Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Anyát hazahozta a Jézuska - Szülés után bénult le Annamária

Szeged - Ötödik gyermeke születése után szinte teljesen megbénult egy szegedi családanya. A Farkas család két hónap után 5 napra "visszakapta": Annamária otthon tölthette a karácsonyt. A nehéz helyzetben lévő családnak rengetegen segítenek.
„Szia kedves Jézuska, segíts hazajönni anyucinak!" – kérte az ünnep előtt írt levelében a 6 éves Farkas Tibor. Egy karácsonyi csoda a szőregi, ötgyermekes Farkas család életében: a neurológiai klinikáról múlt csütörtökön öt napra hazaszállították az édesanyát, Annamáriát, aki októberben egy bakteriális fertőzés miatt, szülés után szinte teljesen megbénult.

Egyetlen végtagját sem érezte

– Október 4-én volt egy nőgyógyászati rutinvizsgálata a feleségemnek. Ezen a napon indultam Németországba, ahol másfél éves kihagyás után végre találtam munkát, villanyszerelőként. Másnap az újszegedi Vedres utcában sétált, amikor elfolyt a magzatvíz. SMS-t írt nekem, kintről aggódtam érte. Még a 33. hétben volt, egy hétig visszatartották a babát, hogy fejlődjön a légzése. A párom végig lázas volt, nem vizsgálták, miért. Negyvenfokos lázzal szülte meg a babát október 10-én – meséli a szőregi családi házban a férj, Farkas Tibor.

– A feleségem a szülés után hazajött, de továbbra is rosszul volt, mindene fájt. Csak segítséggel bírt kikelni az ágyból. Mentőt kellett hívni hozzá. Először bevitték a neurológiára, agyhártyagyulladásra gyanakodtak, beoltották. Még egy napot feküdt a fertőzőben, de már alig bírt mozdulni. Háromszor lumbálták. Ezután vitték át MRI-vizsgálatra. Ekkor derült ki: E.coli baktérium okozta a fertőzést. Hol történt a fertőzés, nem tudom, de a következménye az lett, hogy tályog alakult ki a 3. és a 6. csigolya között. A feleségem egyetlen végtagját sem érezte.

Hangyalépések

– Két hétig tébláboltam Németországban, mire haza tudtam jönni: az egyik munkatársam kért egy kis előleget, úgy hozott haza. Csak remélni tudtam, minden rendben lesz. De azzal fogadtak: nem tudják, megmarad-e a feleségem. Két hétig az ujját sem tudta megmozdítani. A gyógyszeres kezelésekkel kezdett javulni az állapota. Az orvos azt mondta: ne számítsak semmi jóra, talán a kezét tudja majd mozgatni. Ehhez képest csoda, hogy a rehabilitációs foglalkozások hatására már picit tudja mozgatni a lábfejét. Már fel tudja emelni a jobb kezét. Ez két hónap eredménye. Hangyalépésekben javulgat, hónapokig, évekig tarthat a rehabilitáció – mondja a családfő, miközben a 2 hónapos Áronka fel-felsír a szobában. Az ő életéért is küzdöttek az orvosok.

Farkas Tibornak most öt gyermekéről és feleségéről kell gondoskodnia. Tamás 18, Viktória 17, Péter 11, Tibor 6 éves. – Csak a családi pótlék és a gyes a bevételünk: 120 ezer 250 forintból élünk. Ebből kell gazdálkodnunk, fizetni a rezsit és a 23 millió forintos, japán yen alapú hitelt. Fél évig kedvezményt kapunk a törlesztőrészletre, így 69 ezer forint. A törlesztést e hónapban a kisfiam óvodája, a Tisza-parti Óvoda adománya révén és a megyei önkormányzat segítségével tudtam kifizetni.

