Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Anyukák a lelátóról - Keressük a legjobb édesanyát és nagymamát

Szeged - Keressük a legjobb anyát és nagymamát – a játék szereplőire az újságban elhelyezett szelvénnyel lehet szavazni. Történeteket is várunk jelöltjeikről. Most két sportolófeleséget, két szegedi anyukát mutatunk be.

Molnár Tamás olimpiai bajnok vízilabdázót és feleségét, Molnárné Mészáros Noémit az ikrek születése előtt figyelmeztették ismerőseik: két gyerek nagy felfordulást tud okozni. Ennek ellenére családi házukban mindig pedáns rend van.

– A maximalizmusomat édesanyámtól örököltem. A fiúkat is igyekszem rendszeretetre szoktatni. Reggel együtt ágyazunk be, este összehajtogatják a ruhájukat, elpakolják a játékaikat. Nincs házvezetőnőm, nincs bébiszitterem, mindent magam oldok meg. Az első másfél év nagyon kemény volt: ikreknél meg kell osztanod a figyelmedet. Még a terhesség alatt feltérképeztem a gyermekpszichológiát, sok könyvet elolvastam – magyarázta az ötéves gyerekek precíz anyukája. Korábban büntetőbíróként dolgozott, majd úgy döntött, amíg csak teheti, a gyereknevelésre koncentrál.

Molnárné Mészáros Noémi az ikrekkel, Lóránd Hugóval és Benedek Manóval. Fotó: Frank Yvette
Molnárné Mészáros Noémi az ikrekkel, Lóránd Hugóval és Benedek Manóval.
Fotó: Frank Yvette

– Igyekszünk szabadon nevelni a gyerekeket, nem akarjuk „birtokolni" őket. A mi feladatunk, hogy terelgessük, majd amikor felnőnek, elengedjük őket. Hogy jó szülők voltunk-e, csak ezután derül ki. Meglátjuk, hogy a gyerek meg tud-e állni a saját lábán, van-e elég önbizalma, betartja-e azokat az erkölcsi normákat, amelyeket beletápláltunk – hallottunk Noémitől. Fontosnak tartja, hogy olimpiai bajnok édesapjuk példáját követve a fiúk is sportoljanak, mégsem vízilabdázónak szánja őket. A srácok úszni, dzsúdózni és néptáncolni is járnak. Apukájuk meccsein édesanyjukkal együtt szurkolnak.

Vadkerti Attilának eddig lánya, a 3 éves Luca és felesége volt a legnagyobb drukkere, öt héttel ezelőtt kibővült a szurkolói csapat: megszületett Regő fiuk.

– Szeretném, ha olyan bensőséges lenne a kapcsolatom a gyerekeimmel, mint amilyen a miénk az anyukámmal és amilyen a nagymamámmal volt – hallottuk a kézilabdás feleségétől, Vadkerti-Lódi Esztertől, aki huszonegy éven át kosárlabdázott. Bár a sport miatt elkerült szülővárosából, Miskolcról, nagymamájával majdnem mindennap beszélt telefonon.

Vadkerti-Lódi Eszter Lucával és Regővel. Fotó: Karnok Csaba
Vadkerti-Lódi Eszter Lucával és Regővel.
Fotó: Karnok Csaba

– Csodáltam őt, nagyon erős asszony volt. Foggal-körömmel küzdött azért, hogy boldoguljanak. Nem volt könnyű élete: menekülnie kellett a háború alatt, majd hét évig egyedül maradtak, mert nagyapám börtönbe került a Rákosi-rendszer idején. Nagymamám mindent megtett azért, hogy normálisan felnevelje anyukámat. Pozitív gondolkodású ember volt, nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék rá. Szeretnék én is olyan anya lenni, mint ő, és amilyen az anyukám, aki az egész életét nekem és a bátyámnak szentelte. Ha csak feleolyan jó szülő leszek, mint ők, ha úgy gondolnak majd rám a gyerekeim és az unokáim, ahogy én rájuk, akkor tökéletesen elégedett leszek.

Ki lesz a legjobb?

Keressük a legjobb anyát és nagymamát. A pályázatra e két kategóriában lehet jelentkezni. Szavazni az újságban elhelyezett szelvénnyel tudnak – ezeket többször megjelentetjük. A névvel, címmel, telefonszámmal ellátott szelvényeket postai úton várjuk szerkesztőségünkbe (Délmagyarország Kiadó, 6740 Szeged, Pf. 153), illetve ügyfélszolgálatainkon: Szegeden a Gutenberg utca 5. és a Szabadkai út 20. szám alatt, Szentesen a Kossuth utca 8., Makón a Szegedi utca 9–13., Hódmezővásárhelyen pedig a Kinizsi utca 27. szám alatt. Kérjük, néhány mondatban azt is írják meg a szerkesztoseg@delmagyar.hu e-mail címre, miért a jelöltjük a legjobb anyuka, nagymama. A legérdekesebb történeteket megjelentetjük. A legtöbb szavazatot kapott anyuka és nagymama értékes nyereményeket kap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megállási tilalom a Tisza Lajos körúton

Szeged - A 4-es villamosvonal rekonstrukciós munkálatai miatt a Tisza Lajos körút érintett… Tovább olvasom