Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Anyukád is jól tanult?

A szülők és a nagyszülők általános iskolai bizonyítványa iránt érdeklődtünk a tegnapi Szín 5-ös fotózáson Kisteleken. Megtudtuk azt is, mi történik, ha a gyerek négyest kap.
A kisteleki Szín 5-ös fotózáson tegnap váltottunk: nem a gyerekeket nyaggattuk, hanem az őket kísérő szülőket és nagyszülőket. Milyen tanulók voltak annak idején? A kérdés váratlanul érte a felnőtteket, de egy kivétellel mindenki hajlandó volt válaszolni. A minta nem volt megfelelő nagyságú ahhoz, hogy a szorgalom és az ész öröklődéséről tételeket állítsunk fel, de annyi kiderült: a nők jobban tanultak, mint a férfiak.

– Nyolc évig kitűnő voltam, de nem tanulhattam tovább. Nem engedték, mert dolgoznom kellett. Ezt nem bocsátom meg soha – mondta Vass Jánosné, aki unokáját, az elsős Vass Mónikát kísérte a fotózásra. A nagymama első osztályos tankönyvei még megvannak, időnként az unokák – összesen öten vannak – nézegetik. Az asszony imád olvasni, legjobban a verseket szereti, kedvence Petőfi Sándor. Mónikától is kértünk egy kedvenc költőt, de Weöres Sándor neve nem jutott eszébe, csak a legkedvesebb költemény címe: A tündér.

Pótfotózás és sorsolás

Sokak kérésére idén is tartunk pótfotózást, így aki valamilyen ok miatt lemaradt a fényképezésről, július 2-án (hétfőn) 14–17 óra között még bepótolhatja Szegeden, a Technika Házában (Kígyó u. 4.) Másnap, július 3-án, kedden 15 órakor pedig már sorsolunk, a Délmagyarország Kölcsey utcai ügyfélszolgálati irodája mellett, a Mediterrán teraszon. Ne feledjék: a fődíj egy négyszemélyes családi út a Párizs melletti gyermekparadicsomba, Eurodisneybe, a Gold Sun Travel szervezésében. A második helyezett digitális fényképezőgépet, a harmadik Samsung mobiltelefont kap a Cora Áruház jóvoltából, míg a 4–6. helyezetteknek 15 ezer forintos Printker vásárlási utalványt adunk át.  
– Nem voltam kitűnő, de közel voltam hozzá. Egy-két négyes a készségtantárgyakból becsúszott – mesélte Tóth István, akinek mind az öt gyereke jó tanuló, vagy az volt, amíg iskolába járt. A négyes az ő családjukban rossz jegy, szankció is járhat érte: számítógép-megvonás. István magyarázata szerint nem magáért a négyesért kapják a gyerekek a büntetést, hanem azért, mert jobban is tudnak teljesíteni.

Varga Antalné, Tóth Mercédesz nagymamája 4,6 körül teljesített, Szilvási Zsófi édesapja nem, de édesanyja, Szilvási Klára kitűnő volt. A Szilvási családban is rossz jegy a négyes, de ilyenkor nem büntetik, hanem vigasztalják Zsófit.

– Rég volt már... Négyes-ötös között voltam. Jó voltam fizikából, nyelvtanból és oroszból. Történelemből kicsit gyengébb – tudtuk meg Hegedűs Zoltántól, aki Violát hozta a fotózásra. A kislány természetesen kitűnő, így az iskola aranykönyvébe is beírták a nevét.

Kisteleken tegnap hetvenhét színötös tanulót fényképeztünk le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vörös Gabriella: Rehabilitáljanak minket!

Nem talált bűncselekményt a rendőrség és az ügyészség az M5-ös ásatások elszámolásaiban. Pedig Vörös… Tovább olvasom