Újra együtt a Farkas család. Fotó: Karnok Csaba
Újra együtt a Farkas család.
Fotó: Karnok Csaba

Német adományt hoz a postás

A család történetét tévé, rádió, újság mutatta be – sorra érkeznek az adományok. A ház szűk folyosója megtelt ruhákkal, pelenkákkal. Gyűjt Péter iskolája, a szőregi is, a szülők körüzenetet kaptak, sokan írnak, telefonálnak, hogy segítenének. A Tisza-parti intézmény a város összes óvodájának írt. – Nagyon sok jó ember van. Szentesről karácsonyfát kaptunk, az adományozó el sem árulta a nevét. Csak csenget a postás, leteszi a csomagot, eltűz. Tatabányáról, Budapestről, Németországból is kapunk segítséget. A Reál és a Spar élelmiszerlánc 200-200 ezer forint értékű élelmiszert ajánlott fel. Azt hittem, hanyatt esem, mikor meghallottam. A Milupa Áron egyéves koráig ingyen ad tápszert. A körzet önkormányzati képviselője, Rózsavölgyi József felajánlotta segítségét a ház akadálymentesítésében – ha a feleségem kórházi rehabilitációja véget ér, át kell alakítani az egész házat. Egy másik képviselő, Nógrádi Tibor a kecskésiek adományait hozta: ajándékot, ételt-italt, süteményt – sorolja Farkas Tibor. Az óvodai szülők dobták össze a pénzt arra a mobil ágyra is, amely felemelhető, mozgatható, és speciális matrac van benne – ezen fekhetett otthon Annamária.

Mint egy börtön

Mert az új klinikáról 5 napra hazaengedték – hogy a család együtt ünnepelhesse a karácsonyt. – Csütörtökön szállították haza, este negyed 10-kor érkezett meg a betegszállító, a gyerekek egész nap kinn toporogtak, várták az anyjukat – mondja az édesapa. Nagyfiával ketten vitték be az asszonyt a speciális ágyon. Minden négyzetcentiméterért megküzdöttek, mire a szűk folyosóról bejutottak a szobába. Két ágy nem fér el itt, ezért a férj matracon aludt, a konyhában. Öt napig mindenki Annamária kívánságait leste. – Odabújok anyucihoz! – hallottuk Tibikétől, aki később nagy üveg vizet hozott édesanyjának. – Erőt ad, hogy mindig van valaki mellettem – fogalmazott Annamária, miközben férje kezébe adta Áront. – Nehéz megállni, hogy sír, és nem tudok odamenni hozzá – sóhajtott az édesanya.

– Éjjel-nappal szaladgált, tett-vett, ez olyan neki, mint egy börtön. Neki is keserves állandóan agyalni, mi lesz. Úgy kell etetni, tisztába tenni, füröszteni. De fel akar épülni, tologatni akarja Áront a babakocsiban – mondja feleségéről Farkas Tibor. Felkeresett egy szegedi ügyvédet, hogy megvizsgálják jogi lehetőségeiket. Azt mondja, nem vádaskodni akar, csak azt, hogy ilyen eset többé ne fordulhasson elő.

Hatan számítanak rá

– Tibike mindig kérdezgeti, mikor jön már haza anyuci. A nagyok persze érzik, mekkora a baj, de mindent nem oszthatok meg velük sem, nem vehetem el a gyerekkorukat. Éjszakánként, mikor lecsendesedik a világ, agyalok, hogyan csináljam a dolgokat. Inkább nem gondolok a távoli jövőre, csak a jelennel foglalkozok. Meggyógyul a nejem? Tudok-e munkát vállalni? Miből élünk meg? – ezeket a kérdéseket inkább fel sem teszem. A gyerekeket hétvégente viszem be a kórházba. Peti az iskolából, napközi után néha önállóan bemegy az édesanyjához, felolvas, bemutatja a leckéjét – mondja Farkas Tibor, akinek 5–6 óra körül kezdődik a nap. – Áronka háromóránként eszik. Utána óvodába viszem Tibit, délben ugyanide megyek az ebédért, majd délután a gyerekért. A nagyobbak 3–4 körül megjönnek, esznek, rájuk bízom a picit, és megyek a páromhoz, fürösztöm, etetem. Van, mikor úgy „rúgdosnak ki", este 9 körül. Áronka éjjel egyig alszik, majd eszik, újra alszik. Van, mikor tudok aludni 2–3 órát, esetleg 4-et is. De nem szabad csüggedni, rám most hatan számítanak.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. mido 2012. július 23. 21:36
  „Tisztelt Fórumozók!

