Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Anyák kangáztak a babájukkal

Szeged - Négy éve rendeznek a kangatréningezők minden júniusban Európa-szerte Flashmob a Gyermekfalvakért programot. Jövőre is lesz - mondta a főszervező.
Huszonkét anyuka kangázott csütörtök délután a babájával a tikkasztó hőségben a szegedi Klauzál téren. A szülés utáni regeneráló tornán néhány kicsi elaludt a hordozóban, miközben gyűltek a papírpénzek a helyszínen kihelyezett dobozban – az SOS Gyermekfalvak javára. Merthogy a speciális baba-mama tornát jótékonysági villámcsődületen – flashmobon – népszerűsítették.

Jótékonysági flashmob a kanga népszerűsítéséért. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Az esemény főszervezője, Gregus-Petrócki Dóra kangatréner lapunknak elmondta, négy éve rendeznek a kangatréningezők minden júniusban Európa-szerte Flashmob a Gyermekfalvakért programot. Tavaly Magyarország két helyszínnel, idén viszont már hat helyszínnel kapcsolódott az akcióhoz. Szegeden először rendeztek ilyen programot.

– Nagyon örülök, hogy ennyien összejöttünk – mondta a kangatréner, aki úgynevezett előtáncolóként többek között Christina Aguilera, Jennifer Lopez és Michael Jackson dalára mozgott másik huszonegy anyukával. A begyakorolt koreográfia nagyon tetszett a járókelőknek, akik minden szám végén megtapsolták a kangázókat, miközben az apák lelkesen fotózták a párjukat és a gyermeküket. A babák között akadt, aki elaludt a negyedórás torna alatt a hordozóban.

Jótékonysági flashmob a kanga népszerűsítéséért. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– Rendszeresen vannak edzéseink, ahol sokszor bizony a babák 80 százaléka elalszik. Itt nagyobb volt a zaj, más volt a környezet, ezért is maradtak fenn többen – mondta mosolyogva Gregus-Petrócki Dóra, aki szerint ez a speciális torna a hordozóban lévő gyermek minden érzékszervét fejleszti.

A tréner ígérte, jövőre is megtartják a villámcsődületet a Klauzál téren. A kanga név onnan lehet ismerős, hogy így hívják Milne Micimackójában a kengurut. Kanga, a gondoskodó, jószívű anyuka nagy odaadással vigyáz a Százholdas pagony minden lakójára. Gyermeke a kis Zsebibaba.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszebéd és fodrászbemutató a Forrásban: 76-an kaptak mesterlevelet

Az ünnepség előtti díszebéden azt az ötfogásos mestermenüt fogyasztották el a meghívottak, amit a frissen végzett szakácsmesterek készítettek. Tovább olvasom