Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

ÁNTSZ-kampány a védőoltásért

A makói kórházigazgatót, valamint a megyei tiszti főorvost és a tiszti főgyógyszerészt is beoltották tegnap az influenza elleni vakcinával. Az akciót az ÁNTSZ Csongrád megyei intézete szervezte, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a védőoltás fontosságára.
Baráth Lajos makói kórházigazgatót Tombácz Zsuzsanna szúrta meg. Fotó: Karnok Csaba
Nem elég beszélni az influenza elleni védőoltás fontosságáról, példát is kell mutatni. Ez volt a mottója az ÁNTSZ tegnapi akciójának, melynek során a tisztiorvosi szolgálat vezetősége, valamint néhány, az egészségügyben dolgozó meghívott beoltatta magát a szérummal. Kovács Ferenc megyei tiszti főorvos elmondta: idén különösen ajánlott lenne mindenkinek az injekció, hiszen a szakemberek évek óta készülnek egy világméretű járvány elleni védekezésre. A járvány megakadályozására egyetlen esély van: a védettség kialakítása.

Hangsúlyozta: nem a madárinfluenzáról van szó – a humán influenza is okozhat komoly problémákat. Mindazonáltal egy esetlegesen kialakuló víruskereszteződés esetén nagyobb eséllyel lenne védett, aki beadatja magának az influenza A és B típusa ellen védelmet adó vakcinát.
Elsőként a tiszti főorvost oltotta be Tombácz Zsuzsanna járványügyi osztályvezető, majd Baráth Lajos, a makói kórház igazgatója következett.
Később Kovács Ferenc oltotta a „vállalkozó kedvűeket", így például Horpácsi András megyei tiszti főgyógyszerészt is. Az akciót szervező ÁNTSZ munkatársai bíznak benne, hogy személyes példamutatásukkal is bizonyítják: a védőoltás felvétele fontos. A vakcinák már két hete forgalomban vannak: a rizikócsoportba tartózók háziorvosuknál ingyen kérhetik, a többiek pedig a patikákban vásárolhatják meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az alvó csecsemőket nem fényképezik

Hetente több száz embert fotóznak le a szegedi okmányiroda munkatársai. Nyaralás előtt,… Tovább olvasom