Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Anna jól van, de nem mer hazajönni Németországból

Szeged - Jól van, levelezik az édesapjával Juhász Anna, aki szeptemberben egy búcsúlevél és a kutyájuk hátrahagyása után szökött el párjával Szegedről. Azóta kiderült: S. Péter sokakat átvert, Annától több tízmillió forintot csalt ki. Juhász János elfogultság miatt másik rendőrkapitányságra viszi lánya igencsak furcsa ügyét.
– Nem tudom, hol van a lányom, igaz, levelezünk, de a címét nem merte megadni: fél attól, hogy utolérik. Úgy érzi, a Péter által elsikkasztott milliókért őt is baj érheti. Szeptemberi eltűnése óta legalább öt levelet írt, lassan számomra is világossá vált, S. Péter becsapta és meglopta a lányomat – mesélte Juhász Anna édesapja, Juhász János. Megírtuk: szeptemberben Szegedről, egy Ősz utcai lakásból ismeretlen helyre távozott Juhász Anna és S. Péter, a fiatalok csak egy búcsúlevelet és kutyájukat hagyták hátra. Még az ősszel S. Péter ellen nemzetközi elfogatóparancs kiadását indítványozta a rendőrség, miután kiderült, a fiatalember több mint 30 millió forintot csalt ki gyanútlan emberektől.

– Anna leírta, hogy el kellett menekülnie. Most már számomra is világos: nincs itt semmiféle maffia. Egyszerűen kicsalták tőle a pénzt – kesergett Juhász János. – Nem érzem, hogy a megyei rendőrök mindent megtennének, így továbblépek: elfogultságot jelentek be, egy másik megye kapitányságát kérem a nyomozásra – mondta Juhász János, aki hozzátette: „érzem, hogy a lányom áldozat".

Miközben az édesapa kipakolta az asztalra a gyermekétől kapott leveleket, elmondta: Annát öngyilkosságra akarták kényszeríteni, de a lánya ezt nem tudta megtenni. „Péterék minden tartozást a nyakamba varrtak, én tényleg mindent elbuktam, engem teljesen tönkretettek" – olvastuk Juhász Anna édesapjának írt levelében, amelyből az is kiderült: a lány Németországban él, dolgozik, de fél, és nem mer Magyarországra jönni.

– A kislányom bevallotta, hazudott nekem. De csak azért, mert kényszerítették. Németországban dolgozik, próbál új életet kezdeni. Panaszkodott, hogy összeszorul a gyomra, ha magyar szót hall, retteg, hogy egyszer majd érte mennek. Azt írta, csak külföldön döbbent rá, hogy becsapták – folytatta Juhász János.

Az idős férfi kijelentette: nem hagyja, hogy S. Péter megússza a felelősségre vonást, nem hagyja, hogy a lányának élete végéig rettegnie kelljen. – Örülök, hogy él a lányom, de akárhányszor eszembe jut, mit tettek vele, sírhatnékom támad. Nagyon nehezen dolgo-
zom fel ezt az egészet – mondta Juhász János, aki nagyon örült volna, ha találkozik a lányával, de ezt a karácsonyt most külön töltötték.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Minacska 2013. január 20. 17:55
  „mediashreck: Miért tartózkodna Németországban illegálisan? Magyarként Anna EU-s állampolgár, abba az EU-s országba megy, ahova akar.”
 • 21. mediashreck 2013. január 02. 20:38
  „Anna.

  Nekem Kosztolanyi
  "Edes Anna"-ja is eszembe jutott...”
 • 20. mediashreck 2013. január 02. 14:15
  „Köszönöm 19. agi50-nek a segitseget,
  bizony igy van ahogy ö is irja!

  Egy masik dolgot sem ertek.
  Azt irja Anna az edesapjanak, hogy "uj eletet akar kezdeni..."

  Kerdezem en, hogy
  egy "uj elet" az, ha valahol egy orszagban ugy kezdem, hogy
  -illegalisan tartozkodom, feketen dolgozom es bujkalnom kell a rendörseg elöl...????

  Akkor, meg sem merem kerdezni, hogy
  -milyen volt a "regi"...?”
 • 19. agi50 2013. január 02. 08:38
  „18. Egyolvasó -eu. országba ha kiutazol és csak látogatóba akkor minden okéé,(bár akkor is igazolni kell, hogy kinél laksz és miből tartod el magad) de ahogy munkát vállalsz, kell adókártya, eü. kártya, bankkártya állandó bejelentett lakcim, nem használhatod csak az adott ország rendszámú autóját, vagy a sajátodat be kell regisztráltatnod stb. Vannak olyan országok, hogy pl.egy lakásba nm arányába lehet bejelentkezni.. , ezért mediashreck-nek igaza van, ha fekete munkán kapnak rajta akkor nagyon szigoruan büntetik, még eljárás is indul ellenük, amelyben még az eljárási dijat is ráverhetik a feketemunkásra (ami több százezer ft. is lehet) és visszaküldik (kitoloncolják) ahonnan jött. De ettől függetlenül sok feketemunkás van szerte az eu-on belül is, sokan megusszák és évekig dolgoznak kint.”
 • 18. Egyolvasó 2013. január 02. 06:02
  „12. mediashreck 2013.01.01. 20:23

  "(ilyen esetben a nemetek megbüntetik, es kitoloncoljak...)"

