Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 29°C Még több cikk.

Anyám tyúk, avagy az ember tragédia

Szeged - Akár karácsonyi ajándéknak is lehet majd december 1-jétől jegyet váltani arra a két márciusi Bohémélet-előadásra, amelyen a világjáró szoprán, Rost Andrea énekli majd Mimi szerepét a Szegedi Nemzeti Színházban – jelentették be kedden a teátrumban a következő hetek bemutatóiról tartott sajtótájékoztatón.
Juronics Tamás irányításával premierre készül a Szegedi Kortárs Balett: december 5-én mutatják be a Kossuth-díjas művészeti vezető új koreográfiáját Homo Hungaricus címmel. Az új Juronics-darab nem ígérkezik olyan vidámnak, mint a Homo Ludens – tipikus magyar karaktereket és sorshelyzeteket jelenít meg történetbe foglalva a magyar népzene ereje és tisztasága segítségével.

Romantikus előadást tervez Horváth Illés és Gidró Katalin címszereplésével Bodolay Géza Vörösmarty Csongor és Tündéjéből. Nem „fordítja újra" a veretes szöveget, csak lecsupaszítja: kihagyja belőle a Tudóst, a Fejedelmet és a Kalmárt. Bemutató: december 18-án. Anyám tyúk, avagy az ember tragédia címmel láthatja a közönség december 27-én 15 és 19 órától a nagyszínházban a L'art pour L'art társulat új produkcióját.

Szilveszterkor 17 és 20 órakor a Szegedi Operaház fantomja címmel rendhagyó gálaestre várják a publikumot: László Boldizsár szerkesztésében, főszereplésével, Toronykőy Attila rendezésében dzsessz- és musicalslágerek csendülnek fel.

Olvasóink írták

 • 6. simonadri 2009. november 25. 17:28
  „ja de, mert idéztem. akkor nem tudom, mi volt a kifogásom.
  :)”
 • 5. simonadri 2009. november 25. 14:34
  „szerintem tegnap még nem volt ott a Bodolay Géza. :)”
 • 4. joy 2009. november 25. 08:13
  „[1]!
  Próbáld megkeresni, mert ott van az alany, kérdőszó:
  Ki?”
 • 3. persona 2009. november 24. 21:21
  „micsoda cím.. azt hittem érettségi dolgozatokból idéznek :D”
 • 2. simonadri 2009. november 24. 17:44
  „ja hogy a Juronics az előző bekezdésből. (?) hát... jó.”
 • 1. simonadri 2009. november 24. 17:40
  „ömm, tényleg nem kötekszem, csak nem találom a mondat alanyát: "Romantikus előadást tervez Horváth Illés és Gidró Katalin címszereplésével Bodolay Géza Vörösmarty Csongor és Tündéjéből."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem aggódik a rektor, cáfol a központ elnöke

A 4 hazai klinikai centrum vezetői folyamatosan tárgyalnak a finanszírozásról az egészségügyi miniszterrel, így január közepéig nem lát izgalomra okot a finanszírozás miatt Szabó Gábor rektor. Tovább olvasom