Sportplusz 2010.05.28. 22:50

  Ebben igazad van, hogy mindenkit ugyanúgy "szopassanak", ezzel egyetértek. Bár a vakarék nő, aki harapdál, hát normális helyen nem várta volna meg a rendőr, hogy megharapja, hanem min. kapott volna egyet a sokkolóval... Itt megy ez a bazári előadás, ebben az országban.”
 • 69. Sportplusz 2010. május 28. 23:04
  „t. 67. A HÖLGYNEK IGEN NEM VOLT BÉRLETE ŐT TUDTÁK " üldözni " " ELFOGNI " DE AKKOR MÁS BLICELÖT MIÉRT NEM KAPNAK EL ??! EGYSZERÜ MERT FÉLNEK ..!! NAGY POFA CSAK AKKOR VAN HA LÁTJÁK , HOGY " ERŐSEBEK" .. A BLICELŐNÉL ..MÁSKOR KUSSOLNAK ..OTT ÁLLNAK A BANKOK ..ÜZLETEK AJTAJÁNÁL .. MINDENKIBEN A TOLVAJT NÉZIK ..NÉHA HÁNYIGEREM VAN BEMENNI 1 HIVATALBA I OTT IS OTT POFÁTLANKODNAK .. UGY VISELKEDNEK MINT HA ŐK LENNÉNEK A MINDENHATOK ( LSD. öNKORMÁNYZAT .. HUSZÁR U . ) egyszoval " ezek " élősködök" a mi pénzünkön mert t. képen semmi hasznuk!! Ennyi ..”
 • 68. Sportplusz 2010. május 28. 22:50
  „T 63. mi nem az ellenőrök munkáját degradáljuk , hanem a NAGYKÉPÜ , UDVARIATLAN MODORUKAT KIFOGÁSOLJUK ... és azt , hogy nem midenkivel szemben járnak el egyformán .. idösekel .. diákokal szemben nagyon szigoruak.. DE ha látják az erőfőlényt ..akkor bizony nem szaladnak, nem merik " üldözni " a bliccelőt ( Bpest.. Metro. Nyugati .: 4-5 roma fiatal egyszerüen félre lökte őket.. Árpád -hid :.. jo ötésü fiatal csak anyit mondott " huzzatok el mert a sin alá váglak " . Szeged 1es villamos : kb 100kilos pasi csak anyit mondott " KUSS ." nagy csönd .. itt sem volt " üldözés " MOST ITT A HŐLGYET BIZONY ÜLDÖZÖBE TUDTÁK VENNI??!! HÖSIES MUNKA .) ..nem arrol van szo , hogy ingyen utazzon ..blicceljen valaki ..hanem akkor mindenki egyenlö elbirálás alá essen .. ne csak egy védetlen valakivel, hanem mindenkivel szemben alkalmazzák a" törvény szigorát" .. " erejüket ".. és üldözzék a csalokat”
 • 67. CSAK 2010. május 28. 22:31
  „Tisztelt 66. Besenyő_Pistabácsi!
  Lehet, hogy undorító szakma, de fizetnek érte és nem a segélyekből vagy kukából élnek!
  Amúgy nem talált! Egyetemi hallgató vagyok 2 kisgyermekkel! :)
  De szeretem a dolgokat szubjektíven nézni! Azonban van egy két dolog amit nem szeretek, mint például a hajléktalan kéregetők és kuktoristák, mert a kisgyermekeimnek elég nehéz elmegyarázni, hogy a bácsi vagy néni miért ehet a kukából és miért turkálhat benne és mindezek mellett az sem egy egyszerű, amikor felkiabál a gyermek hogy fújjj de büdös az a néni vagy bácsi. Mert a gyermek-száj már csak ilyen! Amúgy én sem csinálnám ezt a munkát semmi pénzért, ezért is tanulok, de van aki ezt nem teheti meg és akkor már inkább ezt csinálja és ne a dolgos emberek járulékbefizetéseiből "élősködjenek". Azt elismerem, hogy minden kasztban vannak bunkó emberek, de nem hiszem, hogy valakit a munkája miatt kellene elítélni. Sajnos mi Magyarok szeretünk általánosítani, ezért is írtam az előbbi kommentet, hogy HAHÓ; nem mindenki tahó, aki dolgozik. És mindezek mellett amikor még én is igénybe vettem a tömegközlekedést mindig volt bérletem és ha kérték megmutattam és továbbmentek! Nem kerültem velük soha konfliktusba!
  De, hogy teljes legyen a kép! Mint minden társadalmi körben a kisebbségi komplexussal küzdő emberek hajlamosak a túlkapásra. De ebben az esetben a "Hölgynek" nem volt sem jegye, sem bérlete!”
 • 66. Besenyő_Pistabácsi 2010. május 28. 22:09
  „63. CSAK!
  Nekem kicsit büdös ez a nagy magyarázkodás ellenőr szemszögből! Undorító egy szakma! :(”
 • 65. hb 2010. május 28. 22:09
  „constantin azért ne lopjál már lázár ervintől... a fogas verset ő írta, vagyis bruckner szigfrid mikor fájt a foga...”
 • 64. anya.agnes 2010. május 28. 21:00
  „emberek látattok már ellenőrt bodza szedötöl jegyet kérni?? vagy autosoktató mellet vezetni tanuló bodza szedöt?? na majd ha ilyet láttok fotozzátok le...és majd akkor a hajléktalanokat is el lehet itélni :):):):)”
 • 63. CSAK 2010. május 28. 20:28
  „Tisztelt Kommentelők!