  Ne viccelj, hova toloncolják ki?? Vagy ez egy újévi vicc???”
 • 17. uborka 2013. január 01. 22:27
  „Bla, bla, bla, mindenkinek van baja problémája, oldja meg !!!!!!!! A családomat 3 éve verte szét az állam, mit tudtak a gyerekek csinálni, külföldre mentek , Hazát építeni. Fölös a sírás, rívás..... Nem kell vissza menni sehova,hiszen mindenki bizonyítsa be a ft-ot amit soha nem lehet......7-es igazad van, csak ennyit...”
 • 16. Hammada_Fleet 2013. január 01. 21:56
  „Ha én lennék az apja, akkor bizony jó oka lenne a félelemre, hogy a viszontlátás meghatott perceiben leesik egy pár szerető atyai tasli.”
 • 15. mediashreck 2013. január 01. 21:53
  „Csak megnyugtatas keppen,
  ha minden ugy van, ahogy a cikkben olvashato:

  Anna!
  Elöbb-utobb erted fognak menni...!

  Elözd meg a nagyobb bajt!
  Menj vissza Magyarorszagra!
  Ott is tisztazhatod magad!

  Lehet, ö is olvassa...”
 • 14. mediashreck 2013. január 01. 21:04
  „Masik gondolat:

  a munkaadoja (ha Anna valoban itt Nemetorszagban dolgozik)-
  nem is alkalmazhatja bejelentett lakas nelkül!!
  A bejelentett lakas meg a bankszamlanyitashoz is kell!

  Igy, akkor "feketen" dolgozik, ami azt jelenti, hogy
  ha elkapjak, nemcsak öt, de a munkaadojat is megbüntetik...!
  Nem erdemes ezzel trefalni!

  Az adocsalas utan a feketemunka az egyik legszigorubban büntetett jogsertes!

  Bonyolultabb az ügy, mint elsö olvasasra gondolna az ember!”
 • 13. piccola 2013. január 01. 20:56
  „hát tényleg elég gyanús a sztori. de a leveleket kérheti postafiókba vagy postán maradóra, a címet tényleg nem kell megadnia, de a települést azért csak tudnia kell az apának...”
 • 12. mediashreck 2013. január 01. 20:23
  „Nemetorszadban lakasbejelentesi kötelezettseg van!
  Külföldieknek, magyaroknak is, ha itt dolgoznak.

  Ha a magyar rendörseg keresi, akkor rögtön megtalaljak itt!
  Ha pedig nem jelentette be magat sehova, akkor
  illegalisan tartozkodik az orszagban!
  (ilyen esetben a nemetek megbüntetik, es kitoloncoljak...)

  Egyszerüen megy ez itt.”
 • 11. haresz 2013. január 01. 20:11
  „bambulla minek okoskodsz, ha olvasni se tudsz. :D”
 • 10. BoBYTkO 2013. január 01. 19:42
  „bambulla, de azt nehéz kipakolni az asztalra!
  - Ha esetleg nem olvastad volna el figyelmesen :)”
 • 9. bambulla 2013. január 01. 18:41
  „haresz
  mélen keresztül
  úgy is lehet már levelezni
  ha esetleg újat mondtam volna :)”
 • 8. info 2013. január 01. 17:11
  „"Anna jól van, de nem mer hazajönni Németországból" -jól is lehet ennyi pénz elkótyavetyélése után! Lelkiismeretes egy <moderálva>!”
 • 7. Emberségetavilágnak 2013. január 01. 14:38
  „Na, itt a szeptemberi gumicsont újra.”
 • 6. egyiptomimao 2013. január 01. 13:51
  „Azt, hogy a kutyájukat étlen-szomjan bezárták az albérletükbe,azt már büntethető.Valószínű, hogy a rendőrök azért nem keresik, mert nagykorú és ott tartózkodik ahol akar, mert nem követett el olyat,ami miatt körözést adtak volna ki ellene. Akkor is, ha megtalálják a rendőrség nem köteles az apának felvilágosítást adni a hollétéről. Tényleg, ha leveleznek, akkor az apa hova címezi a leveleket? Nem elektronikus levelezésről van szó, ez kiderül a cikkből. A borítékon pedig mindig megtalálható a bélyegző.”
 • 5. haresz 2013. január 01. 13:23
  „Leveleznek, de nem tudja a címét...azt hogy?”
 • 4. csafe 2013. január 01. 13:19
  „2. booo
  Nem írta az apa hogy keresi a lányát, csak azt nem tudja hol él.
  Nem biztos hogy jó lenne ha a facebookon jelenne meg hogy hol van. A volt barátja hitelezőinek lehet, hogy nem kellene tudni hol van. A feltételezéseid szinte mind rosszindulatú. Az igaz, a rendőrök nem tudnak mit kezdeni azzal ha a lány csak úgy maga jószántából, szabad akaratából odaadta a pénzt a Péternek.”
 • 3. egyiptomimao 2013. január 01. 12:38
  „Még lehet találni olyan nőt,aki elhiszi, hogy pusztán önzetlen szerelemből forgatják ki a több 10 millás örökségéből? Amikor ez az eset történt a lány közösségi oldalán megtaláltam, hogy ő is nagy pókeres. A játékszenvedélyüket kellett volna gyógyítani.Apuka meg akkor hibázott, amikor nem tette rá a haszonélvezeti jogát a néhai felesége részére.Nélküle a kicsi lánya nem tudott volna ekkora vagyont elherdálni. A közösségi oldalakon keresni az jó ötlet, már rég meglenne,ha így keresték volna. Boldog Új Évet mindenkinek!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezek azok az épületek, ahol semmi se változik

Továbbra sem fogad vendégeket a magántulajdonban álló Hági, Bárka, Vigadó és Kass Szálló. Továbbra is a város szégyenfoltja a Centrum-gödör. Tovább olvasom