  Először is akiknek fogalmuk sincsen arról, hogy milyen az én családom azok ne szóljanak abba bele, hogy a szüleim miért vettek föl annyi hitelt még anno mert szerintem elég sok olyan család van akik belekényszerültek abba, hogy hitelfelvételhez folyamodjanak, ennek ellenére a hangsúly nem ezen a dolgon van, ahogy sokan gondolják első látásra, hanem azon, hogy egy édesanya lebénult és a halál széléről hozták vissza nagy küzdelmek árán......azon felül, hogy ki mennyi gyereket vállal be az életébe ahhoz senkinek abszolúte semmi köze csak hogy sügér63 is tisztában legyen a dolgokkal...képzeld senkit sem fog érdekelni az, hogy mennyi gyereket vállalsz be és ha már itt tartunk eredj vissza az iskolába és tanuld meg mi is az az illemtan ha már szüleid nem tanítottak meg rá.....és vmagdi tudod te egyáltalán, hogy mit is jelent az, hogy valaki hordozó? érdekes mód többi szülésénél semmiféle komplikáció nem lépett föl mivel én magam sem tapasztalom sem senki más és tudod van különbség aközött, hogy valaki a 2es kórházban szül vagy a nőgyógyászati klinikán ami olyan mint valami förtelem hely, ahonnan ÉRDEKES mód halomra mennek át az emberek tovább más kórházakba kezelésekre, mert fertőzést kaptak el odabent a gondatlan kezelés és bánásmód miatt vagy az orvosok hibáiból, akik képesek ártani másoknak és hagyni hogy szenvedjenek inkább még pár napot az emberek csak hogy ők egy kis plusz jutalékhoz juthassanak....úgyhogy nekem te ne gyere itt azzal, hogy az én édesanyámnak bármi efféle problémái lettek volna....igen mondja ezt az aki még csak 17 éves lány és több esze van mint egy magadféle ostoba, öntelt és tudatlan tyúknak aki azt sem tudja, hogy mi az a jog és, hogy neki milyen joga van arról nem beszélve hogy amit közzé tettél személyi jogokat sértő, ezáltal én inkább a helyedben csak tartanám a azt a semmitmondó nagy számat és elmennék sírdogálni egy sarokba nehogy egy beidéző papírral kopogtasson a postás....világ életükbe keményen dolgoztak a szüleim, még ha kilátástalan helyzetben is voltak mindig talpra álltak önerőből, nem pedig holmi jogi úton szerzett "kis pénzből" ahogy azt te állítod...de te nyilván jobban tudod ezt ha már ilyen nagy bizonysággal állítasz dolgokat elég nagy tapasztalatod lehet benne :).
  Ők egy tisztességes, rendes, becsületes és igen segítőkész házaspár akikre felnézek és nagyon sokat köszönhetek nekik és süllyedjen le minden olyan ember a mocskos földig akik szitkozódnak az irányukba és tartsák meg maguknak a véleményüket az ilyen emberek, mert senki nem kíváncsi rájuk és szégyenteljes kerteléseikre, viszont azok akik kiálltak és kiállnak mellettük nem csak a rokonokra, barátok és a közeli ismerősök, de azok is akik nem ismerik őket személyesen és mindezek ellenére nem ítélik meg őket hanem támogatták, ezért nagyon hálás vagyok, mert ők tisztában vannak azzal, hogy mi az a szeretet teljes összetartó család és nagyon köszönök mindent amit idáig érte tettek annak érdekében, hogy a gyógyulás útjára léphessen!”
 • 45. mido 2012. július 23. 21:23
  „Kedves fórumozók!

