Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Anonim csontozás a Pickben

Szeged - 28 versenyző 15 szakközépiskolából, akik egymást is csak „számukon" szólíthatják – szigorú feltételek mellett keresik az ország legjobb hentestanoncát a „Húsipari szakmunkás, hentes és mészáros szakma kiváló tanulója" versenyen, a Fodor József Élelmiszeripari Szakközépiskolában.
Tegnap a gyakorlati feladatokban tették próbára a versenyzőket a Pick Szeged Zrt. feldolgozóüzemében: bontottak, csontoztak, kolbászt töltöttek a jövő hentesei. Mindezt névtelenül, az esélyegyenlőség „nevében". – Teszteltük a fiatalokat, kérdezgettük: Mi a neved, fiam? Melyik iskolából jöttél? – mesélte Wayda Imréné, a zsűri egyik tagja, a FVM Vidékfeljesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézetének képzési igazgatója. De a nebulók úgy őrzik az inkognitójukat, mint egy titkos ügynök: Ketteske vagyok, és nem mondom meg, hol tanulok! – jött a válasz.

Pörögtek a kések, 50 perc alatt kellett elbánni egy fél sertéssel. Fotó: Segesvári Csaba
Pörögtek a kések, 50 perc alatt kellett elbánni egy fél sertéssel.
Fotó: Segesvári Csaba

50 percet kaptak egy 40-45 kilós fél disznó, 70-et a bonyolultabb marha feldolgozására a fiúk, szakemberek készítették el a mintadarabokat. Minél tökéletesebbek az „alkatrészek", annál több a pont, de számít az eszközhasználat, a védőruha, a higiénia is. Pörögtek a kések, fogyott a hús a kampókról. A 18-as végzett először fél sertésével, kis hibákkal, de elégedetten: elárulta nekünk, kedvence a sertéscsontozás.

Olvasóink írták

  • 2. Balthaz?r 2009. március 29. 12:17
    „Jaja!

    Kizarolag csak tepni es harapni szabad, a kes az roncsolja a rostokat.”
  • 1. bo 2009. március 28. 21:06
    „Na ezt lássa meg a négy mancs, hogy késsel vágják a húst!, Bezárják a Picket is!:-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lólépést tesz a huszárszobor

Szeged - Az önkormányzat kulturális bizottsága is elfogadta pénteken a Lófara átépítésének tervét. A huszárszobor arrébb helyezése heves érzelmeket váltott ki. Tovább olvasom