Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

ÁNTSZ-vizsgálat Szegeden a H1N1-es halálozások miatt

Szeged - Miután Nagykanizsán és Szegeden több haláleset is előfordult, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vizsgálatot rendelt el, hogy jobban megismerjék a influenzajárvány regionális jellemzőit - tájékoztatott országos tiszti főorvos.
Falus Ferenc hangsúlyozta, hogy nem a kórházak eljárását vizsgálják, hanem a vírus terjedésének hátterét kutatják, mert erről eddig viszonylag kevés adatuk volt. Áttekintik, hogy a kórházba került betegek közül és környezetükben hányan voltak beoltva, hol fertőződhettek meg, milyen a munkahelyi környezetük.

Az eddigi adatokból úgy tűnik, hogy ténylegesen nem haltak meg többen a két városban, mint másutt, de annak az okát keresik, hogy miért halmozódott mégis az esetek száma - fűzte hozzá Falus Ferenc.

A nagykanizsai kórházban alig három hét alatt összesen négy beteg halt bele a feltételezhetően influenza által okozott szövődményekbe, bár eddig nem minden esetben igazolódott a H1N1 fertőzés gyanúja. Egyik elhunyt sem kapott védőoltást. Legutóbb, szombaton, egy 59 éves doktornő hunyt el a kórház intenzív osztályán, ahol a H1N1 vírus fertőzésének gyanújával 18 napig ápolták.

A szegedi klinikákon kezelt betegek közül eddig négy férfi, nyolc nő és egy koraszülött gyerek halála hozható összefüggésbe az újinfluenzával. A legutolsó információk szerint jelenleg húsz - tíz férfi, hat nő és négy gyerek - H1N1 influenzás beteget ápolnak, közülük kilenc páciens szorul intenzív ellátásra, öt embert géppel lélegeztetnek.

Az első H1N1-pozítív beteg megjelenése óta Szegeden összesen 372 embert ápoltak influenzaszerű tünetek miatt, közülük 179 bizonyult H1N1-pozitívnak. Négy betegnél a vizsgálatok még tartanak.

Délmagyarország / Délvilág hírekKeresse a témát a holnapi Délmagyarországban és
Délvilágban is!

Olvasóink írták

 • 14. Neszemetelj! 2010. január 11. 19:07
  „13. flexsnake!

  Lehet ami számodra hihetetlen, az másoknak megtörtént eset. Igen is van aki meggyógyult a rákból..., igen is van, méghozzá egy barátnőm édesanyja. Nem kért orvosi segítséget, csak a természetes gyógymódokra támaszkodott, és hál´ Istennek ennek már 8 éve, és ÉL!!!
  Ő eltudná neked mesélni, hogy akikkel az onkológián találkozott, és elfogadták a sugárkezelést..., hát azok már nem élnek sajnos! Itt nem áttétes daganatról beszélek, hanem rosszindulatú emlődaganatról..., ha már te megemlítetted a rákos betegeket!
  A járvány itt van, és itt is lesz. Sokan nem kockáztatnak, de annál többen igen..., és nem fognak meghalni!!!

