Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Angyaltalálkozó a Móra-múzeumban

Szeged - Angyaltalálkozót rendeznek a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A cél, hogy minél több angyal lelkű vagy küllemű lény gyülekezzék december 3-án, szerdán a helyi kultúra angyali helyszínén, a Kultúrpalotában.
Igazán a mennyekben érezheti magát az, aki ellátogat Adventben a Móra-múzeumba. A „látta Isten, hogy jó..." elnevezésű bibliai műkincskiállítás mellett, a karácsonyi készülődés jegyében, három komolyzenei programmal várja látogatóit a kulturális intézmény. December 3-án, szerdán, 18 órától Gorbunova Natália hárfaművész és tanítványai, december 10-én, szerdán, 18 órakor Petrás Mária népdalénekes, december 14-én, vasárnap, 18 órakor pedig a Weiner kamarakórus ad koncertet.

Az adventi hangulatú előadások közül a legkülönlegesebbnek a hárfa koncert ígérkezik, amelynek főszereplői az angyalok lesznek. Nem csupán a fellépő gyermekek viselik majd az Isten küldötteinek ruháját, de a látogatókat is erre biztatják a szervezők.

Az éteri hangulatot angyalos zene, mesék és versek teremtik meg, az egyes hárfaszámok mellett. Ezen túl különleges információkat is megtudhatunk ezeknek a szellemi lényeknek a születéséről, feladataikról és természetükről. Választ kaphatunk érdekes kérdésekre, miszerint van e testük, mindegyikük jó e, s hogyan, miben tudnak segíteni az embereknek.

A Biblia szerint az angyalok Isten által teremtett, de örökké létező, természetfeletti lények, akik önálló személyiséggel rendelkeznek. Az Úr akaratát teljesítik mindig, üzeneteket továbbítanak, védelmezik az embereket, különösen a gyerekeket. A keresztény felfogás szerint nincs nemük, a zsidó hagyomány hímneműnek tartja őket.

A Bibliában számtalan utalás található a jóságos, önzetlen és tiszta lényekre, akik a koncert időtartama alatt, láthatóvá is válnak. S hogy valóban így lesz-e? Váljanak angyallá, s öltsenek magukra angyali kiegészítőket – javasolják a rendezvény szervezői.

Olvasóink írták

  • 1. CsImre 2008. december 01. 23:22
    „Még jó, hogy nem angyalbőrbe :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfojtja a sejteket a gáz

Szeged - Minden fűtési szezonban tragédiát okoz a szén-monoxid: a mostaniban halálos mérgezés még… Tovább olvasom