  Először is, akiknek fogalmuk sincsen arról, hogy milyen az én családom azok ne szóljanak abba bele, hogy a szüleim miért vettek föl annyi hitelt még anno mert szerintem elég sok olyan család van akik belekényszerültek abba, hogy hitelfelvételhez folyamodjanak, ennek ellenére a hangsúly nem ezen a dolgon van, ahogy sokan gondolják első látásra, hanem azon, hogy egy édesanya lebénult és a halál széléről hozták vissza nagy küzdelmek árán......azon felül, hogy ki mennyi gyereket vállal be az életébe ahhoz senkinek abszolúte semmi köze csak hogy sügér63 is tisztában legyen a dolgokkal...képzeld senkit sem fog érdekelni az, hogy mennyi gyereket vállalsz be és ha már itt tartunk eredj vissza az iskolába és tanuld meg mi is az az illemtan ha már szüleid nem tanítottak meg rá.....és vmagdi tudod te egyáltalán, hogy mit is jelent az, hogy valaki hordozó? érdekes mód többi szülésénél semmiféle komplikáció nem lépett föl mivel én magam sem tapasztalom sem senki más és tudod van különbség aközött, hogy valaki a 2es kórházban szül vagy a nőgyógyászati klinikán ami olyan mint valami förtelem hely, ahonnan ÉRDEKES mód halomra mennek át az emberek tovább más kórházakba kezelésekre, mert fertőzést kaptak el odabent a gondatlan kezelés és bánásmód miatt vagy az orvosok hibáiból, akik képesek ártani másoknak és hagyni hogy szenvedjenek inkább még pár napot az emberek csak hogy ők egy kis plusz jutalékhoz juthassanak....úgyhogy nekem te ne gyere itt azzal, hogy az én édesanyámnak bármi efféle problémái lettek volna....igen mondja ezt az aki még csak 17 éves lány és több esze van mint egy magadféle ostoba, öntelt, tudatlan tyúknak, aki azt sem tudja, hogy mi az a jog és hogy neki milyen joga van, és ha már itt tartunk remélem tisztában vagy vele, hogy személyi jogokat sértő közleményt tettél közzé, ami kapcsán rendezhetném én is a nagy jogi eljárásokat :).....világ életükbe keményen dolgoztak a szüleim, még ha kilátástalan helyzetben is voltak mindig talpra álltak önerőből, nem pedig holmi jogi úton szerzett "kis pénzből" ahogy azt te állítod...de te nyilván jobban tudod ezt ha már ilyen nagy bizonysággal állítasz dolgokat csak van benne tapasztalatod :).
  Ők egy tisztességes, rendes, becsületes és igen segítőkész házaspár, akikre felnézek és nagyon sokat köszönhetek nekik és süllyedjen le minden olyan ember a mocskos földig, akik szitkozódnak az irányukba és tartsák meg maguknak a véleményüket az ilyen emberek, mert senki nem kíváncsi rájuk és szégyenteljes kerteléseikre, viszont azok akik kiálltak és kiállnak mellettük nem csak a rokonok, barátok és a közeli ismerősök, de azok is akik nem ismerik őket személyesen és mindezek ellenére nem ítélik meg őket, hanem támogatták, mert ők mindnyájan olyan emberek, akik tisztában vannak a szeretet teljes család fogalmával és nagyon hálás vagyok nekik és nagyon köszönök mindent amit idáig érte tettek azért, hogy fölépülés útjára léphessen!”
 • 44. Annamari68 2012. március 03. 17:29
  „Kedves Fórumozók!
  Ma már olyan állapotban vagyok, hogy egy ujjal, de begépelek néhány infót. A férjem átképzésen vett részt, ezért nem lehetett munkája addig, míg az tartott. A hitelt 2002-ben vettük fel és 11 millió volt. Azért vettük fel, mert összeköltöztünk a szüleimmel, hogy a húgom halála után ne maradjanak egyedül. Ekkor építettünk a szüleimnek, hogy az önállósága mindenkinek megmaradjon. Ők mentek az új házba, mi maradtunk a régiben, ami nagyobb volt.
  Az OTP 2007-ben javasolta a hitel átdolgozását, ekkor lett japán jen hitelünk. A hitel pedig a jen változásával duplázódott meg, a válság alatt. Senkitől nem kértünk segítséget, ennek ellenére sokan léptek fel segítő szándékkal. Nem szégyellem, hogy merek-vagy mertem 5 gyereket vállalni, mert tudom, hogy becsületes és jó emberek lesznek. A fiam villanyszerelőnek tanul, a lányom angol-informatika szakos. Úgy neveltük őket, hogy nem esnek kétségbe, ha majd dolgozniuk kell. Nem lesznek túlképzett diplomások . Mindenkinek nagyon köszönjük, hogy szeretettel gondolt-gondolránk. Valóban szeretetből több van nálunk, mint anyagi javakból, de ezt teljesen el tudjuk fogadni. Isten áldjon Mindenkit!”
 • 43. Hugika010 2011. december 29. 19:39
  „szerintem jobb lett volna ha nem írják bele a huszonmilliós hiteltartozást a cikkbe.... így kevesebb indulatot váltott volna ki... sajnos az én első reakcióm is ez: hogy mer valaki ekkora hitelt fölvenni??? akárhány gyereke is van... itt nem ez számít... hanem az, hogyan fizeti vissza és közben miből élnek?
  remélem az anyuka felépül, apuka meg fog találni jó állást.”
 • 42. anya5353 2011. december 29. 09:49
  „Nálunk is 2 hónapos a kicsi....tudom, mivel jár ez....
  Nagyon rendes mindenki, aki segítő szándékkal fordul a család felé!