  Kérd el Dr. Falus Ferenc-től a szezonális influenzában elhunytak számát is. Meglepődnél az adatokon, és a szövődményeken. Utána rájönnél milyen hülyeségeket írsz..., annak ellenére hogy én nem oltatom magam, de nem is ítélem el azokat akik oltatják magukat. Igazuk van..., jobb mint rettegni a haláltól, mert az csak ront a helyzeten!”
 • 13. andrisne 2010. január 11. 13:04
  „flexi,flexi.....már megint kezded????:))))))))))olyan jókat derülök rajtad.....!!!!!!!!!Írj még,kérlek!!!!!!!”
 • 12. SP 2010. január 11. 12:53
  „Gratulálok az Újszegeden lévő oltópontnak!
  ANTSZ!
  A pénzre hajtottak és nem a közegészségre.
  A kismamákat is PÉNZÉRT oltották.
  Vizsgálni kellene a "vizsgálókat" is.”
 • 11. flexsnake 2010. január 11. 10:32
  „10. persze a rákos meg önmagától meggyógyult, meg járt a vízen. Mondom kettő fejem van meg 20 lábam. Nem kell az ostoba szöveg.
  A járvány itt van, aki nem akar kockáztatni az oltat <moderálva>”
 • 10. szatyi 2010. január 11. 09:55
  „Talán azt is figyelembe kellene venni, hogy a régióból minden súlyos beteget ide-Szegedre hoznak!
  ...A nagy számok törvénye...!”
 • 9. aranka2 2010. január 11. 03:06
  „flexi rajtad azután jól elhatalmasodott a propaganda! Tény ugyanis, hogy Magyarországon az erősen felfelé kozmetikázott (ti. eddig nem minden esetben igazolódott a H1N1 fertőzés gyanúja) adatok szerint is 60 ember halála hozható összefüggésbe az újinfluenzával. Az ország lakossága 10 millió. Lengyelországban, ahol EGYÁLTALÁN NINCS oltás, a halottak száma ugyanebben az időintervallumban 120, és a lengyel lakosság 36 millió. Nos, akkor miért is ez a hisztériakeltés, ami nálunk megy?”
 • 8. Neszemetelj! 2010. január 11. 00:21
  „5. flexsnake!
  Egy ismrősöm átesett rajta 2 napos lázzal, és torokfájással. Makacs volt, mert még az antivirális szereket sem váltotta ki, amit a dokija felírt neki. Lehet nevetséges, de fokhagymázott, és kamillateát ivott+2000 mg C-vitamint szedett naponta.
  Igaz 6-7 napig nem kelt fel, mert legyengült, de azt állítja hogy 4-5 évvel ezelőtt a szezonális influenza 10x erősebb tüneteket produkált nála.
  Tehát attól függ kinek hogy reagálja le a szervezete. Mindig voltak vírusok, és lesznek is!!!
  Te, és sok millió ember átestünk már egy jó néhányon, csak nem tudtunk róla!”
 • 7. tintasbarns 2010. január 10. 19:06
  „Eső után késő köpönyeg.”
 • 6. Johnson 2010. január 10. 18:55
  „Hogy amerikában hányan halnak meg a betegségben, azt ki nem tojja le, majd a CIA leküzdi ezt a betegséget is...”
 • 5. Johnson 2010. január 10. 17:28
  „flexike! Én nem vagyok beoltva, na most akkor én halálraitélt vagyok?? Megcsókolnék már egy ilyen h2n2- új virus hordozót, mert kamu az egéssssszzzzz....”
 • 4. flexsnake 2010. január 10. 17:20
  „Tény hogy a vírus agresszívan a tüdőt veszi célba, az is tény hogy az oltás hatására védettség alakul ki. Az is tény hogy aki nincs beoltva annyi esélye sincs mint fánknak a kövérek tányérján.”
 • 3. Johnson 2010. január 10. 17:11
  „Akik éhen halnak, és megfagynak a szegénység miatt, azokra nem kellene egy bizottságot felállitani???”
 • 2. notebook 2010. január 10. 16:57
  „"A nagykanizsai kórházban alig három hét alatt összesen négy beteg halt bele a feltételezhetően influenza által okozott szövődményekbe, bár eddig nem minden esetben igazolódott a H1N1 fertőzés gyanúja. Egyik elhunyt sem kapott védőoltást. Legutóbb, szombaton, egy 59 éves doktornő hunyt el a kórház intenzív osztályán, ahol a H1N1 vírus fertőzésének gyanújával 18 napig ápolták.

  Az első H1N1-pozítív beteg megjelenése óta Szegeden összesen 372 embert ápoltak influenzaszerű tünetek miatt, közülük 179 bizonyult H1N1-pozitívnak. Négy betegnél a vizsgálatok még tartanak."

  TESSÉK EGY KICSIT FIGYELMESEBBEN ELOLVASNI ! A GYANÚ_RÓL VAN SZÓ, NEM AZ IGAZOLÁSRÓL.

  HA NEM H1N1-es, AKKOR MIÉRT FOGJÁK RÁ???

  A véleményemet ne törörld ki DM.

  Panasz: két forumozó nem tud beléni, mert nem engeded DM. Talán azért mert kendőzetlen a véleményük?”
 • 1. achilleus 2010. január 10. 14:37
  „"Áttekintik, hogy a kórházba került betegek közül és környezetükben hányan voltak beoltva, "

  Hát nem ezt hiányolom hetek óta??
  "(...) A cikk továbbra sem tartalmazza azt - a nem elhanyagolható jelentőségű információt - hogy a megbetegedettek (kórházi kezelésre szorulók) hány százaléka volt beoltva. A legnagyobb érv az oltás mellett pontosan az lenne, ha kiderülne, hogy egy sem, vagy csak néhány. Miért nem élnek ezzel a potenciális meggyőzési lehetőséggel???? (...)"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy órás várakozás alakult ki Röszkén

Röszke - Egy órás várakozás alakult ki a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő oldalán a… Tovább olvasom