  Nem hiszem, hogy ilyen szintem le kell degradálni a munkájukat végző embereket! Nem tudom Önök mit szólnának ha az egyik kollegája viselkedése alapján ítélnék meg az egész munkahelyet, köztük Önöket is! Mellesleg szegény, hajléktalan asszonynak sem bérlete, sem jegye nem volt és ha hajléktalan valószínű munkája sincs tehát ráér gyalogolni! Köztudott, hogy a munkanélküliségi kimagasló a régiónkban, tehát ha valaki biztonsági őrnek esetleg ellenőrnek szegődik nem feltétlenül azért van hogy a koszos, büdös hajléktalanokat szívassa hanem azért mert nem akar az "állam terhére lenni" esetleg hajléktalanná válni! És gondoljanak csak bele, ha egy koszos és büdös hajléktalan állna Önök mellett egy tömegközlekedési eszközön, biztos nem örülnének neki és háborognának az ugyancsak "bunkó, paraszt" vezetőnek, hogy miért engedte fel a buszra! Mellesleg honnan tudja kedves Kommentelő, hogy ez az asszony az incidens előtt 5 perccel nem a " korzoron inzultálta a járokelőket". :)”
 • 62. Szemif 2010. május 28. 20:09
  „60. Egy jótékonysági estet ne rendezzünk eme dicső honfitársunk tiszteletére? Ő lenne az új Rózsa Sándor? Elég durva, hogy van olyan kommentelő, aki megpróbálja azokra "csúnya, modortalan, goromba" ellenőrökre kenni, ez kb. "a nem én törtem el az állkapcsán, hanem ő jött neki az öklömnek" magyarázat.”
 • 61. Rosmary53 2010. május 28. 19:28
  „Piréz amazon...”
 • 60. Sportplusz 2010. május 28. 19:18
  „.. azért nézzünk már 1kicsit a dolgok mögé ..lehet a hölgy viselkedésését , az általában agressziv ..udvariatlan.. nagyképü ( ez az eddigi tapasztalatom , sok ismerősömhöz hasonloan!!) " ellnörök " váltották ki .. azt hiszem sokunkban felmegy a pumpa .. mikor " ezek " az un. közfeladatosok ( normális munkát NEM válalók !!) .. akár villamoson .. bankok ..áruházak ajtajában .. az uj " napfény fürdő is tele van velük .. arra a néhány vendégre. minden ok nélkül kötnek bele a tisztességes polgárokba !!.. most is valami höstettként állitják be , hogy 1asszonyt " üldözöbe " vettek és rendőri segitséggel " megfékeztek " holott - -gondolom- ha normálisan viselkednerk vele szemben nem lett volna probléma ..hol vannak pl. a tiszapartrol " ezek " mikor több tucat fiatal a klinikák előtt ricsajozik .. reggelre üveg halmazt hagyva maguk után ?? hol vannak a rendőrök ..a korzorol., ahol a kéregetők ..hajléktalanok inzultálják a járokelőket !!?? .. a rakparton száguldozo motorosok egyszerüen bemutatnak nekik!! csoro asszonyt aztán valojában a semmiért meghurcolják ...”
 • 59. Besenyő_Pistabácsi 2010. május 28. 18:16
  „Az ilyen mocsok bliccelőket le is kell csukni példát kell statuálni a törvény minden szigorával! Csak a kis piti bűnözőket, a milliárdos csalókat kell szabadlábra helyezni, mint Kulcsár Attilát ugye emberek?”
 • 58. bigroy 2010. május 28. 17:46
  „47.Tomth......Nem kellene általánosítani a biztonsági örökkel kapcsolatban...nem mindegyik olyan aminek leírtad őket! Én 6 éve dolgozom mint bizt.őr,előtte 25 évig fizikai munkát végeztem azaz nem volt "büdös" a munka!!!!!
  Sajnos sok olyan van köztünk akire ráillik az amit mondtál de a többség nem olyan ne a discókban lévő kidobókkal azonosítsd a biztonsági őröket azok csak egy kis rétege a szakmának!
  Ne csak a diszkóba menj be és ne csak az ottani őrökkel beszélj!!!
  Lekicsinyled z őröket de ha épp egy bizonyos helyen megtámadna valaki akkor nagyon jól jönne ugye ha segítene a biztonsági őr!
  A munkám során sokkal több olyan civil emberrel találkoztam akik sokkal bunkóbbak mint egy őr!!”
77 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vevő a közönség a musicalre

Megkezdték a Dóm téren a szabadtéri nézőterének felépítését. Az idei programból a két musicalre kíváncsiak a legtöbben. Tovább olvasom