  17! fema!
  Ez igazi segítség lesz, ebben biztos vagyok! Több emebrnek kellene így gondolkodni!

  37! Köszönjük az elérhetőségeket! Élünk vele!”
 • 41. Edelény 2011. december 28. 21:14
  „küzsu,ha már annyira tudja melyik utcában lakik a Farkas család és kivel,azt is láthatja,ha nem is tudja,hogy nyugdíjas szülőkről van szó külön lakásban,aminek valószínűleg van rezsije!”
 • 40. ketrin72 2011. december 28. 21:13
  „vmagdi
  ha csöndben maradtál volna, bölcs maradtál volna.....”
 • 39. Edelény 2011. december 28. 21:05
  „Felmerült egy ötlet a "Kupak gyűjtés",amely már annyiszor segített!Ha valaki tudna segíteni hogyan és hol lehet leadni az amúgy kidobott műanyag (üdítős,ásványvizes) kupakokat azt nagyon megköszönnénk!Hátha ezzel is tudnánk segíteni,minden fillér számít és sokat jelent! Azt viszont nem értem és felháborítónak tartom,hogy olyanok mondanak véleményt akik nem ismerik a családot,az előzményeket és a történteket !”
 • 38. mamek77 2011. december 28. 20:30
  „A lányom oviba egy csoportba járt a középső fiúcskával, Petivel. Full normális, abszolút nem segélyből élő család. Aranyosak, kedvesek.
  Miért bántjátok őket?? Azért mert mertek több gyereket vállalni a mai világba?? Ha mindenki akkor szülne, amikor minden megvan /ház, kocsi, pénz, stb/, akkor ti itt lennétek?? Mert én nem. Bármilyen hihetetlen, van még akiknek fontosabb a családi fészek, mint az, hogy a gyerek márkás cuccokkal legyen beborítva a feje búbjáig.
  Vagy mert fel mertek venni hitelt? Tény, hogy nem kevés az a huszon milla...de az ember nem abból indul ki, hogy megbénul, és nem tudja tovább vinni a korábbi melót/vállalkozást.
  Szégyellje magát némelyik hozzászóló!

  Emma anyukája”
 • 37. Csonka László 2011. december 27. 23:07
  „Ez a család igaz MAGYAR család, nem "tarhál", nem kér, ők így ÉLNEK, és példamutatóan !!!! Akinek az anyagiak engedik, segítsen !! A jó ISTEN köszönetével !!!!!!!!!
  Farkas Tiborné K&H 10401268-65525657-56571014. Az apa e-mail címe: fa.tibor@gmail.com”
 • 36. asztenoszsz 2011. december 27. 21:39
  „vmagdi - remélem, a gyerekeid tudják, hogy ma már nem hoznád a világra őket. Hálásak lesznek ezért neked.”
 • 35. külföldi09 2011. december 27. 20:25
  „Először is mihamarabbi felépülést kívánok az Anyukának!!!

  itt sokak szerint totális elmebeteg, aki hitelből teremt magának otthont....
  azért ez nem így van.....mi 8 év albérletezés után, miután örököltem egy kis pénzt, úgy döntöttünk, veszünk egy lakást, mert hát minek tömjük tovább mások zsebét, ha a sajátunkat is fizethetjük....a törlesztőrészlet akkor ugyanannyi volt, mint a havi bérleti díj, lakni meg mindenképpen kell valahol, ezért nem tartottuk magunkat h@lyének...nem tudhattuk mi sem, hogy beüt a válság, hiszen senki nem tudta...ma ott tartunk, hogy fél éve Németországban élünk, a fiam már itt jár iskolába és mindketten itt dolgozunk....mit akartam ezzel mondani??? csak annyit, hogy mi is nagyon szerettünk volna még 1 gyermeket a fiunk mellé, de albérletben, utána hitellel a nyakunkban, nem és nem mertük bevállalni...én nem török pálcát senki felett....”
 • 34. Tivadar 2011. december 27. 20:24
  „32. vmagdi 2011.12.27. 19:45

  Nezz mar utana legyszives, hogy hogyan mukodik az allami nyugdij rendszer.”
 • 33. Tivadar 2011. december 27. 20:19
  „21. Öszintenő 2011.12.27. 14:56

  Tivadar !Tudod ez itt a baj,hogy némely ember annyi gyereket vállal amennyit szeretne!Azon majd csak később kezd el gondolkozni,hogy hogy tartja el őket!

