Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Anna-napi búcsút tartottak Algyőn

A vasárnap tartott Anna-napi szentmisén kapott szellemi táplálék után jól fogyott a templom előtt felállított búcsúban a gumicukor, a törökméz és a kakasos nyalóka.

A település lakossága római katolikus vallású, védőszentjük Szent Anna, aki a keresztény hagyomány szerint Szűz Mária édesanyja volt. A lakosság védőszentjéről nevezett el római katolikus templomát is. A magyar néphagyományban Szent Annát – különösen a dél-alföldön – Kedd asszonyaként tisztelik. A legendák szerint az asszonyok ezen a napon nem vállaltak napszámot vagy robotot. Bálint Sándor szerint Szent Annát kiváltságos patrónájaként tisztelte az asszonynép, de tisztelték azok is, akiknek foglalkozása valamiképpen a gazdaasszonysággal függött össze.

Anna-napi búcsút tartottak Algyőn - GALÉRIA

A vasárnap tartott Anna-napi szentmisén kapott szellemi táplálék után jól fogyott a templom előtt felállított búcsúban a gumicukor, a törökméz és a kakasos nyalóka. A legkisebbek Minion-os lufik után kuncsorogtak, a nagyobbak az itt felállított vidámpark forgóit tesztelték. A Tájház előtt Bödön – kézműves piacot tartottak. Volt kecskesajt, kistermelői gyümölcsbor és tönkölysüti is. Az EzerJóHáz udvarán hagyományőrző népi játékokat lehetett kipróbálni. A karikadobó, malom, sajtlabirintus, fakosaras körhinta a kicsiket és a nagyokat is vonzotta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi szabad strandokon jártunk: vajon melyik a legnépszerűbb?

A hőmérők higanyszála a 40 fokot kóstolgatta a napokban. Ilyenkor az ember legszívesebben a vízparton hűsöl. Megkérdeztük a szegedieket, hogy idén melyik Tisza-menti szabadstrand a nyerő. Tovább olvasom