Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Annuska – előadás Algyőn

Algyő - Gárdonyi Géza három felvonásos színművét, az Annuskát adja elő ma este hét órától az algyői faluházban a Móra Ferenc Népszínház. Az 1902-ben írt mű falusi környezetben játszódik.
Egy tiszta szívű lánynak kell döntenie saját sorsáról: ha apáca lesz, százezer korona „hozományt" kap a préposttól, és családja megmenekül az anyagi ellehetetlenüléstől.

A népszínházban a szerepeket helybeliek alakítják, akiket a közönség a megformált karakterhez hasonló embernek vagy éppen teljesen másmilyennek ismer „az életben". Például Nagyistván Pétert Dubecz György, korábbi hódmezővásárhelyi és algyői jegyző alakítja. A Tétény földbirtokost megformáló Bera Sándort is elsősorban tűzoltóként ismerik Algyőn. Annát R. Nagy Mária, Annuskát Mihály Helga, Sárit Pál Anita, Balogh Miklóst Varga János, a tanítót Ádok Róbert, a plébánost Cseszkó Mihály, a kolduló barátot Kothencz Tibor, a szabómestert Csenki József, Mártont Vidovanyecz János alakítja. A prépost szerepét Kátó Sándor színművész játssza, ő a darab rendezője is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Halál poétája a Dóm téren

Szeged - Szabó P. Szilveszter, a Szegedi Szabadtéri Játékok Elisabeth produkciójának legendás Halála kevéssé ismert oldaláról mutatkozott be: költeményeit olvasta fel a publikumnak. Tovább olvasom