  Ne probaljak mar egyesek megmondani, hogy ki mennyi gyermeket vallaljon. Hala Istennek, hogy vannak magyarok akik, vallalnak nagy csaladot.”
 • 32. vmagdi 2011. december 27. 19:45
  „asztenoszsz szovegertes! nem irtanm azt hogy a gyerekeim most is munkanelkuliek, 2. az en nyugdijamert en dolgozok, nem kell besegiteni senkinek, koszi”
 • 31. trixym 2011. december 27. 18:46
  „Küzsu! És te "bennfentesként" tudod hogy a szülők pénzét is ők élik fel?? Lehet hogy segítséget kapnak, de 5 gyerekről gondoskodni ennyi pénzből majdhogynem képtelenség..Én nem sajnálom tőlük a pénzt,ők megérdemlik a segítséget..Jó volna ha nem mindig a rosszindulat és a dolgok hátulja jutna egyesek eszébe..Iszonyú az az irigység amit némelyek megengednek maguknak..”
 • 30. hajni55 2011. december 27. 18:26
  „kedves fema a hozzászolások 3.oldalán alul találsz egy email cimet ott az apukát eléred.
  undorito egynémelyik ember kommentje!! nem vádaskodni kéne mert nemismeritek öket személyessen velem ellentétben. soha senkitöl semmit nemkértek és most sem önszántukbol szorulnak a segitségre. mindig tisztességessen nevelték a gyermekeiket és ezutánis igyfognak tenni. család centrikussak és kedves becsületes emberekröl beszélünk akik nemérdemlik meg a pálcatörést. szoval a rosszindulatuak inkább neis mondjanak véleményt mert ezzel mélységessen megbáncsák a család és igyis van nekik éppen elég gondjuk és bajuk.
  Sok,sok szerencsét kivánok nekik és azt üzenem Vikinek hogy reggel a megálloban szolhat ha bármiben segithetek.”
 • 29. hajni55 2011. december 27. 18:18
  „kedves fema a hozzászolások 3.oldalán alul találsz egy email cimet ott az apukát eléred.
  undorito egynémelyik ember kommentje!! nem vádaskodni kéne mert nemismeritek öket személyessen velem ellentétben. soha senkitöl semmit nemkértek és most sem önszántukbol szorulnak a segitségre. mindig tisztességessen nevelték a gyermekeiket és ezutánis igyfognak tenni. család centrikussak és kedves becsületes emberekröl beszélünk akik nemérdemlik meg a pálcatörést. szoval a rosszindulatuak inkább neis mondjanak véleményt mert ezzel mélységessen megbáncsák a család és igyis van nekik éppen elég gondjuk és bajuk.
  Sok,sok szerencsét kivánok nekik és azt üzenem Vikinek hogy reggel a megálloban szolhat ha bármiben segithetek.”
 • 28. asztenoszsz 2011. december 27. 17:42
  „vmagdi -tőled nem vár senki segítséget. Élj magadnak....de lehet, hogy ez az 5 gyerek termeli majd a nyugdíjkasszába a befizetést, amiből a te nyugdíjadat fizetik. Hiszen a te 2 gyereked most is munkanélküli, és lehet, hogy később sem fizetnek majd járulékot. Vagy lehet, hogy valamelyik az 5 közül téged fog ápolni egy kórházban, mert a tieidnek ez derogálni fog. Előre semmit nem tudhatunk. Ismerek önző, gyerektelen embereket, akik megvénülve mások gyerekeitől várják el a gondoskodást. Milyen jó ilyenkor, hogy másnak vannak gyerekei....”
 • 27. küzsu 2011. december 27. 16:20
  „azért némi hiányosság :pl a hölgy szüleivel laknak szőregen a nefelejcs u.ban így azért nem annyi a jövedelem egészen !”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetes letartóztatásban N. Norbert bíró

Előzetes letartóztatásba helyezték N. Norbertet, a Csongrád Megyei Bíróság tanácsvezető bíráját hétfő délben Kecskeméten. Ő már a harmadik érintett szegedi a jogászbotrányban.
Tovább olvasom